GTX 750 Ti ve i5 2400 Darboğaz

WhiteWolf

Hectopat
Katılım
14 Ekim 2016
Mesajlar
687
Çözümler
8
Arkadaşlar GTA 5 oyununda ekran kartı kullanımı %75-85 oluyor işlemci ise %90-100 arası. Ekran kartının %65'lere düştüğü bile oluyor haliyle FPS de düşüyor. Bu durum sadece GTA 5'te oluyor. Oyunum orjinal ve driverlar güncel. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
GTA 5'de çoğu ekran kartı darboğaz yapıyor. Özellikle gece saatlerinde normaldir.

Gece saatlerinde performans düşmesi, AMD işlemcilere özel bir durum değil miydi? Ben öyle biliyorum.
@WhiteWolf , eğer çok kalabalık online bir sunucuya girmişseniz, işlemciniz biraz yetersiz kalmış olabilir. Hikaye modunda durum nasıl? Umarım orda böyle bir problem yoktur 🙂.
 
Son düzenleme:
Draw distance ve nüfus yoğunluğunu biraz kıstım. Sabahları neredeyse hiç olmuyor ama akşam vakti GPU %85 işlemci %90 civarına ulaşıyor.
Arkadaşlar Rainbow Six oyununda da oluyor. 1024*768 hepsi düşük ayarlarda oynuyorum. En düşük 80 en yüksek 160 arası FPS alıyorum. Çözünürlük düşük olduğundan işlemci kullanımı hep %100, ekran kartı ise %80 90 arası. Yarım saatte bir 1-2 saniyelik takılma oluyor. Çözünürlüğü değiştirmeden darboğazı azaltma şansım var mıdır? Grafikleri yükseltirsem ekran kartına yük biner, biraz da olsa işlemci rahatlar mı? Yoksa ben yanlış mı biliyorum? Şimdiden teşekkürler :).
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı