Çözüldü GTX 750 Ti Sistem Isınma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hsyncmptr

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim;
  • FX-8320
  • 8 GB Ram
  • MSİ GTX 750 Tİ
CS:GO, Metro 2033, Prototype 2 gibi oyunları oynuyorum fakat 100 fps iken bir anda 30 fps'ye ani düşüşler yaşıyorum sıcaklıkları kontrol etmek için MSİ Afterburner programını indirdim oyun başlarında sorun yok 100 fps civarı devam ederken CPU1 göstergesinde sıcaklık 30 dereceden 200 dereceye bir anda fırladı ve oyunda ani fps düşüşleri başladı işlemci soğutucum "Hyper 212 Evo" oyunlarda işlemcim %40-50 civarı kullanıyor fakat dediğim gibi bir anda 200 dereceye fırlayıp ani düşüşler oluyor bunun nedeni nedir nasıl çözebilirim ?

Yok mu bir fikri olan ?

Çözüm

Eğer bir aksilik çıkmazsa haftaya çarşamba veya perşembe sistem tamamlanmış olacak zaten ilk işim hemen test etmek olacak sonuçlarını yazarım.

Sorunu buldugunuza sevindim. Yeni anakartinizda simdiden hayirli olsun. İyi forumlar.

Teşekkür ederim. İyi forumlar.

@Berkay Sirkecioğlu anakartımı değiştirdim ve sorun çözüldü.
Bu 95 watt olayında sanırım sorun yok bir tane yabancı sitede anakarta gelen güncelleme sayesinde 140 watt'a kadar desteklediği yazıyor artık ne kadar doğru ne kadar yanlış PSU değiştirince anlaşılacak
Zalman'ın 400 watt'lık güç kaynağını düşünüyorum yeterli gelir mi ?

O güncellemeyi boşver anakartın ömrüni azaltır 400w yeterli alabilirsin corsair marka tercih ediyorum

Ekran kartı sensörü demişsiniz ben sorun işlemcide diyorum neyse yine de hepinize teşekkür ediyorum sorun maalesef anakart 125 Watt çeken işlemcilerde anakart bu sıkıntıyı yapıyormuş(Technopat'ta daha önce benim sorunumu yazanlar bile var) mecbur anakart değişecek cevaplarınız için teşekkür ederim.

@hsyncmptr aynı sorun bende de var aynı anakart ve aynı ekran kartı var işlemcim FX 4200 sistemi 2 yıl süre kullandım oyunlarda benim de 255 dereceye çıkıyor. Aynı sorun bende de 1 ay önce başladı. Şu an RX 480 almayı düşündüğüm için işlemciyi yeniliyicektim fakat sorun nerede olduğunu çözememiştim. Anakart alınca tekrar buraya yazarsanız sevinirim.

Eğer bir aksilik çıkmazsa haftaya çarşamba veya perşembe sistem tamamlanmış olacak zaten ilk işim hemen test etmek olacak sonuçlarını yazarım.

Sorunu buldugunuza sevindim. Yeni anakartinizda simdiden hayirli olsun. İyi forumlar.

Teşekkür ederim. İyi forumlar.

@Berkay Sirkecioğlu anakartımı değiştirdim ve sorun çözüldü.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…