Valla bilmiyorum. Ama sen şakasın o gerçek.Şakamısın sen
Merhaba beyler abim ile bir sistem toplamaya karar verdik. Darboğaz yapar mı ? Oyunlarda fps iyi olurmu yeni çıkan oyunları oynayacağız çoğunlukla.
Bu sistem iyi değilse fiyatı 2300-2500tl arası olan bir sistem dizip atabilir misiniz?
Eki Görüntüle 108663
Görünüşe göre her şey karıştı. Oyunlarda sp ile mp arasında fark olmaz diyen arkadaş. MP'deyken oyunlar işlemciye daha fazla yük bindirir. Bu da FPS düşmesine yol açar. İ3'de işte bu yüzden sıkıntı çıkarıyor. İ5 4460 ve GTX 960 çok daha iyi olacaktır. Ayrıca İ3 4160 İle R9 380 Darboğaz yapar. Ekran Kartının en fazla %70'ini kullanırsın. Saçma bir konfigurasyon yapmış olursun.
Şimdi de G3258'i savunuyor :/ Tam izlemedin videoya herhalde.Anakart olarak MSI Z97 - G43 öneriyorum çünkü O.C ile 3000 MHz olabiliyor, ileride anakart değiştirmek zorunda kalmazsınız. Kasayı ve PSUyu ayrı alın ve 80+ sertifikasına dikkat. Bütçeyi zorlayıp GTX 960 alırsanız çok daha iyi performans alırsınız.
Bu sistem olabilir ama bütçeyi zorlayıp GTX 960 al bence:
Eki Görüntüle 108705 Eki Görüntüle 108706
Recep abi nin G3258 ve GTX Titan X ile yaptığı testleri görmedin galiba![]()
Ben g3258 i savunmuyorum, sadece darboğazdan o kadar korkmanız gerekmiyor. Bir de benim topladığım sistemin ne sorunu var ki, i3 4160 GTX 960 ı besleyebilir.Şimdi de G3258'i savunuyor :/ Tam izlemedin videoya herhalde.
i3 4160 2 sanal 2 gerçek çekirdekten oluşuyor yani 4 çekirdek.Arkadaşlar nedir bu darboğaz tartışması ? Darboğaz olması hiç kolay değil. Ve olsa bile göze batacak kadar bir darboğaz olmayacaktır. 2 çekirdek isteyen oyunlarda sıkıntı çıkmaz. Ama dediğim gibi 4 çekirdek isteyen oyunlarda darboğaz olsa bile, göze batacak bir darboğaz söz konusu değil. Lütfen tartılma uzamasın. Arkadaşın sorusuna cevap vermek gerek. Bir arkadaş i5 4460 ve R9 380 tabanlı bir sistem toplamıştı onu alabilirsin güzel sistem. Böyle darboğaz falan filan aklını karıştırmaz. İyi forumlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.