GTX 750Ti sistem GTA 5 Online'da donuyor

meftun_1

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, GTA 5'i Epic Games üzerinden geçtiğmiz hafta aldım ve oynamaya başladım.
Ardından sistemimin performansını GTA 5 için göremeye karar verdim ve fark ettim ki işlemcim 63 derecelerdeyken ekran kartım 49 50 arasında gidip gelmekte ve sadece %20-%30'u kullanılmaktaydı. İşlemcim ise %80 ve üzeri çalışmaktaydı. Oyunda da yaklaşık 30 60 arası FPS almaktayım. Online'da ise 40'ın üstünü görsem kurban keseceğim.

Sistemim: GTX 750 Ti 2 GB.

Athlonx4 840.

8 GB DDR3 1600MHz RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, GTA 5'i Epic Games üzerinden geçtiğmiz hafta aldım ve oynamaya başladım.
Ardından sistemimin performansını GTA 5 için göremeye karar verdim ve fark ettim ki işlemcim 63 derecelerdeyken ekran kartım 49 50 arasında gidip gelmekte ve sadece %20-%30'u kullanılmaktaydı. İşlemcim ise %80 ve üzeri çalışmaktaydı. Oyunda da yaklaşık 30 60 arası FPS almaktayım. Online'da ise 40'ın üstünü görsem kurban keseceğim.

Sistemim: GTX 750 Ti 2 GB.

Athlonx4 840.

8 GB DDR3 1600MHz RAM.
İşlemcin zayıf kalıyor. Online modu daha fazla işlemciye ihtiyaç duyduğu için FPS düşmesi normal.

GTA Online, CPU'ya ciddi miktarda yük bindirir. Performans kaybı bundan dolayı.

Ayrıca, düşük GPU kullanımını önlemek için oyuna girdikten sonra Alt+Tab yaparak pencere değiştirin ve tekrar girin. Benzer sorunu böyle çözmüştüm.

GTA V işlemci ağırlıklı bir oyundur. Sizin işlemciniz hem oyunu hem de ekran kartını besleyecek güçte değil. İşlemciniz ekran kartını tam besleyemiyor, darboğaz yapıyor.

Yanıtın için teşekkür ederim. Peki oyunu rahat bir şekilde oynamam için nasıl bir işlemci önerirsin.
GTA Online, CPU'ya ciddi miktarda yük bindirir. Performans kaybı bundan dolayı.

Ayrıca, düşük GPU kullanımını önlemek için oyuna girdikten sonra Alt+Tab yaparak pencere değiştirin ve tekrar girin. Benzer sorunu böyle çözmüştüm.

Çok teşekkür ederim. Peki nasıl bir işlemci önerirsin bana?
İşlemciniz kötü.

Yanıtın için teşekkür ederim, peki nasıl bir işlemci önerirsin?

@meftun_1, 750 Ti için değil de ilerleyen zamanlarda en azından top mid-range sınıf bir ekran kartı kullanmak istediğinizde uzun vadede özellikle bu tarz işlemci yükü odaklı oyunlarda sorun çıkarmaması için minimum R3 3300X veya R5 2600 gibi işlemciler önerebilirim. Ancak normal şartlarda 750 Ti'ı 1080p'de R3 1200 AF bile rahatlıkla besleyebilir, önce bu 1200AF'yi alıp daha sonra yine işlemci upgrade'i de yapabilirsiniz. Seçeneklerler bol, Intel tarafından da 10. nesil i3 ve i5'ler de kapıda.

@meftun_1, 750 Ti için değil de ilerleyen zamanlarda en azından top mid-range sınıf bir ekran kartı kullanmak istediğinizde uzun vadede özellikle bu tarz işlemci yükü odaklı oyunlarda sorun çıkarmaması için minimum R3 3300X veya R5 2600 gibi işlemciler önerebilirim. Ancak normal şartlarda 750 Ti'ı 1080P'de R3 1200 AF bile rahatlıkla besleyebilir, önce bu 1200 AF'yi alıp daha sonra yine işlemci Upgrade'i de yapabilirsiniz. Seçeneklerler bol, Intel tarafından da 10. nesil i3 ve i5'ler de kapıda.

Teşekkürler moralim biraz yerine geldi diyebilirim. Ancak i5'ler biraz pahalı geldi ve i3 9100F ve R3 serisi gözüme daha hoş geldi.Hangisini önerirsiniz,10. nesli beklemeli miyim? Ek olarak da ekliyeyim 400W PSU'um var.Dediklerim dışında da herhangi gibi bir işlemci ekleyebilirsiniz :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı