GTX 780 Ti AC4 FPS Sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
5
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. AC4 de oynarken ara ara 30 fps ye kadar düşüyor bu olay ağaçlık vb. gibi yerlere yöneldiğimde oluyor, sorun nedir acaba? Not: oyun orjinal uplayden oynuyorum, sürücülerim güncel.

Evet ama yeğenimin ekran kartı r9 290 ve onda 60 fps den aşağıya düşmedi aynı yerlerde test ettik.
Vallaha bilemeyeceğim nedeni ise öyle bir karta sahip olmamın yanında R9 295x2'nin bile beklediğim performansı verememesi. Recep abi gil test'de 1920x1080 çözünürlüğe getirdiklerinde bile BF4'de max 96 fps görüldü. Ne yazık ki günümüz kartları oyunlara göre yetersiz.

AC4 bütün ayarları zorladığın zaman zaten GTX 780 Ti'ı normalde de yoran bir oyun.

Yani sorun senden kaynaklı değil, son sürücüleri güncellemeyi dene, ancak büyük ölçüde yine aynı sonuçları alacaksın.

Bazen 30 FPS'ye düşmesinin sebebi ise çok kalabalık bir şehirde dolaşıyorsan olur, ancak çok fazla ağaçların, nesnelerin olmadığı yerde olmaz mesela.

Vallaha bilemeyeceğim nedeni ise öyle bir karta sahip olmamın yanında R9 295x2'nin bile beklediğim performansı verememesi. Recep abi gil test'de 1920x1080 çözünürlüğe getirdiklerinde bile BF4'de max 96 fps görüldü. Ne yazık ki günümüz kartları oyunlara göre yetersiz.
O 96 fps'e bende şaşırdım doğrusu her şey ultra'da 120 fps gibi net bir rakama çıkılabiliyor.

AC4 bütün ayarları zorladığın zaman zaten GTX 780 Ti'ı normalde de yoran bir oyun.

Yani sorun senden kaynaklı değil, son sürücüleri güncellemeyi dene, ancak büyük ölçüde yine aynı sonuçları alacaksın.

Bazen 30 FPS'ye düşmesinin sebebi ise çok kalabalık bir şehirde dolaşıyorsan olur, ancak çok fazla ağaçların, nesnelerin olmadığı yerde olmaz mesela.
Dx12'de işlemci yükü azaltılıp ekran kartı'na devredilecekmiş. Böylelikle daha iyi sonuçlar alabileceğiz değil mi ? Hem render yapıp hem oyun oynamak ne iyi olurdu be :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bu ekran kartından alıcam arkadaşda var. Ondada ac4 40 vea 30 fps arası gidiyo.r oyunun genel değeri bu gtx 780 ti da kartında sorun yok endişelenme :D Asıl ben watch dogs da kaç fps verdiğini merak ediyorum bu kartın ? Bilen varsa cevap.

Son düzenleyen: Moderatör:

Metro last light gibi gerçekten ekran kartı canavarı bir oyunda bile 145 fps aldım ve 68 fps altına düşmedi, sanırım sorun kartla ilgili değil.

@Silinen üye Watch dogs sorunlu bir oyun ben ultrada max.84 min 45 fps aldım.

Ben de bu ekran kartından alıcam arkadaşda var ondad AC4 40 vea 30 Fps arası gidiyor oyunun genel değeri bu gtx 780 Tİ DA kartında sorun yok endişelenme :D asıl ben Watch Dogs da kaç Fps verdiğini merak ediyorum bu kartın ?? bilen varsa cevap
Watch Dogs'un Şaheser grafikleri yok. Grafikten tat almak istersen Far Cry 4'ü bekle :D

Arkadaşım optimizasyon sorunu oyunun orijinal olması ile alakalı bir şey değildir, oyunun kendisi iyi optimize edilememişse bazen beklenenden az fps değerleri verebilir,
Ayrıca sisteminin diğer parçalarını yazarsan sevinirim, belki de dar boğaz yapmış olabilir.
Yine ayrıca bazı oyunlar Amd ekran kartlarında, bazıları ise Nvidia ekran kartlarında daha fazla performans verebiliyor ve de 30 fps iyi bir değer sadece bu oyunda böyle olursa kafana takma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı