GTX 750 Ti Sistemde GTA V Düşük GPU Kullanımı Sorunu

Hamsikovski

Megapat
Daha fazla  
İyi günler, GTA 5'i açtığımda disk kullanımı neredeyse hiç olmuyor ve oyuna girdiğimde bile bu devam ediyor. Bunun yanında GPU kullanımı da aşırı dengesiz. Yani bir anda %60-70 oluyor ama sonra hemen geri düşüyor. Hiç %100 olduğunu görmedim. İşlemci de ne olursa olsun %100 tabi. Aklıma gelen hemen her şeyi denedim. Windows 10'a temiz kurulum yaptım, tekrar Windows 7 yükledim, oyunu farklı bi HDD'ye atıp denedim, eski bir driver yükleyip denedim, önce ekran kartına overclock yapıp sonra da stok haliyle denedim ama pek bir sonuç alamadım.

Şuan Windows 10 yüklü ve oyun modu sadece FPS'yi 30'a yaklaştırıyor. Oyun hala oynanmaz halde ve sürekli takılıyor. Oyun modunu kapattığımda ise 10 FPS'yi geçerse şükrediyorum. Oyunu yaklaşık 6 ay öncesine kadar sorunsuz, darboğaz yaşatmadan 30 FPS ile oynuyordum ve ne oldu bilmiyorum. Yakın bir zamanda bilgisayarın parçalarını kontrol ettim ve güç kaynağının bilmediğim bir marka olduğunu gördüm.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama şu an aklımda olan şey güç kaynağı ömrünü doldurmak üzere olduğu için GTA gibi ağır bir oyunda diğer parçalarına artık yeterli gücü verememesi. Eğer durum cidden bundan ibaret ise yeni bir güç kaynaklı kasa almak için hazırım. Şimdiden teşekkürler.

Sistemim:
  • İntel Pentium G3258
  • MSI GTX750 Ti
  • Asus H81M-C anakart
  • 2x4 GB Corsair RAM
  • Seagate 1TB 7200rpm Barracuda HDD
  • NEOSTAR NPS-4250A 350W PSU
  • Güncel Windows 10 Pro 64 bit

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci darboğaz yapıyor ekran kartınıza. GTA V gibi işlemci gücünün fazlaca gerekli olduğu oyunlarda işlemciniz güçsüz kalıyor.

Söylediğiniz gibi daha önceden bu sorunu yaşamıyor idiyseniz temiz kurulum ile tekrar denemenizi tavsiye ederim.

İşlemci darboğaz yapıyor ekran kartınıza. GTA V gibi işlemci gücünün fazlaca gerekli olduğu oyunlarda işlemciniz güçsüz kalıyor.

Söylediğiniz gibi daha önceden bu sorunu yaşamıyor idiyseniz temiz kurulum ile tekrar denemenizi tavsiye ederim.
4 kere temiz kurulum yaptım 1 kere oyunu sıfırdan yükledim ama pek bir şey değişmedi maalesef.

Aynı sistemi kullanıyoruz. Sorun işlemciden kaynaklı. 4.2-4.5 GHZ'e overclock edersen sorun kısmen düzelicektir. Fps drobun diğer nedeni harddisk kaynaklı. Kaplama yüklenmesine yetişemiyor. SSD kullanıyorum. İşlemcim 4.2 GHZ hızında çalışıyor. Sorunsuz oynuyorum ama son çıkan far cry 5 işlemciyi ağlatıyor. Hangi ayara alırsam alıyım, işlemci hep %100. Bu işlemcinin miladı doldu. 4 Çekirdekli bir işlemciye geçmeliyiz.

İyi günler, GTA 5'i açtığımda disk kullanımı neredeyse hiç olmuyor ve oyuna girdiğimde bile bu devam ediyor. Bunun yanında GPU kullanımı da aşırı dengesiz. Yani bir anda %60-70 oluyor ama sonra hemen geri düşüyor. Hiç %100 olduğunu görmedim. İşlemci de ne olursa olsun %100 tabi. Aklıma gelen hemen her şeyi denedim. Windows 10'a temiz kurulum yaptım, tekrar Windows 7 yükledim, oyunu farklı bi HDD'ye atıp denedim, eski bir driver yükleyip denedim, önce ekran kartına overclock yapıp sonra da stok haliyle denedim ama pek bir sonuç alamadım.

Şuan Windows 10 yüklü ve oyun modu sadece FPS'yi 30'a yaklaştırıyor. Oyun hala oynanmaz halde ve sürekli takılıyor. Oyun modunu kapattığımda ise 10 FPS'yi geçerse şükrediyorum. Oyunu yaklaşık 6 ay öncesine kadar sorunsuz, darboğaz yaşatmadan 30 FPS ile oynuyordum ve ne oldu bilmiyorum. Yakın bir zamanda bilgisayarın parçalarını kontrol ettim ve güç kaynağının bilmediğim bir marka olduğunu gördüm.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama şu an aklımda olan şey güç kaynağı ömrünü doldurmak üzere olduğu için GTA gibi ağır bir oyunda diğer parçalarına artık yeterli gücü verememesi. Eğer durum cidden bundan ibaret ise yeni bir güç kaynaklı kasa almak için hazırım. Şimdiden teşekkürler.

Sistemim:
  • İntel Pentium G3258
  • MSI GTX750 Ti
  • Asus H81M-C anakart
  • 2x4 GB Corsair RAM
  • Seagate 1TB 7200rpm Barracuda HDD
  • NEOSTAR NPS-4250A 350W PSU
  • Güncel Windows 10 Pro 64 bit
Sorun büyük ama çözüm çok basit olabilir kardeşim logitech veya diğer yazılım falan kullanıyosan o yazılımlardan çıkış yap msi afterburner dahil arka planda çalışan programları kapat. Bende de aynı sorun vardı mouse yazılımını ve msi afterburneri kapatınca düzeldi yağ gibi akıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı