Hamsikovski
Megapat
Daha fazla
İyi günler, GTA 5'i açtığımda disk kullanımı neredeyse hiç olmuyor ve oyuna girdiğimde bile bu devam ediyor. Bunun yanında GPU kullanımı da aşırı dengesiz. Yani bir anda %60-70 oluyor ama sonra hemen geri düşüyor. Hiç %100 olduğunu görmedim. İşlemci de ne olursa olsun %100 tabi. Aklıma gelen hemen her şeyi denedim. Windows 10'a temiz kurulum yaptım, tekrar Windows 7 yükledim, oyunu farklı bi HDD'ye atıp denedim, eski bir driver yükleyip denedim, önce ekran kartına overclock yapıp sonra da stok haliyle denedim ama pek bir sonuç alamadım.
Şuan Windows 10 yüklü ve oyun modu sadece FPS'yi 30'a yaklaştırıyor. Oyun hala oynanmaz halde ve sürekli takılıyor. Oyun modunu kapattığımda ise 10 FPS'yi geçerse şükrediyorum. Oyunu yaklaşık 6 ay öncesine kadar sorunsuz, darboğaz yaşatmadan 30 FPS ile oynuyordum ve ne oldu bilmiyorum. Yakın bir zamanda bilgisayarın parçalarını kontrol ettim ve güç kaynağının bilmediğim bir marka olduğunu gördüm.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama şu an aklımda olan şey güç kaynağı ömrünü doldurmak üzere olduğu için GTA gibi ağır bir oyunda diğer parçalarına artık yeterli gücü verememesi. Eğer durum cidden bundan ibaret ise yeni bir güç kaynaklı kasa almak için hazırım. Şimdiden teşekkürler.
Sistemim:
Şuan Windows 10 yüklü ve oyun modu sadece FPS'yi 30'a yaklaştırıyor. Oyun hala oynanmaz halde ve sürekli takılıyor. Oyun modunu kapattığımda ise 10 FPS'yi geçerse şükrediyorum. Oyunu yaklaşık 6 ay öncesine kadar sorunsuz, darboğaz yaşatmadan 30 FPS ile oynuyordum ve ne oldu bilmiyorum. Yakın bir zamanda bilgisayarın parçalarını kontrol ettim ve güç kaynağının bilmediğim bir marka olduğunu gördüm.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama şu an aklımda olan şey güç kaynağı ömrünü doldurmak üzere olduğu için GTA gibi ağır bir oyunda diğer parçalarına artık yeterli gücü verememesi. Eğer durum cidden bundan ibaret ise yeni bir güç kaynaklı kasa almak için hazırım. Şimdiden teşekkürler.
Sistemim:
- İntel Pentium G3258
- MSI GTX750 Ti
- Asus H81M-C anakart
- 2x4 GB Corsair RAM
- Seagate 1TB 7200rpm Barracuda HDD
- NEOSTAR NPS-4250A 350W PSU
- Güncel Windows 10 Pro 64 bit
Son düzenleyen: Moderatör: