GTX 770 vs R9 280X

hangi ekran kartı almaliyim

• Gtx 770

Oy: 50 64,9%
  • R9 280x

Oy: 28 36,4%

• Oy verenlerin toplamı
    77
Gtx 770 almalısın bence dünya devi olan oyunlar mesela Hawken sadece Nvidia bir ekran kartıyla physics high değerine alınabiliyor.Böle Nvidia desteklediği bir sürü oyun var Hawken sadece aklıma gelenlerden bir tanesi.

PC Gamer çok mu güvenilir bir kaynak? R9 280X diyorum. Mantle'ı sayma tamam. Ama kartın normal hali bile geçiyor. Render'de geçmiyor ama. Oraya dikkatli bakmamışsınız. Nvidia Nvidia nereye kadar? Devir AMD devri. Sony ve Microsoft bile AMD'ye destek veriyorsa daha ne? Hadi şimdi her zamanki olaylar çıkacak. Yok GeForce Experience imiş, yok PhysX imiş, yok G-Sync imiş... Hepsi fiyasko. Göz boyamak için. Nvidia'daki en adam akıllı program ShadowPlay. AMD tarafında ise Raptr, Gaming Evolved gibi süper programlar var. Sürücü desteğine gelirsek, Nvidia son zamanlarda sürücü işinin suyunu çıkardı. Oyunlar için destek vermiyor artık Nvidia. Sadece SLI profilleri güncelleniyor. O yok ... oyununda %50 daha fazla performans veriyor olayı yalan. Sadece o sürücü oyunun ayarlarını biraz geriye alıyor. Geriye alıyor derken oyunun grafikleri ayarladığınız yerde her ayar yok. Bazıları oyunun dosyalarında. O dosyalara erişim sağlıyor Nvidia. AMD ise az çıkarıyor. Neden? Oyunlara fazla destek vermiyor tamam. Fakat oyundaki görüntü buglarını gideriyor. Kusura bakmayın, Nvidia'da böyle bir şey görmedim. GTX 670 kullanıyorum bende şahsen. AnandTech çoğu kısımda doğru demiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık kabul edin, AMD Mantle teknolojisiyle oyun dünyasına paldır küldür giriyor.
Zaten sorun orada kardeşim. Paldır küldür girdiği için ağzı burnu kırılıyor. Thief, ME4, The Witcher 3 bunun başlıca örnekleri. :) Hepsi fiyasko. :)

PC Gamer çok mu güvenilir bir kaynak? R9 280X diyorum. Mantle'ı sayma tamam. Ama kartın normal hali bile geçiyor. Render'de geçmiyor ama. Oraya dikkatli bakmamışsınız. Nvidia Nvidia nereye kadar? Devir AMD devri. Sony ve Microsoft bile AMD'ye destek veriyorsa daha ne? Hadi şimdi her zamanki olaylar çıkacak. Yok GeForce Experience imiş, yok PhysX imiş, yok G-Sync imiş... Hepsi fiyasko. Göz boyamak için. Nvidia'daki en adam akıllı program ShadowPlay. AMD tarafında ise Raptr, Gaming Evolved gibi süper programlar var. Sürücü desteğine gelirsek, Nvidia son zamanlarda sürücü işinin suyunu çıkardı. Oyunlar için destek vermiyor artık Nvidia. Sadece SLI profilleri güncelleniyor. O yok ... oyununda %50 daha fazla performans veriyor olayı yalan. Sadece o sürücü oyunun ayarlarını biraz geriye alıyor. Geriye alıyor derken oyunun grafikleri ayarladığınız yerde her ayar yok. Bazıları oyunun dosyalarında. O dosyalara erişim sağlıyor Nvidia. AMD ise az çıkarıyor. Neden? Oyunlara fazla destek vermiyor tamam. Fakat oyundaki görüntü buglarını gideriyor. Kusura bakmayın, Nvidia'da böyle bir şey görmedim. GTX 670 kullanıyorum ben de şahsen. AnandTech çoğu kısımda doğru demiş.
PC Gamer'e güvenmiyorsan Chip'i takip et. R9 280X kartının normal hali 2-3 FPS geçiyor. Önemli olan verdiği FPS'nin hakkı, verdiği canlılık. Onu da birkaç önceki yorumumda videolu olarak gösterdim. Devir AMD devri demişsiniz. Bu kadar hata, optimize sorunu ve bug varken devir AMD devri demem ben. Sony'nin AMD seçmesinin tek sebebi PS4 kardeşim. Adamların en büyük karlarından birisi PS4 ve en ucuz donanımı AMD sağlıyor. Microsoft AMD'ye destek veriyor demişsiniz. Microsoft, AMD'ye destek verdiği kadar Nvidia'ya da destek veriyor.

"Yok GeForce Experience miş ,yok PhysX miş , yok G-Sync mış. Hepsi fiyasko." Sana ikinci bir yuhu burdan veriyorum kardeşim. Yuh sana yuh. Bunlara fasa fiso dedin ya sana hakikaten yuh.

"AMD tarafında ise Raptr , Gaming Evolved gibi süper programlar var." demişsiniz. Evet var. Ama bazı ekrankartılarında Gaming Evolved tam bir fiyasko. R9 270x'de Gaming Evolved kullanarak optimize edip kasmalar yaşayan insanlarla dolu forum siteleri.
"Oyunlar için destek vermiyor artık nVidia." Bu yorumunuzdan sonra size 3. bir yuh çekiyorum. Amd'nin manstlesini kullanacak oyunların listesinde Mass Effect 4 ve The Witcher 3 vardı. Bu iki oyun çıkmak üzere ve Amd'nin optime sorunları yüzünden vaz geçtiler, Nvidia'yı tercih ettiler. Mirror's Edge mantle sözü vermişti ama nasıl vaz geçeceklerini düşünüyorlar.

Gözünüzü kapatıp ağzınızı açmayın. İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz.

Öncelikle uslubuna dikkat etsen huzursuzluk çıkmaz.
  1. PC Gamer bir donanım sitesi değil. 1. "fasa fiso" buradan. Dakika 1 gol 1.
  2. FPS'nin hakkını fazlasıyla veriyor. 200 TL fark var ya, 200 TL. 200 TL ile gider 10 tane oyun alırım, paşa paşa oynarım.
  3. Microsoft AMD'ye neden destek veriyor dediğimi anlamamışsın.
  4. GeForce Experience'ye gelince, tamamen yanlış yönlendiren bir program. Battlefield 3'ü rahat FullHD ultrada açan sistemime 1920x1080 medium açar diye optimize etti. 2. "fasa fiso" buradan.
  5. Ne PhysX'iniz varmış arkadaş. Birkaç bulut ve toz parçacığı ekliyor o kadar. Oyuncu da ona dikkat etmiyor. Abartmayın o kadar.
  6. G-Sync. Onda cidden haklıyım. Tam bir fiyasko. 3. "fasa fiso" buradan.
  7. Gaming Evolved. Dediğini araştırdım... Evet o olayı yaşayanlar olmuş. Ama neden? Adamların sürümlerine baktığımda hep eski sürümler kullanmışlar. Sonra gelip "Aaa bu yanlış optimize etmiş" diye gelenler onlar.
  8. Oyun destek konusuna gelince... Mass Effect 4 ve The Witcher 3'ten neden Mantle çekildi? Eğer Mantle bu 2 oyunda hata çıkarırsa AMD kullanıcıları baya bir sinirlenecek. Bu da yapımcıların pazar payı kaybetmesine yol açacak. En iyisi Mantle kullanmamak dediler. Peki neden kullanmadılar. Mantle'nin amacı ekran kartının tamamına hükmetmektir. Yapımcılar da bunu yapamayınca Mantle'yi çektiler. Mirror's Edge ise ayrı bir dava. Adamlar daha ekran kartının ne olduğunu çözememişler ki Mantle koysunlar.
Bana dediğin şeylerin aynısını bir de kendin düşün. AMD çok istekli ekran kartları konusunda. Adamları bıraksan DX 12'yi kendileri geliştirecekler. Nvidia'yı sadece Mac OS ve render ile uğraşanlar almalı. Ama gün gelir hesap döner, Apple AMD'ye destek verir diye umuyorum.

Öncelikle uslubuna dikkat etsen huzursuzluk çıkmaz.
  1. PC Gamer bir donanım sitesi değil. 1. "fasa fiso" buradan. Dakika 1 gol 1.
  2. FPS'nin hakkını fazlasıyla veriyor. 200 TL fark var ya, 200 TL. 200 TL ile gider 10 tane oyun alırım, paşa paşa oynarım.
  3. Microsoft AMD'ye neden destek veriyor dediğimi anlamamışsın.
  4. GeForce Experience'ye gelince, tamamen yanlış yönlendiren bir program. Battlefield 3'ü rahat FullHD ultrada açan sistemime 1920x1080 medium açar diye optimize etti. 2. "fasa fiso" buradan.
  5. Ne PhysX'iniz varmış arkadaş. Birkaç bulut ve toz parçacığı ekliyor o kadar. Oyuncu da ona dikkat etmiyor. Abartmayın o kadar.
  6. G-Sync. Onda cidden haklıyım. Tam bir fiyasko. 3. "fasa fiso" buradan.
  7. Gaming Evolved. Dediğini araştırdım... Evet o olayı yaşayanlar olmuş. Ama neden? Adamların sürümlerine baktığımda hep eski sürümler kullanmışlar. Sonra gelip "Aaa bu yanlış optimize etmiş" diye gelenler onlar.
  8. Oyun destek konusuna gelince... Mass Effect 4 ve The Witcher 3'ten neden Mantle çekildi? Eğer Mantle bu 2 oyunda hata çıkarırsa AMD kullanıcıları baya bir sinirlenecek. Bu da yapımcıların pazar payı kaybetmesine yol açacak. En iyisi Mantle kullanmamak dediler. Peki neden kullanmadılar. Mantle'nin amacı ekran kartının tamamına hükmetmektir. Yapımcılar da bunu yapamayınca Mantle'yi çektiler. Mirror's Edge ise ayrı bir dava. Adamlar daha ekran kartının ne olduğunu çözememişler ki Mantle koysunlar.
Bana dediğin şeylerin aynısını bir de kendin düşün. AMD çok istekli ekran kartları konusunda. Adamları bıraksan DX 12'yi kendileri geliştirecekler. Nvidia'yı sadece Mac OS ve render ile uğraşanlar almalı. Ama gün gelir hesap döner, Apple AMD'ye destek verir diye umuyorum.
  1. PC Gamer donanım sitesi demedim, oyun sitesi. 1. gol direkten döndü.
  2. Yüklediğim videoları izlersen FPS'nin hakkını hangisi daha iyi verir anlarsın. Hepsini izle lütfen.
  3. "Sony ve Microsoft bile AMD'ye destek veriyorsa daha ne?" demişsin, bir açıklama yapmamışsın. Buradan ne anlamamızı bekliyorsun bilmiyorum. Microsoft her markaya destek veriyor.
  4. Experience bu hatayı 10 oyundan 1 tanesinde yapıyor. Adı üstünde "BETA".
  5. Physx'e hala fasa fiso diyorsunuz. "Ne PhysX'iniz varmış arkadaş. Birkaç bulut ve toz parçacığı ekliyor o kadar. Oyuncu da ona dikkat etmiyor. Abartmayın o kadar." yorumunuzdan sadece AC 4'ü izlediğinizi, diğer oyun videolarını izlemediğiniz kanısına varıyorum. Batman, Metro LL gibi oyunların videolarını da izleyin.
  6. "G-Sync. Onda cidden haklıyım. Tam bir fiyasko. 3. "fasa fiso" buradan." Demişsiniz. Bunu bana bir kaynak göstererek açıklayın lütfen. Çünkü ben çok faydasını gördüm ve görüyorum. Hiçbir açıklama yapmadan fasa fiso diyorsunuz, kınıyorum.
  7. "Gaming Evolved. Dediğini araştırdım... Evet o olayı yaşayanlar olmuş. Ama neden? Adamların sürümlerine baktığımda hep eski sürümler kullanmışlar. Sonra gelip "Aaa bu yanlış optimize etmiş" diye gelenler onlar." demişsiniz. Bu forumda, masaüstü donanım bölümünde konu açan bir arkadaş var. O son sürümünü kullanıp bu hatayı alıyor. Bakabilirsiniz. Sanırım 2. sayfaya düşmüş olması lazım.
  8. Mantle kullanmamalarının sebebi dediğiniz gibi Mantle kavramını doğru şekilde kavrayıp optime edememelerinden kaynaklı da olabilir, tamamen Mantle'nin hatasından yani AMD'den kaynaklı da olabilir. Bu konuda bir açıklama yapmadılar. Yapılan tek açıklama Nvidia destekleyecek olması. Mantle'nin daha çok yolu var.
Yanlış anlaşılmasın. Nvidia fanboy'u değilim. Mantle geliştiği zaman gözümü kırpmadan Nvidia'yı terk edeceğim. AMD ekrankartı konusunda çok hevesli, katılıyorum. R9 295 X2'nin Titan Z'yi geçmesini buna bağlıyorum.

Tartısma çıkmasın konuyu açan oylama yaptırmış. Kendinize güveniyorsanız sandık başında alırsınız zaten.

1. PCgamer donanım setesi demedim, oyun sitesi. 1. gol direkten döndü.
2. Yüklediğim videoları izlersen fps'nin hakkını hangisi daha iyi verir anlarsın. Hepsini izle lütfen.
3."Sony ve Microsoft bile AMD'ye destek veriyorsa daha ne ?" demişsin, bir açıklama yapmamışsın. Buradan ne anlamamızı bekliyorsun bilmiyorum. Microsoft her markaya destek veriyor.
4.Experience bu hatayı 10 oyundan 1 tanesinde yapıyor. Adı üstünde "BETA".
5. Physx'e hala fasa fiso diyorsunuz. ".Ne PhysX'iniz varmış arkadaş. Birkaç bulut ve toz parçacığı ekliyor o kadar. Oyuncuda ona dikkat etmiyor. Abartmayın o kadar." Yorumunuzdan sadece AC 4'ü izlediğinizi, diğer oyun videolarını izlemediğiniz kanısına varıyorum. Batman, Metro LL gibi oyunların videolarını da izleyin.
6. "G-Sync. Onda cidden haklıyım. Tam bir fiyasko. 3. "fasa fiso" buradan" Demişsiniz. Bunu bana bir kaynak göstererek açıklayın lütfen. Çünkü ben çok faydasını gördüm ve görüyorum. Hiçbir açıklama yapmadan fasa fiso diyorsunuz, kınıyorum.
7."Gaming Evolved. Dediğini araştırdım... Evet o olayı yaşayanlar olmuş. Ama neden ? Adamların sürümlerine baktığımda hep eski sürümler kullanmışlar. Sonra gelip "Aaa bu yanlış optimize etmiş" diye gelenler onlar." Demişsiniz. Bu forumda, masaüstü donanım bölümünde konu açan bir arkadaş var. O son sürümünü kullanıp bu hatayı alıyor. Bakabilirsiniz. Sanırım 2. sayfaya düşmüş olması lazım.
8. Mantle kullanmamalarının sebebi dediğiniz gibi mantle kavramını doğru şekilde kavrayıp optime edememelerinden kaynaklı da olabilir, tamamen mantle'nin hatasından yani Amd'den kaynaklıda olabilir. Bu konuda bir açıklama yapmadılar. Yapılan tek açıklama Nvidia destekleyecek olması. Mantle'nin daha çok yolu var.
Yanlış anlaşılmasın. Nvidia fanboy'u değilim. Mantle geliştiği zaman gözümü kırpmadan Nvidia'yı terk edeceğim. Amd ekrankartı konusunda çok hevesli katılıyorum. R9 295 X2'nin Titan Z'yi geçmesini buna bağlıyorum.

1.Sizin 2. söylediğinize değinelim Gtx 770 mı R9 280x mı? | Sayfa 4 | Technopat Sosyal attığım linki inceleyin, lütfen.
2. Sizin 4. söylediğinize değinelim biz mantle içinde henüz tam çıkmadı diyoruz forumlarda ama siz nvidia fan boyları kabul etmiyorsunuz. Madem siz kabul etmiyorsunuz ben de kabul etmiyorum kardeşim.
3. Sizin 5. dediğinizi ele alalım physx bence saçma videolarda dikkat ettim, adam avuç kadar yeri tarıyor silahla san ki tarla'yı tararmış gibi bir sürü moloz çıkıyor. Ama diğer grafikler iyi kabul edilmeli ancak 5-10 fps kaybederek % 10 kadar grafik güzelliği kazanmak saçma bence aşırı güzellik yok.
4. Sizin 7. dediğinizi ele alalım konuyu buldum baktım adam son sürücüyü yükledim gibi bir cümleden bahsetmiyor.
5. Sizin 8. dediğinizi ele alalım sizin dediğinize göre %50 ihtimalle amd'den kaynaklı diyorsunuz ama bu mesaj'dan önce ki mesajlarınızda %100 amd'nin suçudur diyorsunuz ve milleti bu konuda yanlış yönlendiriyorsunuz.

Son düzenleme:
1.PCgamer'e güvenmiyorsan Chip'i takip et demişsin. Öyle bir anlatıyorsun ki PCgamer donanım sitesi olarak algılanıyor. Direkten dönen topa gelişine bir vuruş ve top 90'a gidiyor.
2.Bir kaç bulut ve ateş parçacığı için nVidia'ya biraz hak veririm. Ama o FPS düşüşü yaratıyor. Ben grafikten çok FPS'ye önem verdiğim için bana göre önemli bir unsur.
3.Microsoft AMD'ye şu konuda destek veriyor: AMD DX12'nin yapılmasını çok istiyor. Microsoft AMD'ye bir kıyak yapabilir yönünde gelen haberler var. (Kaynak: game-debate.com/news/ biraz bak arka sayfalara mutlaka görürsün.) Kıyak derken şunu anlatmaya çalıştım , Microsoft AMD için performans arttıcı bir DX 12 sürümü geliştirebilir.
4.Gaming Evolved tam olarak gelişmiş diyen var mı ?
5.İzledim. Duman , yerdeki parçalar ve püsküren ateş kıvılcımları dışında göze değer bir şey yoktu. Ayrıca bkz.:2. maddenin son cümlesi.
6.G-sync yeni monitörlere sahip olan kişilerde pek bir işe yaradığı söylenemez. Ayrıca G-sync arada sapıtabiliyor. Mesela bana oldu. G-sync yüzünden Metal Gear Rising'de son bölümde son boss'u keserken ekrandan bir anda görüntü gitti. O bölümü bir daha geçemedim. Oyunu da sildim zaten. Neyse önemli değil o kadar.
7.Gaming Evolved. Sende demişsin. Manuel olarak optimize edilmesi lazım. Gaming Evolved'de tamamlanmış bir proje değil. Ayrıca adam son sürümü yükledim dememiş.
8.EA bu işi becerdiyse başkalarında hata vardır. Hadi 1 firmada beceremese AMD Mantle'yi düzgün yapamamış derdim.
Ben konuyu burada bitirmeyi istiyorum. Cidden yazı yazarken elim koptu :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı