GTX 760 tabanlı sistem kasma sorunu

GF Redux

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım eskiden LoL, CS:GO, GTA V gibi oyunlarda çok iyi performans gösteriyordu fakat şuanda kasmalar oluyor.
GTA 5 high'da 60 FPS sabit alırken şimdi 20, LoL'de Very High 250 FPS alırken şimdi 70 60 FPS alıyorum. Nedenini bilmiyorum bütün sürücülerim güncel virüs taraması yaptım.

Bilgisayar özelliklerim
  • Amd fx6300 işlemci
  • evga gtx760 ekran kartı
  • gigabyte ds3p anakart
  • gskill 2x4 ram
  • 600w 80plus güc kaynagı

Sıcaklık değerleri : Masaüstünde GPU 38 derece oyunlarda 81 derece.
Uzun zamandır nedenini arıyorum fakat bulamadım Recep abi özellikle yardımcı olursanız sevinirim :(

Son düzenleyen: Moderatör:
81 derece oyunlarda biraz yüksek. Sorunun nedeninin ısınma olduğunu düşünüyorum. İşlemci için stok soğutma kullanıyorsan söküp temizlemen ve macun yenilemesi yapman gerek. Yazın macun kurumuş olabilir. Aynı durum ekran kartı için de geçerli. Her ikisinin fanları temizleyip macunlarını kaliteli bir macun ile yenilediğinde sorun kalmamaları. Ayrıca bellekler de tozlanmış olabilir. Onları da yuvalarından çıkartıp tozlarını temizle.

81 derece oyunlarda biraz yüksek. Sorunun nedeninin ısınma olduğunu düşünüyorum. İşlemci için stok soğutma kullanıyorsan söküp temizlemen ve macun yenilemesi yapman gerek. Yazın macun kurumuş olabilir. Aynı durum ekran kartı için de geçerli. Her ikisinin fanları temizleyip macunlarını kaliteli bir macun ile yenilediğinde sorun kalmamaları. Ayrıca bellekler de tozlanmış olabilir. Onları da yuvalarından çıkartıp tozlarını temizle.
Sağolasın abi birebir kontrol ettim bilgisayar ısınınca FPS düşüşleri oluyor.Bilgisayarı çok zorlamamaya karar verdim.Bu arada stok soğutma değilde Cooler Master Hyper TX3 evo kullanıyorum.Ramleri yerinden çıkartıp tozlarını temizledim aynı işlemi ekran kartı içinde yaptım şu an oyundayken 61,63 derece gibi değerler alıyorum.

Recep bey merhaba;
bilgisayarımda fps sorunu ve kasma sorunları yaşıyorum yaklaşık 2 haftadır çözemedim.
yardımcı olabileceğinizi umut ediyorum.

16 gb ram
gtx 760 ekran kartı
250 gb ssd
intel i7 3,6 ghz işlemciye sahip bilgisayarım var.

ısınma testinde bir ısınma göremiyorum
cpu teslerindede bir anormallik yok, tüm göstergeler normal fakat anlık drop giriyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı