GTX 760 ve i5 2400 sisteme Zalman 300W yeterli mi?

seyithankc

Hectopat
Merhabalar, GTX 760 ekran kartına ve i5 2400 işlemciye sahibim. üzerinde Zalman 300W (Zalman ZM300-LE) güç kaynağı takılı, herhangi bir sıkıntı yaşatmıyor fakat merak ettiğim; bir zararı olur mu ya da güç kaynağımı yükseltsem ekran kartı verimim artar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır zarar vermeyecektir. Lakin yükseltirseniz minimum 80+ Bronze tercih edin.

Ekran kartının en doğal hali 170w TDP'ye sahip. Muhtemelen sizdeki ürünün daha yüksektir.
İşlemci de 95w TDP'ye sahip. Diğer donanımlar da var.
Size sağlam bir 500w PSU lazım.

Sistem oyuna girince kapatır kendini o sistem içinmin 500W 80+ lazım.
Şu an sadece Cs go oynuyorum oyundayken bazen pc kendini resetliyor psu yetersizliğinden şüphelendim sizce de durum psudan kaynaklı mıdır
12 Volt kanalından kaç amper verebiliyor? Bu gözler 500 Watt yazıp 12 Volt kanalından 200 Watt veren peynir marka güç kaynağı gördü :)
Hangisine bakmalıyım
Neden bu kadar eski bir sistem topluyorsunuz? Parçalar elinizde var ise bir şey diyemem.
Elimde pc vardı ekran kartı yanınca psu ve ekran kartı aldım

Dosya Ekleri

• 5b88432828cd849b0ce3bd7810d11288.jpeg
    5b88432828cd849b0ce3bd7810d11288.jpeg
    54,6 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Şu an sadece Cs go oynuyorum oyundayken bazen pc kendini resetliyor psu yetersizliğinden şüphelendim sizce de durum psudan kaynaklı mıdır

Hangisine bakmalıyım
+12v kanalından 280w veriyormuş.
Kasada sadece işlemci ve ekran kartı olsa sınır değerde. Diğer donanım da olunca yetmiyor.
Yetmediği için resetliyor tabi ki.
450-500w 80+ Bronze bir PSU lazım.

Şu an sadece CS:GO oynuyorum oyundayken bazen PC kendini resetliyor PSU yetersizliğinden şüphelendim sizce de durum PSU'dan kaynaklı mıdır.

Hangisine bakmalıyım.

Elimde PC vardı ekran kartı yanınca PSU ve ekran kartı aldım.

Reslemesi PSU yetmediginden böyle kullanmaya devam edersen yakın zamanda HDD'de bozulabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı