Çözüm GTX 770 Withcer 3 Siyah Ekran Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
287
Yer
İstanbul
Sorun: Oyunu oynarken ekran simsiyah oluyor ses de donuyor.
Kart: Asus GTX770 DirectCU II O.C.

Çözüm:

Tolgay Pehlivan dedi:
Bir çok eylem gerçekleştirdim ama hangisi tam olarak çözdü onu bilmiyorum. Öncelikle fabrika O.C lu olan tüm nvidia modellerinde bu sorun yaşanmış. Withcer 3 ve NVIDIA forumlarıyla birlikte bir kaç yabancı oyun sitesinde söylenenlerin hepsini birden yaptım çözdüm. Yaptıklarım;
  1. GPU ve bellek hızını düşür, özellikle power target'ı %106 yap.
  2. Oyuna girerken GPU izleme programını kapat
  3. Oyunun içinden NVIDIA Hairworks ve bileşenlerini kapat
  4. NVIDIA control panele girip 3D ayarlarından oyunu seçip güç ayarlarından "max performansı" ayarla.
  5. NVIDIA GeForcee experience yazılımıyda oyunu PC'den bul ve optimize et.
  6. Oyun GPU frekansına çok hassas olduğundan ani GPU hızı düşürme ve yükseltme olaylarında oyun motoru bozuluyor bu yüzden GPU hızını kilitle.
  • 4-5 ve 6. seçenekler bence en etkili olanları. Çünkü ben oynarken sorun yok. Map'i açtığımda GPU hızı azami derecede düşüyor. Tekrar oyuna girmek istediğimde ani yükselme olunca oyun motoru patlıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı