GTX 750 Ti vs GTX 660

Son düzenleyen: Moderatör:
@MR.White

Tamam bit'dek yorumunuz doğru fakat güç'teki yorumunuz yanlış. Arkadaşım GTX 750 Ti zaten 60W çekiyor. PCI-E'den gelen güç 75W. Kart daha hızlı çalışsaydı ek güç girişine ihtiyacı olurdu. Bu sayede fazla güç alarak GTX 660'ı yere gömerdi. Ama güç girişi yok. Sadece 75W ile çalışması gerekiyor. Buradan bakabilirsin karşılaştırmalara : GeForce GTX 660 vs GeForce GTX 750 Ti – Performance Comparison Benchmarks @ Hardware Compare

The GeForce GTX 660 makes use of a 28 nm design. nVidia has set the core speed at 980 MHz. The GDDR5 memory works at a frequency of 1502 MHz on this particular model. It features 960 SPUs as well as 80 Texture Address Units and 24 Rasterization Operator Units.

Compare those specifications to the GeForce GTX 750 Ti, which makes use of a 28 nm design. nVidia has clocked the core speed at 1020 MHz. The GDDR5 memory is set to run at a speed of 1350 MHz on this particular card. It features 640 SPUs along with 40 TAUs and 16 Rasterization Operator Units.

Burayı okursanız neden GTX 660'ın geçtiğinide anlarsınız.
İyi o zaman dediğinize göre ben şunu çıkarıyorum kart ne kadar fazla güç çekerse o kadar hızlı çalışır, peki o zaman 150w güç isteyen GTX 980, 275w güç isteyen R9 290'dan daha az performans verecek.Kart zaten 60w ile o performansı veriyor yani daha fazlaya ihtiyacı yok.

İyi o zaman dediğinize göre ben şunu çıkarıyorum kart ne kadar fazla güç çekerse o kadar hızlı çalışır, peki o zaman 150w güç isteyen GTX 980, 275w güç isteyen R9 290'dan daha az performans verecek.Kart zaten 60w ile o performansı veriyor yani daha fazlaya ihtiyacı yok.

Arkadaşım zaten sonradan bir yazı attım. Okuduysanız GTX 660'ın GTX 750 Ti'dan neden yüksek olduğunu anlayacaksınız. İsterseniz tekrar atayım. Ama gerek olacağınız sanmıyorum. Diğer kartları karşılaştırmayalım. GTX 980 yeni mimariye sahip. Yeni mimarinin amiral gemisi kart arkadaşım. GTX 750 Ti'da yeni mimariye sahip giriş seviyesi ve orta seviye kart arasında bir kart. Zaten GTX 750 Ti'ın çıkma amacı GTX 650 Ti ve GTX 650'nin yerine geçmesi. Tabikide GTX 980, R9 290'dan fazla performans verecek. Benim yorumum GTX 660 ve GTX 750 Ti arasındaydı. Ama siz bunu daha farklı kartlarda göstermeye çalıştınız. Hep benim yorumum dışında bir şeyler anlamaya çalışıyorsunuz. O zaman konumuz ''Kartlar neye göre fazla performans verir ?'' olurdu.

Çünkü 750 Ti , 650 serisinin devamı. 660'ın devamı da 760. Yani 660 ile 750 farklı segmentte kartlar. 650 ile 750'yi karşılaştır ve kararını ona göre ver bence.

GTX 750Ti daha iyi kardeşim GTX750Ti'ın mimarisi Maxwell mimarisi o yüzden daha güncel performansı daha fazla ve teknolojileri GTX 660 dan daha fazla bu yüzden GTX 750Ti daha iyi.
O nasıl bir mantıkdır? O zaman gtx 660 gtx 590 dan iyimi oluyor? mimari ile değil o işler heryerden testlere bakabilirsiniz Gtx 660 Gtx 750 ti dan daha iyi 750 ti yanına yaklaşamaz

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı