GTX 750 Ti Sistem Donma ve Açılmama Sorunu

Distortion

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Sorunum bilgisayarım oyun oynarken veya film izlerken donuyor ve açılmıyor. Reset atınca donanımlar çalışıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor. 2 x 2 toplam 4 GB RAM var, RAM'leri birer birer iki slotta denedim ve bilgisayar açıldı. İki RAM'i birden takınca tekrar sistem yine açılmadı, bir müddet bekledikten sonra açılıyor. Memtest programıyla denedim RAM'lerim sağlam görünüyor. Ekran kartım GTX 750 Ti ve anakartım ESC H61-H2 - M2 ve RAM'lerim aynı seri Kingston marka. Güç kaynağı FSP Hyper 500 model. Sistem bazen sorunsuz bir hafta çalışıyor, ne zaman kilitleneceği belli olmuyor. Sorun RAM slotlarında olabilir mi ? Ekran kartı yada monitör arızası olabilir mi ? Monitör 60 Hz 5 Ms bir monitör, VGA gşi irivar sadece, DVI- VGA dönüştürücü ile kullanıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ramler ve slotlar ikisinden biri ama güç kaynağınız kaç Watt ve işlemci ne?

Butceniz varsa anakartı değiştirin derim çünkü sorun büyük ihtimalle slotlarda yani anakarta diğer bileşenlere zarar vermeden ankarti değiştirin ESC iyi bir marka değil.

Ramler ve slotlar ikisinden biri ama güç kaynağınız kaç Watt ve işlemci ne?
İ3 2100 işlemcim var, 500 Watt güç kaynağım var.

Butceniz varsa anakartı değiştirin derim çünkü sorun büyük ihtimalle slotlarda yani anakarta diğer bileşenlere zarar vermeden ankarti değiştirin ESC iyi bir marka değil.
Ben de anakart arızalı diye düşünüyorum ancak emin olamıyorum.

Bu takılmaların sebebi Ram kapasitesinin düşük olması olabilir mi ? 4 GB yetersiz geliyor olabilir mi ? Normalde 8 GB ram gerekli en az farkındayım ama öncesinde böyle bir sorunla hiç karşılaşmamıştım. Bir diğer ihtimal anakart yeterince ekran kartını beslemiyor olabilir mi ? Ram slotlarında lehim çatlağı olabilir. Ama ne yazık ki bir sonuca varamıyorum.

Farklı ekran kartı takıp driverlarını kurdum. Yine anlık takılmalar oluyor. Sanırım sorun anakart ve RAM kapasitesinden kaynaklanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…