GTX 780 için işlemci önerisi

• Konuyu başlatan Socxre
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 3.342
Besler, hatta daha üst seviye ekran kartları bile takılabilir.

Sağ olasın hocam tek bir sorum kaldı. 550.

@Socxre, yeni 2018 sürüm VS550 white certified sürümü ise besler, 2018 öncesi çıkışlı turuncu VS550 yazılı olan model kronik sıkıntılı. Buna dikkat edin, yeter.

İşlemci noktasında da 900-950 TL fiyat aralığına kadar çıkabilirseniz i3-10100F'i bekleyin derim, uzun süreli stabil ve sorunsuz bir deneyim için kesinlikle fiyatını hak edecek bir işlemci olacaktır. 9100F'de kötü bir CPU değil, GTX780'i tam anlamıyla rahat bir şekilde besleyecektir fakat ilerleyen zamanlarda işlemci yüklü ağır ve modern oyunları daha üst seviye bir ekran kartıyla (GTX 1070 Ti/RTX 2060 gibi) çekirdek limiti takılma durumuna yakalanacağından birtakım performans sıkıntıların oluşma olasılığı bir hayli yüksek, belirtmiş olayım.

Hocam model yazmamış ama fotoğrafta bu var alınır mı? 350 TL.
Ve sizin fikrinizide düşüneceğim.
Sağ olasın hocam tek bir sorum kaldı. 550.

Hocam model yazmamış ama fotoğrafta bu var alınır mı? 350 TL.
Ve sizin fikrinizide düşüneceğim.

Bir de Zalman 600Watt var aynı fiyata.

Dosya Ekleri

• 50990E86-EC9A-415F-BA6D-A406EA75F10D.jpeg
    50990E86-EC9A-415F-BA6D-A406EA75F10D.jpeg
    45 KB · Görüntüleme: 34
@Socxre, dediğim gibi bu modelden uzak durun, geneli kronik sıkıntılı bunların, çoğu kişi zamanında bununla anlık kapanma, kitlenme, GPU kullanım sorunlarını hayliyle yaşamıştı, sizin de benzer hataya düşmenizi istemem.

Bu ürüne bakabilirsiniz, şahsen yeni bir sistem alacak olsam bu noktada güç kaynağını sıfır alırdım:

High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Güç Kaynağı Fiyatı

@Socxre; i3-9100F + GTX 780 için evet, yetecektir. Zaten sistem teorik olarak maksimum yüke girecek olsa bile 12V kanalından ortalama yaklaşık 387-390W güç çekecektir ki bu model hemen 460W gücü hemen hemen özellikle de ekran kartı, işlemci vb gibi temel bileşenler için yeteri bir şekilde sunabildiği için sıkıntı yaratmayacaktır, ama ekran kartında 8+6 veya 8+8 pin bağlantısı bulunuyorsa bu güç kaynağı yerine biraz daha spesifik ürünlere yönelmeniz daha sağlıklı olur. Çünkü bu High-power'da sadece bir adet 6+2 (8) pin güç bağlantısı bulunuyor, bu noktada alternatif olarak aşağıdaki modele göz atabilirsiniz:

FSP Hydro 500 80plus Bronze 500w Güç Kaynağı | Trendyol

@Socxre; i3-9100F + GTX 780 için evet, yetecektir. Zaten sistem teorik olarak maksimum yüke girecek olsa bile 12V kanalından ortalama yaklaşık 387-390W güç çekecektir ki bu model hemen 460W gücü hemen hemen özellikle de ekran kartı, işlemci vb gibi temel bileşenler için yeteri bir şekilde sunabildiği için sıkıntı yaratmayacaktır, ama ekran kartında 8+6 veya 8+8 pin bağlantısı bulunuyorsa bu güç kaynağı yerine biraz daha spesifik ürünlere yönelmeniz daha sağlıklı olur. Çümkü bu High-Power'da sadece bir adet 6+2 (8) pin güç bağlantısı bulunuyor, bu noktada alternatif olarak aşağıdaki modele göz atabilirsiniz:

FSP Hydro 500 80plus Bronze 500w Güç Kaynağı | Trendyol

Hocam sizide yoruyorum ama nereden anlayacağım kaç Pin'i olduğunu?

@Socxre, bu mesela güç kaynağıyla bağlantılı olan 6 pin bir PCI-E ekran kartı güç besleme kablosu, görüldüğü gibi kablonun uç kısmında 6 tane ince ve delikli bir yapıda sert plastikten yapılmış ince sıralı ek elektriksel bir besleme dizini var. Ekran kartının üzerinde de bu bağlantı kablosunun ucuna denk gelen kaç adet dişi pin varsa ona göre güç kaynağını tercih etmekte fayda var. Benim bildiğim GTX 780'ler 6+8 (6+2) pin standartıyla gelmekle beraber özel fabrika çıkışlı OC'lu modellerde 8+8 pin konfigürasyonu da görülebiliyor, onun için işi garantiye almak adına PSU'da iki adet 8 (6+2) pin olmasına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum:

images.jpg

@Socxre, bu mesela güç kaynağıyla bağlantılı olan 6 pin bir PCI-e ekran kartı güç besleme kablosu, görüldüğü gibi kablonun uç kısmında 6 tane ince ve delikli bir yapıda sert plastikten yapılmış ince sıralı ek elektriksel bir besleme dizini var. Ekran kartının üzerinde de bu bağlantı kablosunun ucuna denk gelen kaç adet dişi pin varsa ona göre güç kaynağını tercih etmekte fayda var. Benim bildiğim GTX 780'ler 6+8 (6+2) pin standartıyla gelmekle beraber özel fabrika çıkışlı OC'lu modellerde 8+8 pin konfigürasyonu da görülebiliyor, onun için işi garantiye almak adına PSU'da iki adet 8 (6+2) pin olmasına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum:

Eki Görüntüle 700753

Hocam baktım ekran kartının arkasına ve 6+8 olduğunu anladım. Bana en uygun kasa+ PSU önerir misiniz?

Hocam bunlar çok pahalı benim bütçem 550 lira kasa+PSU için.
i3-9100F GTX 780'i rahatlıkla besler fakat ileride yapacağınız bir ekran kartı yükselmesinde üstteki arkadaşın da belirttiği gibi sıkıntı

Sağ olasın hocam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı