GTX 750 Ti sistem kendi kendine kapanıyor

Aytacbaba

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 2-3 haftadır bilgisayarın kendi kendini kapatma sıkıntısı var. Oyun oynarken birden ekranım 3-4 saniyeliğine siyah ekrana düşüyor fakat arkadan sesler geliyor oyunun falan veya Discord olsun arkadaşlarımın sesleri geliyor sonradan 3-5 saniye sonra bilgisayar kendini kapatıyor. Belki ısınmadan dolayı olmuş olabilir dedim fakat oyun oynarken 60 dereceleri görüyor (normal bir derece). Termal macunumu olsun fan temizliği olsun hepsini yaptım fakat sıkıntı ısınmadan dolayı olmadığını anladım hata devam ediyordu. Birkaç forum sitesinden araştırmalarıma göre PSU'da sıkıntı olabilirmiş gibi şeyler gördüm PSU donanımıma baktığımda hiçbir sıkıntı yoktu. Bütün sürücülerim olsun hepsi en son versiyonunda. Ekran kartımda bir şey olabileceğini sanmıyorum eğer fiziksel olarak baktığımda hiçbir sıkıntı göremedim veya kablolarında-fanlarında veya oyun içi FPS değerlerime baktığımda. Eğer bu problemin çözümünü bilen biri veya çözüm sağlayacak bilgileri olan kişiler varsa yardım ederse sevinirim.

• Ekran kartım: GTX 750 Ti 2 GB
  • İşlemcim: Intel i5 3450 3.10GHz
  • Anakart: ASUSTeK Computer INC. P8P67 REV 3.1

3 Sorun olabileceğini düşünüyorum.

1. monitör de sıkıntı vardır.

2. Sistemsel veya donanım.

3. PSU da güç kesintisi gibi bir sıkıntı olabilir.

Çözüm bir bilgisayarcıya göster, Çözerler en kısa zamanda.

Hocam Denetim Masası
Donanım ve ses
Güç seçenekleri
Sırayla girip PC'yi dengelide kullanıyorsanız dengelideki plan ayarlarını değiştire basın diğerini kullanıyorsanız diğerine basın ve ekranı kapat ve PC'yi kapatı hiçbir zaman deyin

Hocam ses geliyor diyorsunuz ses anakart a mı bağlı ekran kartına mı eğer anakart a bağlıysa ekran kartının bir macunlarını petlerini kontrol edin bence belki ekran kartı ısınıp kendini korumaya alıyor olabilir.

Hocam Denetim Masası.
Donanım ve ses.
Güç seçenekleri.
Sırayla girip PC'yi dengelide kullanıyorsanız dengelideki plan ayarlarını değiştire basın diğerini kullanıyorsanız diğerine basın ve ekranı kapat ve PC'yi kapatı hiçbir zaman deyin.

Hocam yaptım fakat aynı problem devam ediyor artık oyun oynamasam bile oluyor bu NVIDIA driverlarında hata seziyorum. Normalde Windows 10 kullanıyordum NVIDIA'nın bir hatası yüzünden mavi ekran yiyordum eski driverlarına geçince problem ortadan kalkmıştı fakat şimdi de bu problem oluştu.
Hocam ses geliyor diyorsunuz ses anakart a mı bağlı ekran kartına mı eğer anakart a bağlıysa ekran kartının bir macunlarını petlerini kontrol edin bence belki ekran kartı ısınıp kendini korumaya alıyor olabilir.

Hocam acaba o korumayı kapatmanın bir yolu var mı?

Son düzenleme:
Hocam yaptım fakat aynı problem devam ediyor artık oyun oynamasam bile oluyor bu NVIDIA driverlarında hata seziyorum. Normalde Windows 10 kullanıyordum NVIDIA'nın bir hatası yüzünden mavi ekran yiyordum eski driverlarına geçince problem ortadan kalkmıştı fakat şimdi de bu problem oluştu.

Hocam acaba o korumayı kapatmanın bir yolu var mı?

Hocam bir bilgim bulunmuyor ama ayrı bir konu açarsanız yardımcı olacak arkadaşlar eminim ki vardır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı