GTX 770 sistem nasıldır?

Yusuf Can34

Kilopat
Yer
Ankara / ODTU
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.
Bugün bu videoyu atma gereği duydum.
Öncelikle GTA 5 oyununu ultra ayarlarda 60Fps oynatmak istiyorum dediğinizde forumda çoğunlukla "GTX 970 almalısın hocam" tarzı yorumlarla karşılaşıyoruz.
Fiyat olarak en az 2000TL'lik bir rakamla karşılaşıyoruz.
Ben burada sadece farkındalik yaratmak istedim.
İkinci el toplanan bu bilgisayarın.
İşlemci+Anakart+Ekran Kartı+ RaAM = 700TL tutmuştur.
Velhasıl kelam bu parçalar ikinci el olarak alınmıştır.
İşlemci: i5 760 3.8 GHz oc edilmiştir.
Ekran Kartı: GTX 770
Anakart: Gigabyte H55m-s2v
RAM: Kingston HyperX 1333mhz 4GB DDR3
HDD : Segate Baracuda 1TB 7200RPM 64MB
PSU : Corasir 500W 80 Plus

Parçalar böyledir.
Max 1000TL'Lik bir sistem diyebiliriz.
Ve G3258 - 750TI önerenleri buraya davet ediyorum.

Ayriyetten sürekli "Güncellik" adı altında bir sürü bilinçsiz gencimiz gidip tonlarca para veriyor gereksiz yere.
Ben sadece paranızın gereksiz harcanılmasını istemeyen biriyim.
Sizde biraz araştırma ile 1000TL'ye ikinci el çok güzel sistemler toplayabilirsiniz.

Oyun Testi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle katılıyorum. Zaten satıcı ile konuşup çalıştığına dair kanıt almanız çok kolay. Onun dışında sistemi toplama sadece zaman alıyor parçalar ayrı ayrı alındığı için. Yani 2,3 hafta bekleyerek 1.500TL gibi bir kar sağlıyorsunuz.

Kesinlikle haklısın. Daha geçen benzer bir olay yaşadım. Bir arkadaş düşük bütçeli bir ekran kartı arıyordu. Ben dedim ki ikinci el GTX 460 alabilirsin. Hem uygun bulunabiliyor fiyatları. Arkadaş çıkmış oradan 'Olur mu öyle o kart çok eski hem Nvidia desteği kesti kesinlikle R7 240 alsın.' Haydaaaaaa. Diyorum 460, R7 240 fiyatına bulunabiliyor. Bütçe düşükken alsın. Sistemi de upgrade edecek gibi zaten sistemi eski. Arkadaş inatçı ya takmış daha güncel, yok bu destek şu destek. Olay bu yani.

@Berk Ovalı Hocam gidipte 460 almak saçma olur bence o kadar da değil ama dediğiniz doğru. Hele şu zamanlarda güncellik destek vs. olaylar için tonla para harcanmasına ben de karşıyım. Gtx 460 gtx 760 kadar güç tüketiyor r7 240 ise güç girişine ihtiyaç duymuyor. Kasası eski olan biri 460 takamayabilir. Fanboyluğa veya böyle takıntılara gerek yok kart sağlam ise ve ihtiyaçlarınızı karşılayacaksa abartmaya gerek yok.

Bence de gerçekten güzel olmuş. Sonuçta 2000 TL pc topluyorsun 60 fps alamadığı Zaman'lar oluyor.
Kesinlikle eğer biraz daha bilinçli olursak herşey daha kolay olur diye düşünüyorum.
Ayriyetten "G3258'i büyüten arkadaşlar vardı. Şuan 200-250TL arasında piyasada bulunuyor iken i5 760 100-200TL arası fiyatlara bulunabiliyor.

Söylenmeyeni söyleyerek çok güzel bir konuyu ele aldın reis.. Şahsi olarak ben bu sorunun temelini; Obskürantizm ve dogmatik bilgi olarak görüyorum. İnsanlar bilgisayar donanımları konusunda gerçek bilgiye sahip olsa, çok daha az fiyatlara çok daha yüksek performanslı, kaliteli ve uzun ömürlü bilgisayar'a sahip olabilirler diye düşünüyorum.

Olayın birde narsistik boyutu var. Şimdi adam ailesinden dışlanmış, okulda dışlanmış aşık olmuş karşılık bulamamış vs. Ne yapacak bu adam ? Tabiki her çoğunluğun yaptığı gibi mutluğu eşyada arayacak.. Şimdi dün GTX 980ti'ın bir havası vardı masaya koyduğun da milett aaa ooo yapıyordu buda o kişiye bir tatmin ve mutluluk sağlıyordu. Şimdi ne oldu GTX 1070 çıktı ve artık o kişi GTX 980ti ile çevresinden bir tatminlik devşiremiyor eskisi gibi gösteriş yapamıyor ve dolayısı ile bir an önce elindekini satıp GTX1070 almalı. Peki bu adam GTX980ti ile 1070'in '' performans olarak '' aynı olduğunu bilmiyor mu ? Çoğu bilmiyor bilenler de kendisini kandırıp bilmemezlikten geliyor çünkü burada amaç ne şekilde olursa olsun en yeni ve popüler olana sahip olmak, tıpkı ıphone5 ıphone6 olayı gibi =)

Not : Şahsi fikirlerimdir, kimine göre abartı, kimine göre saçma gelebilir, ben burada elimden geldiğince rasyonel bir çizgide olayın perde arkasını açıklamaya çalıştım saygılar.

Kesinlikle haklısın. Daha geçen benzer bir olay yaşadım. Bir arkadaş düşük bütçeli bir ekran kartı arıyordu. Ben dedim ki ikinci el GTX 460 alabilirsin. Hem uygun bulunabiliyor fiyatları. Arkadaş çıkmış oradan 'Olur mu öyle o kart çok eski hem Nvidia desteği kesti kesinlikle R7 240 alsın.' Haydaaaaaa. Diyorum 460, R7 240 fiyatına bulunabiliyor. Bütçe düşükken alsın. Sistemi de upgrade edecek gibi zaten sistemi eski. Arkadaş inatçı ya takmış daha güncel, yok bu destek şu destek. Olay bu yani.
R7 240, GTX460 dan çok düşük bir kart, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bu tür arkadaşlar; bilerek ayda bilmeyerek insanları yanlış yönlendiriyorlar..

Çok haklısınız intelin her zaman yeni soket çıkarması ve tekelcilik yapması insanları zor duruma sokuyor. Amd keşke ekran kartında yaptıklarını işlemcilerde yapsada intel biraz zorlansa keşke.
775 soket ile tek, çift ve dört çekirdek olmak üzere bir sürü işlemci gelip geçmesine rağmen birden bu soket değiştirme politikası nerden çıktı bende anlam veremedim ! nanometreyi düşürüp ghz arttırmanın dışında da somut olarak yaptıkları pek birşey yok malesef..

2.El parçaları nereden buluyorsunuz? Yaşım küçük olduğu için pek bilmiyorum.Bakkal bakkal dolaşıp parçamı soruyorsunuz yoksa sahibinden gibi sitelerimi kullanıyorsunuz? 2.El parçalar için nereyi kullanidiginizi yazarsaniz cok memnun olurum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı