Çözüldü GTX 750 Ti'ın GT 1030'dan daha performanslı olması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Selamlar arkadaşlar nereye gitsem çoğu yerde hep bir ekran kartı performansında en önemli şey mimaridir derler. Peki madem mimari (performans) konusunda en önemli bileşen o zaman paskal mimarisine sahip GT 1030 neden maxwel mimarisine sahip GTX 750 Ti'dan geride kalıyor?

Çözüm
evet zaten sorumu sorarken performans konusundaki artısını sordum güncellik yenilik konusunda zaten lafım yok.
Mimari güncellik konusunda ve teknolojiler konusunda önemli evet. Ama mhz , bit ve vram de önemli performans için. En önemli mimarinin olmasının sebebi zaten o mimariye uygun bit ve mhz leri ayarlıyor şirketler.
İlk defa bir konuda beni doğru şekilde anlayan ve çözüme ulaştıran kişisin teşekkürler kanka :).
Konunun çözümü yanlış. GT 1030, GTX 750Ti'dan hem grafik hem de bellek frekansında daha yüksek MHz değerine sahiptir. Bu iki kart karşılaştırmasında GTX 750 Ti'ın GT 1030'dan daha iyi performans vermesinin sebebi GTX 750 Ti'da 640 Shader varken GT 1030'da ise 384 Shader mevcut, GT 1030'un 14 nm mimarisi, bellek ve grafik işlemci frekans hızı daha iyi olsa da 384 Shader yerine örneğin 640 Shader çekirdeğine sahip olsa GTX 750 Ti modelini tokatlayan bir kart olacaktı. Bu durumda shader çok mu önemlidir? Hayır tek performansı belirleyen shader değil, sadece GTX 750Ti ile GT 1030 arasındaki performans farkını belirleyen etkeni belirttim. Yoksa grafik işlemci, bellek frekansı, shader, bant genişliği, saniye başına doku ve pixel doldurma, mimari, transistör, belleğinin GDDR seviyesi, ROPs/TMUs gibi etkenler mevcut

Konunun çözümü yanlış. GT 1030, GTX 750Ti'dan hem grafik hem de bellek frekansında daha yüksek MHz değerine sahiptir. Bu iki kart karşılaştırmasında GTX 750 Ti'ın GT 1030'dan daha iyi performans vermesinin sebebi GTX 750 Ti'da 640 Shader varken GT 1030'da ise 384 Shader mevcut, GT 1030'un 14 nm mimarisi, bellek ve grafik işlemci frekans hızı daha iyi olsa da 384 Shader yerine örneğin 640 Shader çekirdeğine sahip olsa GTX 750 Ti modelini tokatlayan bir kart olacaktı. Bu durumda shader çok mu önemlidir? Hayır tek performansı belirleyen shader değil, sadece GTX 750Ti ile GT 1030 arasındaki performans farkını belirleyen etkeni belirttim. Yoksa grafik işlemci, bellek frekansı, shader, bant genişliği, saniye başına doku ve pixel doldurma, mimari, transistör, belleğinin GDDR seviyesi, ROPs gibi etkenler mevcut
haklısın kanka ben sadece anlamadığım yerleri anladığım için çözüme ulaştım dedim.

Bunun için Technopat YouTube kanalında videolar var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada size her şeyi anlatmak epey bir zaman alır. Ayriyeten atladığımız yerler olur.

Bunun için Technopat YouTube kanalında videolar var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada size her şeyi anlatmak epey bir zaman alır. Ayriyeten atladığımız yerler olur.

teşekkür ederim ama ben ekran kartı satın almayacağım sadece merak. Ve zaten bu videoyu daha önce defalarca izledim lakin kendi soruma tam bir cevap bulamamıştım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı