2 Hafta önce aldığım Ryzen 3 sistem (ekran kartı ve güç kaynağı hariç ekran kartı 2016 da güç kaynağı geçen sene alındı.) oyunlarda aşırı ısınıyor. Parçalarım:
TX k3s Kasa
Asrock A320-m anakart
8 GB 3000 Mhz RAM Vengeance
Foem 500w Güç kaynağı
Msi Twin Frozer Gtx 750 ti ekran kartı (2016 yılında alındı)
Bu sistem hemen ısınıyor ekran kartı 75 derece işlemci 80 derecelere yaklaşıyor.
Kasamda ısı akışı yok kasa alırken ucuza kaçtığıma çok pişmanım bu ısıyı nasıl düşürebilirim ? Ama aynı işlemci ve aynı kasa ile çekilen videolarda işlemci 55-60 derece arasında dolaşırken benim 75 derecelere rahatlıkla ulaşabiliyor. Anakartımı XMP ile bellekleri 3000 MHz hızında çalıştırıyorum onun da etkisi olur mu ? Bilgisayar baya sıcak bir odada olduğu için de bu kadar ısınıyor olabilir mi ? İşlemci boşta 50 derece, ekran kartı 40 derece civarında dolaşıyor.
Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için. İyi forumlar.
TX k3s Kasa
Asrock A320-m anakart
8 GB 3000 Mhz RAM Vengeance
Foem 500w Güç kaynağı
Msi Twin Frozer Gtx 750 ti ekran kartı (2016 yılında alındı)
Bu sistem hemen ısınıyor ekran kartı 75 derece işlemci 80 derecelere yaklaşıyor.
Kasamda ısı akışı yok kasa alırken ucuza kaçtığıma çok pişmanım bu ısıyı nasıl düşürebilirim ? Ama aynı işlemci ve aynı kasa ile çekilen videolarda işlemci 55-60 derece arasında dolaşırken benim 75 derecelere rahatlıkla ulaşabiliyor. Anakartımı XMP ile bellekleri 3000 MHz hızında çalıştırıyorum onun da etkisi olur mu ? Bilgisayar baya sıcak bir odada olduğu için de bu kadar ısınıyor olabilir mi ? İşlemci boşta 50 derece, ekran kartı 40 derece civarında dolaşıyor.
Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör: