GTX 750 Ti'lı sistem Elden Ring açacak hale getirilir?

İşletim sistemi
Windows 10

bedirhansanco

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
Gtx 750 ti
Anakart
H61
İşlemci
İ7 3770
GTX 750 Ti 2 GB VRAM ekran kartı ikinci el
İ7 3770 işlemci ikinci el
8 GB RAM ikinci el
300 watt güç kaynağı
Markasız H61 anakart sistemim bu şekilde.

Zamanında Vatan'dan aldığım Expert marka bilgisayarı bozulduktan sonra mahalle bilgisayarcısına vermiştim ve bozulan anakart yerine bu markasız, BIOS menüsü rezalet ne olduğu belirsiz anakartı takmış. O zaman farkında değildim, şimdi olsa hiç mahalle bilgisayarcısına vermezdim. Bu anakartın bir RAM slotu bozuk. Ve markasız olduğu için ne parça takarasam takayım başka bir yerden uyumsuzluk çıkacak gibi hissesiyorum. Neyse, sadede gelirsek, bütçem 1500 TL ve bu bilgisayara Elden Ring oynatmak istiyorum ama GTX 750 oyunun menüsüne bile girmiyor. Sizce hangi parçaları almam/satmam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Menüye girmek mi?

Minimum:
  • CPU: Intel Core i5-8400 | AMD Ryzen 3 3300X
  • RAM: 12 GB
  • VIDEO CARD: Nvidia GeForce GTX 1060, 3GB | AMD Radeon RX 580, 4GB
  • DEDICATED VIDEO RAM: 3 GB (4GB AMD)
  • PIXEL SHADER: 5.1
  • VERTEX SHADER: 5.1
  • FREE DISK SPACE: 60 GB
  • SOUND CARD: Yes

Önerilen:
  • CPU: Intel Core i7-8700K | AMD Ryzen 5 3600X
  • RAM: 16 GB
  • VIDEO CARD: Nvidia GeForce GTX 1070, 8GB | AMD Radeon RX Vega 56, 8GB
  • DEDICATED VIDEO RAM: 8192 MB

Şu sette bakınca, hadi işlemci ortalama farkları 5 yıl arayla çıkmış iki işlemci gibi değil de %30 civarı olsun. RAM ve ekran kartı alırsan da çalışacağı meçhul. Sistemi yenilemen gerek malesef. Ama eski Baldurs Gate, Ice Wind Dale falan uçar tabi.

Ya bu sistem gereksinimleri abartı bence. Youtube'da 1050 ti'da baya akıcı oynayan insanlar var oyunu.. Ki sekiro falan da oynatıyor bu haliyle. Dediğim gibi fazla fps beklentim yok oynatsın yeter
Menüye girmek mi?

Minimum:
  • CPU: Intel Core i5-8400 | AMD Ryzen 3 3300X
  • RAM: 12 GB
  • VIDEO CARD: Nvidia GeForce GTX 1060, 3GB | AMD Radeon RX 580, 4GB
  • DEDICATED VIDEO RAM: 3 GB (4GB AMD)

Önerilen:
  • CPU: Intel Core i7-8700K | AMD Ryzen 5 3600X
  • RAM: 16 GB
  • VIDEO CARD: Nvidia GeForce GTX 1070, 8GB | AMD Radeon RX Vega 56, 8GB
  • DEDICATED VIDEO RAM: 8192 MB

Şu sette bakınca, hadi işlemci ortalama farkları 5 yıl arayla çıkmış iki işlemci gibi değil de %30 civarı olsun. RAM ve ekran kartı alırsan da çalışacağı meçhul. Sistemi yenilemen gerek malesef. Ama eski Baldurs Gate, Ice Wind Dale falan uçar tabi.

Son düzenleme:
Ya bu sistem gereksinimleri abartı bence. Youtube'da 1050 ti'da baya akıcı oynayan insanlar var oyunu.. Ki sekiro falan da oynatıyor bu haliyle. Dediğim gibi fazla fps beklentim yok oynatsın yeter
Minimum gereksinimler eskiden oyunu oynayabilmek için geçerliydi, şimdi oyunu belli bir seviyede oynayabilmek için ama Sekiro örneği olmaz. Onun minimum gereksinimlerine baktın mı?
  1. 4Gb RAM < Senin 8
  2. i3-2100 < CPU
  3. GTX 760 (7xx) = 750 GPU
Hadi 1050Ti diyorsun, diğer bileşenler neler? Her şey ekran kartı değil, sistem bir bütün.

Gel oradan düşünelim o zaman RAM marka modeline bak takılı olan CPU Z ile, aynısından 1 tane ekle, 8x2 Dual channel 16GB RAM olsun demek istedim, RAM slot'un bozuk. Tekli 16Gb alman gerek.G.Skill 16 GB 1866MHz DDR3 F3-14900CL9Q-16 GBZL 1.500 TL zaten kendisi ve 1866 - anakartta 1333Mhz çalışır. Ekran kartı için bütçe kalmıyor, bu yüzden olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Minimum gereksinimler eskiden oyunu oynayabilmek için geçerliydi, şimdi oyunu belli bir seviyede oynayabilmek için ama Sekiro örneği olmaz. Onun minimum gereksinimlerine baktın mı?
  1. 4Gb RAM < Senin 8
  2. i3-2100 < CPU
  3. GTX 760 (7xx) = 750 GPU
Hadi 1050Ti diyorsun, diğer bileşenler neler? Her şey ekran kartı değil, sistem bir bütün.

Gel oradan düşünelim o zaman RAM marka modeline bak takılı olan CPU Z ile, aynısından 1 tane ekle, 8x2 Dual channel 16GB RAM olsun demek istedim, RAM slot'un bozuk. Tekli 16Gb alman gerek.G.Skill 16 GB 1866MHz DDR3 F3-14900CL9Q-16 GBZL 1.500 TL zaten kendisi ve 1866 - anakartta 1333Mhz çalışır. Ekran kartı için bütçe kalmıyor, bu yüzden olmuyor.
Anlıyorum. Peki bu sistemimi komple satsam kaç tl eder? Bir de üstüne ne kadar eklersem istediğim pcyi alabilirim

Anlıyorum. Peki bu sistemimi komple satsam kaç tl eder? Bir de üstüne ne kadar eklersem istediğim pcyi alabilirim
Açıkcası bu seviye bir sistem için fiyat aklıma hiç gelmiyor. Şimdi H61 bilinmeyen ve RAM slot'u bozuk bir anakartı mahalle bilgisayarcısından başka bir yere satma ihtimalin, ancak hurdacı olur sanırım. 4 tane mahalle bilgisayarcısına git, 2'sine komple kaça alırsınız diye sor, 2'sine parçalar var elimde de ama misal birine hdd'si yok, diğerine RAM yok falan de, tam set olarak bakmasınlar, fiyat al.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı