GTX 760 için 500W yeter mi?

ÇatapatAmet

Kilopat
Daha fazla  
GTX 760
i3-7100
MSI B250M pro-cdh
1*8 GB Gskills 2400 MHz
Toshiba 1 TB
Samsung 850 evo 250 GB

Bu sistemi 500w güç kaynağım besliyor. Yeterli mi acaba? Yüksek performans isteyen oyunlarda çalışmayı durdurdu hatası alıyorum hep. PSU kaynaklı olabilir mi? Çalışmayı durdurdu hatası için olası tüm çözümleri uyguladım ancak geçmiyor. Ben de donanımsal bir sorun olabilir mi diye düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben gayet dandik İstanbul/Fatih semtinden aldığım bir 500W PSU ile rahatlıkla oynamıştım GTX 760 ile. PSU ile alakalı bir problem olduğunu düşünmüyorum.

PSU modelin nedir? Yaşadığın sorun yazılımsal. Kaliteli PSU kullanıyorsan 500 Watt o sisteme yeter.
Cooler Master Rs-500-Pcar-13
PSU ile ilgili bir problem olsa direk kapanacağı için problem başka.
Direk kapanır derken oyun mu kapanır, bilgisayar mı? Normal tempoda güç yetiyor da yük altında yetmiyor olabilir mi?
12V kanalında max output 360W gösteriyor. Bi kaç siteden de GTX760'ın yük altında 295W kullandığını gördüm. En yakın zamanda win7 kurup denemeyi düşünüyorum yazılımsal sıkıntı ihtimali için.

Çalışmayı durdurdu hatası Runtime errordur yani oyun işletim sisteminde çalışırken yazılımsal bir sorundan kaynaklanıyor demektir. Windows’unuz orjinal mi ? Oyun orjinal mi ? Driverlarınız ve Windows’unuz güncel mi ?

Güç kaynağını üsste belirtmiştim Cooler Master Rs-500-Pcar-13 500w. Oyunlarda sıkıntı yok orjinal olan var korsan olan var steam var her çeşit. Driverlar da tam sistem bakımını falan da yaptım bi ton iş yaptım ama sorunu çözemiyorum. Olay görüntüleyici şöyle bir hata gözüküyor:
"uygulamaya özgü izin ayarları
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
CLSID'sine ve
{9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}
APPID'sine sahip COM Sunucu uygulaması için, Yok SID (Yok) uygulama kapsayıcısında çalışan LocalHost (LRPC Kullanan) adresindeki SID değeri (S-1-5-18) olan NT AUTHORITY\SYSTEM kullanıcısına Yerel Etkinleştirme izni vermiyor. Bu güvenlik izni, Bileşen Hizmetleri yönetim aracı kullanılarak değiştirilebilir."
Bunun çözümüne baktım internetten kayıt defterinde bir işlemi vardı ancak benim kayıt defterimde gösterdiklelri dosya yok. AVG'nin bir programını kurmuştum kayıt defterindeki hataları düzeltsin diye o silmiş olabilir mi acaba. Eski külüstür bilgisayarım daha az sorun çıkarıyordu hevesim kaçtı nerdeyse.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı