Gtx 760 BF4 Kasma Sorunu

Daha fazla  
Merhabalar,

Evga Gtx 760 SC Dual Bios ekran kartımla BF4'te hangi ayara alırsam alayım sürekli takılmalar, kasmalar oluyor. Crysis 3 ve COD Ghost'u single ve multiplayerda ultra ayarlarda hiç kasmadan oynayabiliyorum fakat iş BF4'e gelince maalesef oyun oynanmıyor. Ekran kartı ısısı boşta 35-45 arası, yükte 70-80 arası değişiyor.

Bilgisayar özellikleri:

120dvj.png
n5orMV.png
vQ745z.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sıkıntı maalesef oyundan kaynaklanıyor. BF4'de Ram kullanım sorunu var. Bazı arkadaşlarda 12 veya 16Gb Ram olmasına rağmen, Ram kullanımının %90'ı geçtiğini söylüyorlar. Ben de senin, 4Gb Ram'ini görünce "yetersiz kalıyor" diye düşündüm ama araştırınca bu sıkıntıyı öğrendim. Çözümü hakkında şu bilgiye eriştim;

Masaüstü çözünürlüğü ile oyunun çözünürlüğü kesinlikle aynı olmalı, Windows'un güncel olmalı (ne kadar Update varsa indir.) Bunların haricinde, Görev Yöneticisin'de Ram kullanımı kısmını açarak arkaplanda çalışır konumda dursun. Kasmaya başladığında Alt-Tab ile Görev Yöneticisi'ne geç, böylece kullanımda azalmalar oluyor.

Aklında bulunsun; sen ne kadar görüntü ayarlarını açarsan, ne kadar çözünürlüğünü arttırırsan; Ram kullanımın da o kadar yükselir, ki böyle bir ekran kartın var ve dediğin gibi Full ayarlarda oynuyorsun. O zaman en az 6Gb Ram'e ihtiyacın var dostum. :)

Virüs programı kapalı ve Chrome'da tek sekme açıkken ki Ram kullanımı. [Windows 8.1 SL]
Chrome'u da kapatınca 2.0'a düşüyor dostum. :)
teksekmeramkullanımı.png

Dediğiniz gibi yaptığımda bilgisayar dondu ve tekrar kendime gelmedi bi 10 dakika filan, mecburen reset atmak zorunda kaldım. Tekrar denediğimde bu sefer görev yöneticisi çıldırdı. Ekran sürekli bi oyuna bi masaüstüne geçiş yapıp durdu. Yene reset atmak zorunda kaldım. Az önce Razer Cortex'i deneyim dedim. Game boost yaptığım anda oyunu ultra ayarlarda akıcı bir şekilde oynadım(Mp dahil). Sanırım ram almama gerek kalmadı :) Tekrardan teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.:)

Dediğiniz gibi yaptığımda bilgisayar dondu ve tekrar kendime gelmedi bi 10 dakika filan, mecburen reset atmak zorunda kaldım. Tekrar denediğimde bu sefer görev yöneticisi çıldırdı. Ekran sürekli bi oyuna bi masaüstüne geçiş yapıp durdu. Yene reset atmak zorunda kaldım. Az önce Razer Cortex'i deneyim dedim. Game boost yaptığım anda oyunu ultra ayarlarda akıcı bir şekilde oynadım(Mp dahil). Sanırım ram almama gerek kalmadı :) Tekrardan teşekkür ederim ilgi ve alakanız için.:)

Asıl ben teşekkür ederim. :) Bu açıklamanız ile sorunun Ram yetmezliğinden kaynaklandığını anlamış olduk. Çünkü, Razer Cortex ile Game Boost yapıldığında, gereksiz Ram yiyen arkaplan uygulamalarını kapatılıyor. Yani sorun gerçekten de Ram'in yetersiz olmasıymış. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı