GTX 750 Ti sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

CletusKasady

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2019
Mesajlar
58
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yakşlaşık 4 5 ay önce 2. el anakart+ekran kartı +ram ve işlemci satın almıştım. Aldığım arkadaş anakartında sorun olduğunu bu yüzden fiyatı uygun tuttuğunu söyledi. Sorun ise bilgisayarı her açmadan önce BIOS sıfırlamak gerekiyordu. Bende bilgisayarın reset tuşunu anakart üzerindeki BIOS sıfırlama yerine taktım. Önce reset tuşuna basıyorum ve sonra güç tuşuna basıyorum ve bilgisayar böylece açılıyor. Bilgisayarı yaklaşık 1 ay bu şekilde kullandım ve hiçbir sorun yoktu. Daha sonra Memory management mavi ekran hataları almaya başladım ve RAM'leri test ettiğimde bir RAM'in bozuk olduğunu fark ettim. Fakat bu RAM mavi ekran hatasını 1-2 haftada bir alıyorum. Hatta son 1 aydır hiç almadım diyebilirim. Daha sonra bilgisayarda 2004 Windows 10 sürümü yüklüydü ve hiçbir sorun yoktu. Daha sonra bilgisayar (Windows) güncellenirken vdf vialatıon mavi ekran hatası almaya başladım. Daha sonra bilisayara format attım ve temiz kurlum yaptım. Windows'un son sürümünü kurarken yine aynı mavi ekran hatasını alıyorum. Şu an 1607 sürümünü kullanıyorum ve 1809 sürümüne her güncellerken vdf vialation mavi ekran hatası alıyorum. Bilgisayar güncelleniyor %70'lerde mavi ekran hatası veriyor daha sonra bilgisayar açılmıyor. Açılsa bile Windows 1809 sürümü var fakat cihazınızın önemli güvenlik ve kalite güncelleştirmeleri eksik yazısı çıkıyor. Bende güncellemeleri kalırdırmak zorunda kalıyorum. Birdenbire neden bu hatanın çıktığını merak ediyorum. Minidump dosylarını bırakıyorum. Sanırım ikisi de aynı. Ben yine de bırakayım belki lazım olur. Belleklerim de sorun var fakat neden Windows'u güncellerken hataya sebep olabilir veya olabilir mi merak ediyorum. Çünkü bellek hatası alırken Windows'u güncelleyebiliyordum birdenbire çıktı bu hata. Bu arada bellek hataları son 1 ayda hiç gelmedi.
Aklıma gelenler, tüm sürücülerim güncel, harddiskim 5 6 senelik açılışta tıkır tıkır sesler ve okuma sesi geliyor. Tekrar denememi isterseniz temiz bir format atabilirim herhangi bir sıkıntı olmaz.
Sistem özellikleri:
i3 4160.
GTX 750 Ti.
4+4 8 GB RAM DDR3.
Gigabyte H81 DS2 rev 2.1.
500W PSU.
500GB harddisk.
Minidump dosya link: minidump.rar
Umarım becerebilmişimdir.
 
Sorunu oluşturan "İntel Management Engine Interface" bu geçiyor.


Sürüm güncellerken galiba İntel Management Engine İnterface güncelleniyor ve bu size mavi ekran sebebine karşılık gelmiş.


Bu sorunun çözümünü bilmiyorum gerçekten. Neredeyse ilk defa karşılaşıyorum. Önceden 1 veya 2 kere karşılaştım.

@Enes3078 ve @Berrkay hocalarım bunun çözümünü biliyor musunuz acaba?

Ek olarak "sfc /scannow" rehberini uygulayın.

İki dosya " TeeDriverW8x64.sys" hatası var.
 
Sorun anladığım kadarıyla Windows'un bunu güncellemeye çalışıp hataya sebep olması. Güncelleyemiyor çünkü desteği yok bu yazılımın. Yükle Windows 8,1 * ve Windows® 10 için Intel® Yönetim Motoru sürücüsü

Bunu nasıl iptal edersin fikrim yok açıkçası. 20H2'de zorla yüklemeye çalışmaması gerek, sonuç olarak işlemci desteği yok. (Temiz kurulum olarak 20H2'den mi geçmiştin?)

Yukarıdaki rehberi de uygula, sorununu çözmesini beklemiyorum, tekrar mavi ekran aldığında paylaşırsın, daha düzgün bilgiler elde ederiz, yarısı yok gibi bir şey dump dosyasının. Ek olarak, anakartın revizyonu nedir? Kutusunun üstünde yazması gerek.
 

@Ted Kaczynski Öncelikle cevap için teşekkür ederim.Dediklerinizi uyguladım.​

Sonuç bu.Sanırım diskte birkaç hata bulmuş ve düzeltememiş anladığım kadarıyla.
Ekran görüntüsü 2021-01-17 224251.png


@Berrkay Cevap için teşekkür ederim.Anakartımın revizyonu 2.1.​

Temiz kurulum olarak 20H2'den mi geçmiştin? Evet bu sürüm yüklüydü hiçbir sıkıntı yoktu sonra VDF VİALATİON mavi ekran hatasını almaya başladım.Sonra format attım eski sürüm ile tekrar güncellemeye çalışırken yine aynı hatayı almaya başladım.Windowsun son sürümünü flash belleğe kurup temiz kurulum yapmak sizce mantıklı mı veya denenebilir mi?
(Bu mavi ekran sorununun benim için bir günlük hayatta problemi yok sadece windows u güncelleyemiyorum.)
Yani hata muhtemelen kendi kendine olmamıştır ben bilgisayarı kullanırken yanlış bir ayar da yapmış olabilirim ama malesef ne yaptığımı hatırlamıyorum.
 
Önerileriniz ve cevaplarınız için teşekkür ederim.Ben şimdi windowsum kendi sitesinden son sürüm iso dosyasını indiriyorum.Bi temiz format atacağım diskin tamamını temizleyip. Daha sonra buraya sorum devam edip etmediğini yazacağım.
İyi günler...
 
Format tamamlandı. Format atmadan önce bilgisayarı temizledim iki ram in yerini değiştirdim, ekran kartını çıkardım daha sonra format sorunsuz tamamlandı. Bilgisayarın gücünü kesmeden 2 3 defa yeniden başlattım bir sorun olmadı. Daha sonra bilgisayarı kapatıp ekran kartını taktım açtığımda yine aynı VDF VİOLATION mavi ekran hatasını aldım bilgisayar yeniden başladı yine mavi ekran verdi ve tekrar başladığında bilgisayar açıldı.Ekran kartı sürücülerini yükledim ve yine bigisayarın gücünü kesmeden 2 3 defa yeniden başlattım hiç bir sorun olmadı.Ve aygıt yüneticisine gittiğimde diğer aygıtlar kısmında bunlar vardı.

Ek Açıklama 2021-01-18 210303.png

İkisi de ünlem işareti vardı ve bende cihazı devre dışı bırak dedim. Aynı şekilde görüntü bağdaştırıcısı kısmında da sarı ünlem vardı onu da devre dışı bıraktım.Sonra bilgisayarı tamamen kapattım arkadan güç kaynağının düğmesinden de kapattım.Şuan herhangi bir sorun yok.Sebebini bulamadım ama düzeldi.Bu gece bilgisayarı açık bırakacağım yarın akşam tekrar bir sorun olup olmadığını yazacağım.
İyi akşamlar...
 

Dosya Ekleri

  • Ek Açıklama 2021-01-18 205648.png
    Ek Açıklama 2021-01-18 205648.png
    47,7 KB · Görüntüleme: 33
Tamamdır sanırım sorunu buldum. Diğer aygıtlardaki Intel(r) Management Engine Interface'i ve diğer devre dışı bıraktıklarımı etkinleştirip yeniden başlattığımda sorun olmadı fakat Intel management Engine'nin yeni sürümünü indirip kurarken ayni mavi ekran hatasını aldım. Sonra onu ve diğerlerini devre dışı bıraktım. Intel HD Graphics'i denetim masasından kaldırdım. Bu arada minidump dosyaları:
minidump2.rar
477KB olan formattan hemen sonra olan.
548 olan sürücüyü güncellerkenki olan.
Vallahi siz de bayağı uğraşıyorsunuz size de helal olsun herkesin adına teşekkür ediyorum. :D.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı