GTX 760 TF mi yoksa R9 280x mi?

Bilgisayar cahili olarak yazıyorum mahzur görün bu sebepler acaba sadece kart odaklı olmak yerine toplanan darboğaz sistemin, yanlış kasa dizaynı yada yetersiz hava akımının, uyumsuz donanımın da etkisi olabilir mi bu şikayetlerin ana sebebinde? Yani kullanıcıların da bunda payı olabilir mi? Yoksa kartların bizatihi kendisi bu kadar arızalı ise buna nasıl çözüm getiremiyorlar.

Bu sorun yaşayan kişilere soruyorum kutu içeriği eksik mi vs. diye içinde driver cd'si çıkmadı diyorlar. Eee şimdi bu ne demek siz kullanılmış ekran kartını alıyorsunuz demek, böyle ufak tefek şeyleri önemsemezseniz başınız böyle işler açılır

Bir de unutmadan 70 dereceyi stabil bulmuyor adamlar. Ben burada 80 dereceyle oyun oynuyorum stabil diyorum, adam 70 derece de kart yandı diye ağlayacak gibi oluyor.

Son düzenleme:
Bu sorun yaşayan kişilere soruyorum kutu içeriği eksik mi vs. diye içinde driver cd'si çıkmadı diyorlar. Eee şimdi bu ne demek siz kullanılmış ekran kartını alıyorsunuz demek, böyle ufak tefek şeyleri önemsemezseniz başınız böyle işler açılır
Niye alan adam 10 senemi kullandı da hemen bozuluyor bu ekran kartı ?.

Bir de unutmadan 70 dereceyi stabil bulmuyor adamlar. Ben burada 80 dereceyle oyun oynuyorum stabil diyorum, adam 70 derece de kart yandı diye ağlayacak gibi oluyor.

:D Güzeldi bu..

Hocam genede görünen Nvidia'nın daha sağlam olduğu. Ben daha şikayet görmedim Nvidia kartlarda. Yurtdışında da sayısız şikayet var. Youtube açıp bakabilirsiniz ekran kartları tel tel dökülüyor resmen. Hadi bizde adam kendi kartını paketleyip yolluyor diyelim adam amazon'dan vs yerlerden almış kart elinde patlamış bu nolucak :) 1.000tl vericeğin birşeye de riske girmek istemiyor insan.

Niye alan adam 10 senemi kullandı da hemen bozuluyor bu ekran kartı ?.

Sen olayı anlamamışsın şöyle anlatıyım. Ben kartı aldım diyelim 10.000 ürünün içinden bozuk kart bana denk geldi ben de bunu yenisiyle değiştirdim, sonra bu bozuk kartı geri alan mağaza tekrardan stok yaptı veya kartı sağlam olanlarıyla karıştırdı ve bunu stok yaptı. Sende yeni kartı almaya gittin ve bu bozuk kartı aldın ve sorun yaşadın böyle bir şey oluyor.

:D Güzeldi bu..

Hocam genede görünen Nvidia'nın daha sağlam olduğu. Ben daha şikayet görmedim Nvidia kartlarda. Yurt dışında da sayısız şikayet var. Youtube açıp bakabilirsiniz ekran kartları tel tel dökülüyor resmen. Hadi bizde adam kendi kartını paketleyip yolluyor diyelim adam amazon'dan vs yerlerden almış kart elinde patlamış bu ne olacak :) 1.000 TL vereceğin bir şeye de riske girmek istemiyor insan.

O grafik hataları ASUS kartlarında oluyordu ve ASUS bu hatalar için güncelleştirme çıkardı ama çözüldü mü bilmiyorum.

Sen olayı anlamamışsın şöyle anlatıyım. Ben kartı aldım diyelim 10.000 ürünün içinden bozuk kart bana denk geldi ben de bunu yenisiyle değiştirdim, sonra bu bozuk kartı geri alan mağaza tekrardan stok yaptı veya kartı sağlam olanlarıyla karıştırdı ve bunu stok yaptı. Sende yeni kartı almaya gittin ve bu bozuk kartı aldın ve sorun yaşadın böyle bir şey oluyor.

Hocam adam işyerine 4 tane aynı kart alıyo hepsi arızalı...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kısacası böyle hatalar kullanıcının bilinçsizliği ve kullandığı bileşenlerden de kaynaklı olabiliyor.

Hocam adam işyerine 4 tane aynı kart alıyo hepsi arızalı...
,

Zaten dikkat ettiysen bu forumda ve başka forumlarda ASUS kart önerilmiyor.

AMD alacaklar için.

Nvidia akıllara kazındıktan sonra AMD hamlesini yaptı, fakat geç kaldı. Gel de akıllardan "Nvidia, AMD'den daha üstün." yargısını sil. :)
Adam parasını önemsemiyor ki, direk markaya, firmaya bağımlı takılıyor seçeceği zaman. AMD ile Nvidia her zaman eşit durumdalar, hiçbiri birbirinden üstün değil. Sadece fiyat konusunda AMD biraz cömert. AMD'nin ürünlerini F/P değerde sunması, Nvidia'nın ürünlerinin de ucuzlaşması demek. Doların da etkisi yok değil. :)

Sen 1400TL'den satışta olan GTX780 mi tercih edersin, yoksa 1200TL'den satışta olan ve daha yüksek performans veren R9 290 mı tercih edersin? Para işte bu karşılaştırmada önemini koruyor. 200TL ne demek? :)

Aynı şekilde R9 280X ve GTX770 olarak da baz alalım. En ucuz R9 280X ürünü şu anda 740TL'den satıştayken, aynı performans veren GTX770 ise 900TL civarından satışta.

Kısacası, yani bana göre AMD R9 serisi ile üstünlüğü elinde bulunduruyor. Hem fiyat, hem de performans açısından da yanılmıyor değilim.

Nvidia akıllara kazındıktan sonra AMD hamlesini yaptı, fakat geç kaldı. Gel de akıllardan "Nvidia, AMD'den daha üstün." yargısını sil. :)
Adam parasını önemsemiyor ki, direk markaya, firmaya bağımlı takılıyor seçeceği zaman. AMD ile Nvidia her zaman eşit durumdalar, hiçbiri birbirinden üstün değil. Sadece fiyat konusunda AMD biraz cömert. AMD'nin ürünlerini F/P değerde sunması, Nvidia'nın ürünlerinin de ucuzlaşması demek. Doların da etkisi yok değil. :)

Valla benim marka vesair hiç umurumda değil. Bilgisayardan çok anlamamanın avantajı bu galiba :) Bu foruma sizlerden birşeyler öğrenebilmek için geldim. Gördüklerimi paylaşıp fikir alıyorum. Gördüğüm AMD'lerin çok sorun çıkartması. Asus başta olmak üzere diğer modelleri de arıza yaratıyor. Ama Nvdia kartlardan bir şikayet varlığı yok gibi. Varsa da ben vakıf olmadım.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı