GTX 750 Ti Sistemde i5 İşlemciyi Değiştirmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Namelesswarior

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi i5 3.10 GHz 2400 CPU 4 çekirdekli işlemci var, değiştirmeliyim? Eğer değiştirmem lazımsa AMD alınacaksa max:400, İntel alınacaksa max:600 tl bütçem var.

Ekran Kartı:GTX750Tİ STRIX
Ram:8GB KİNGSTON
Güç Kaynağı :350watt

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi i5 3.10 GHz 2400 CPU 4 çekirdekli işlemci var, değiştirmeliyim? Eğer değiştirmem lazımsa AMD alınacaksa max:400, İntel alınacaksa max:600 tl bütçem var.

Ekran Kartı:GTX750Tİ STRIX
Ram:8GB KİNGSTON
Güç Kaynağı :350watt
Bir kere değiştirmenize gerek yok. Hemde intel uyumlu anakarta amd işlemci takamassınız.

Arkadaşında dediği gibi AMD'ye yönelirseniz anakart da değişmeniz gerekir ki bence bu saatten sonra FX serisine hiç bulaşmayın bence işlemciniz sorun çıkartmıyor ise sorun yaşamıyorsanız değişmenize gerek yok biraz daha idare edebilirsiniz eğer sorun çıkartıyorsa size İ5 4460 öneririm.

Arkadaşında dediği gibi AMD'ye yönelirseniz anakart da değişmeniz gerekir ki bence bu saatten sonra FX serisine hiç bulaşmayın bence işlemciniz sorun çıkartmıyor ise sorun yaşamıyorsanız değişmenize gerek yok biraz daha idare edebilirsiniz eğer sorun çıkartıyorsa size İ5 4460 öneririm.
Şu an kullandığı i5 2400 işlemci LGA 1155 Soket yapısına sahip. İ5 4460 LGA 1150 soket yapısına sahip. Anakarta uymaz. Yine anakart değiştirmek zorunda.

Önerim İntel İ5 3340
Intel Core i5 3340 3.1GHz 6Mb Cache LGA 1155 İşlemci Fiyatı

600 TL bütçe koymuş oraya bence 4460'dan düşük bir işlemci alması bence doğru bir seçim olmaz az daha para konup H81 bir anakart alınabilir veya İ3 4170 alsın o zaman yanınada anakart alsın 600 TL eder anakart pahalı bir bileşen değil LGA soket yapısınada bakmadım 600 TL ye başka bir işlemci tercih edilmez bence eğer anakart masrafına girmek istemezse arkadaş bu işlemciyi tercih edebilir;
Core i5 3570 Soket 1155 3.4GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

Bir kere değiştirmenize gerek yok. Hemde intel uyumlu anakarta amd işlemci takamassınız.
Kardeşim soruyu dikkatli oku. Ben intel anakarta amd işlemci takılır mı diye sormuyorum. Anakartı değiştirmem gerektiğini bildiğim için zaten 400 tl bütçe verdim AMD'ye 200 TL'de anakartdır. O yüzden İNTEL'e 600tl bütçe verdim.

Kardeşim soruyu dikkatli oku.Ben intel anakarta amd işlemci takılır mı diye sormuyorum.Anakartı değiştirmem gerektiğini bildiğim için zaten 400 tl bütçe verdim AMD ye 200 tl de anakartdır.O yüzden İNTEL e 600tl bütçe verdim.
Adama kızma sen yanlış yazmışsın, adam nerden bilsin senin Ana karta 200 tl bütçe koyduğunu değil mi?

Adama kızma sen yanlış yazmışsın, adam nerden bilsin senin Ana karta 200 tl bütçe koyduğunu değil mi?
Kızmadım sadece söyledim. Ayrıca okumayıda mı bilmiyor? Benim sorduğum sorudan çok başka bir sonuç çıkartmış.

Değiştirmen lazım mı biz nerden bilelim kardeşim?
Mevcut işlemcinden memnun değilsen değiştirirsin veya işlemcin ekran kartını besleyemez olmuştur vs. değiştirirsin.
Bunları biz bilmiyoruz, sen biliyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı