GTX 770 aşırı ısınıyor

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Kartın bakımını 4 kez yaptım. 5 kez macun yeniledim. Yanlış yaptığım hiçbir şey yok (elimden bir sürü ekran kartı geçti.) Fakat hala anlamıyorum, bu kart neden ısınıyor? MSI Afterburner üzerinden izliyorum değerleri, kart %50 yükte iken 75 derece civarı. Tam yükte 98-99 dereceye ulaşıyor ve temp limit ayarı üzerinden frenliyorum fakat performans çok düşüyor. Sorunu çözemedim. Gördüğüm tek sorun soğutma bloğunun tek vidası karta yapışık kalması. Fakat sorunun o olduğunu sanmıyorum çünkü çip ile blok arasında boşluk kalmıyor.
Kart normalde şu frekans ve voltaja sahip:

1625346491724.png

Fakat yüke sokup ısınınca şöyle oluyor:

1625346524895.png

Bellek hızı doğru değil, boş verin onu. 810 MHz değil fakat GPU frekansı ve voltajı cidden fazla düşüyor kartı tutmak için.
En sonunda sorunu anlamayıp bilgisayarcıya götürdüm ve o da "bu kart gayet temiz, sorunu anlamadım" dedi.
Kart 14 pin diye mi bu kadar ısınıyor, yoksa bu kartta bir anormallik mi var?
Kart ASUS 2 GB OC bu arada.

1625346735449.png

Dosya Ekleri

• 1625346469611.png
    1625346469611.png
    133,2 KB · Görüntüleme: 37
  • 1625346511440.png
    1625346511440.png
    162,3 KB · Görüntüleme: 40
  • 1625346717483.png
    1625346717483.png
    566 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok ilginç, fan devirleri ne durumda? Arayüzde yük altına girdiği görülüyor fakat fan motorlarında sorun olabilir, devir düşük kalıyor olabilir. Tam yükte çalıştığına emin misiniz?

Bunlara rağmen sıcaklık bu değerde ise, illa ki blok ile GPU çekirdeği arasında bir boşluk kalıyordur. Mümkünse bahsettiğiniz vidanın resmini atar mısınız?

Çok ilginç, fan devirleri ne durumda? Arayüzde yük altına girdiği görülüyor fakat fan motorlarında sorun olabilir, devir düşük kalıyor olabilir. Tam yükte çalıştığına emin misiniz?

Bunlara rağmen sıcaklık bu değerde ise, illa ki blok ile GPU çekirdeği arasında bir boşluk kalıyordur. Mümkünse bahsettiğiniz vidanın resmini atar mısınız?
Fanlar tam yükte 3200 devir dönüyor ve sesinden de bir sorun olmadığını düşünüyorum.

Karttan çıkmayan vida şu şekilde.
IMG_20210704_103414.jpg
IMG_20210704_103420.jpg

Göründüğü gibi, çipin çaprazındaki vida soğutucu blokta olması gerekirken kartta duruyor. Vidayı ne kadar çevirsem de çıkmıyor.

Fanlar tam yükte 3200 devir dönüyor ve sesinden de bir sorun olmadığını düşünüyorum.

Karttan çıkmayan vida şu şekilde.
Eki Görüntüle 1095502Eki Görüntüle 1095503
Göründüğü gibi, çipin çaprazındaki vida soğutucu blokta olması gerekirken kartta duruyor. Vidayı ne kadar çevirsem de çıkmıyor.
Tahminimce o vidadan dolayı ne kadar sıkarsanız sıkın boşluk kalıyor. Bir şekilde onu söküp yalın bir halde GPU bloğuna takın derim. Muhtemelen sorun bundan kaynaklı.

Tahminimce o vidadan dolayı ne kadar sıkarsanız sıkın boşluk kalıyor. Bir şekilde onu söküp yalın bir halde GPU bloğuna takın derim. Muhtemelen sorun bundan kaynaklı.
Hocam, bugün oyun oynarken (sıcaklık 86 dereceydi, aşırı ısınmadan kaynaklı değil bence.) bir anda görüntü ve ses dondu, görüntü pikselleşip renk değiştirdi ve anında şalterden kapattım. Artık bilgisayar siyah ekran veriyor. Kartı detaylı temizledim ve tinerden geçirdim, fayda etmedi. Ne yapmam lazım?

Hocam, bugün oyun oynarken (sıcaklık 86 dereceydi, aşırı ısınmadan kaynaklı değil bence.) bir anda görüntü ve ses dondu, görüntü pikselleşip renk değiştirdi ve anında şalterden kapattım. Artık bilgisayar siyah ekran veriyor. Kartı detaylı temizledim ve tinerden geçirdim, fayda etmedi. Ne yapmam lazım?
Yüksek sıcaklıklardan dolayı kart fişi çekmeye başlamış gibi. Kart elektrik alıyor mu? Fanları dönüyor mu? Eğer öyleyse fazlarda veya bellek çiplerinde sorun olmuş olabilir.

Yüksek sıcaklıklardan dolayı kart fişi çekmeye başlamış gibi. Kart elektrik alıyor mu? Fanları dönüyor mu? Eğer öyleyse fazlarda veya bellek çiplerinde sorun olmuş olabilir.
Evet, güç kablolarının üstündeki ışıklar yanıyor ve fanlar dönüyor. Tinerle temizlemem bir sonuç vermedi.

Evet, güç kablolarının üstündeki ışıklar yanıyor ve fanlar dönüyor. Tinerle temizlemem bir sonuç vermedi.
Muhtemelen sıcaklık kaynaklı donanımsal bir arıza. Elinizde ekipman yoksa karttaki hangi komponentin arızalandığını anlamak da pek kolay değil. Bulunduğunuz yerde bu işle uğraşan varsa kartı verin, incelesin, varsa yapılabilecek birşey yapsın derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı