GTX 750 Ti soğutma bloğunu 1660 Ti'ye montaj yapabilir miyim?

nuni41

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Arkadaşlar kullananların da bildiği üzere ASUS TUF 1660 Ti ekran kartında soğutma bloğundan kaynaklı bir ısınma sorunu var. FarCry 4'te 87 dereceleri, Black Desert'te 82 dereceleri, Tom Clancy's The Division 2 oyununda FPS'i 60'a sabitlediğimde 82 derecelerde oynatıyor. Belki bir sorun çıkarmaz ama benim sıcaklık değerine bir takıntım var ve bunu çözmek istiyorum.
İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarda Arctic marka ekran kartı soğutucuları var ama Türkiye'de bu ürünlere ulaşmak biraz zor ve güvenemedim de açıkçası.
Benim asıl sorum şu;
Elimde GTX 750 Ti ekran kartı var ve boşta duruyor. 750 Ti'ın soğutma bloğunu TUF 1660 Ti'a montaj yapabilir miyim? Uyum verir mi? Bunu deneyen ya da başka bir ekran kartının soğutma bloğunu TUF 1660 Ti'a takan var mı?
Ekran kartımın garantisi devam ettiği için kara balta söküp takmak istemiyorum o yüzden burada bir sorayım dedim şimdiden teşekkür ederim.

hocam merhaba bende aynı sorunları yaşıyorum , çözüm bulabildiniz mi ?
Merhaba, 750ti'ın bloğunu söktüm, Tuf 1660ti'ın üzerine oturuyor fakat fanın vida kısımları yüzünden bloğun üzerine fanı yerleştiremedim. Denemedim de açıkçası. Bloğun üzerine bir kaç vida deliği açsam uyar diye düşünüyorum ama ekran kartımın garantisi olduğu için fazla teferruata girmedim.
Adamlar bu konuda baya uğraşıyor mesela attığım videoyu izle adam GTX 1060'a, GTX 760'ın bloğunu ve fanlarını takıyor. İmkansız değil ama uğraştırıcı.
Video Linki:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı