GTX 780 Ti vs 980 Ti vs R9 270X vs AMD Vega

Which one?

• GTX 780 Ti Reference - 750 TL

Oy: 0 0,0%
  • GTX 980 Ti Windforce - 1300 TL

Oy: 6 85,7%
  • R9 270X ASUS Tek fanı bozuk - 250 TL

Oy: 1 14,3%

• Oy verenlerin toplamı
    7
Makaleler
5
Yer
Death Star
Daha fazla  
Meslek
Sith Lord in Galactic Empire
  • 2. el GTX 780 Ti Reference 3 GB 750 TL
  • 2. el GTX 980 Ti Windforce 6 GB 1300 TL
  • 2.el R9 270X 250 TL(tek fanı arızalı, ki basit şekilde tamir edilebilir) 250 TL
Amaç 2-3 ay bekleyip Vega geldiğinde Vega yada yeni başka bir mimariye geçiş yapmak. Bu 3 kart geçiş süreci için alınacak. Nvidia kartlar ile ilerlersem önümüzdeki 2-3 ay için sıvı soğutmalıya çevireceğim ekran kartını. Açıkçası Vega beklemeyi çok istiyorum, ama 2 haftadır bilgisayarın yüzünü göremeyince delirecek gibi oldum. Bu yüzden yarın/ondan sonraki gün hemen bir geçici kart almam lazım. Sabahtan beri düşün düşün baktım olmuyor tek başına 3-5 kişi beraber düşünelim dedim :) Herkesin yorumlarını bekliyorum ne önerirsiniz ne önermezsiniz her şeyi tek başıma düşünemeyeceğim için diğerlerinin de fikrini merak ediyorum.

@ozgurcan112 Senin de fikrini almak isterim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfır GT1030 al, idareten ekran kartına 500 TL'den fazlasının verilmesi sonraki satışta zararını arttırır.

Gigabyte GT 1030 LP 2G Ekran Kartı Ekran Kartı
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sıfır kart alıp minimum zararla/daha basit şekilde satmayı düşünmedim değil. Ama gerçekten berbat performans veriyorlar ve 2-3 ay kısa bir süre değil. Geçici olarak olsa alabilirdim ama maalesef R9 270X/780 Ti/980 Ti oyun performansları ele alındığında bana 2-3 ay rahat verecek kartlar. Tatmin edecek seviyede yani en azından :)

Vega Nvidia'daki 1070 ve üstünün karşılığı olacak. Bütçenizin yettiği 1000 serisinden ekran kartlarına da yönelebilirsiniz. Daha ne olduğunu bilmeden beklemenin anlamı yok.
Bekleme sebebi FreeSync. Yorum için teşekkürler, GTX 1080 Sea Hawk veya Hybrid FTW almayı planlıyordum ama fiyatlar uçuştuğu için yakın zamanlarda alamayacağımı biliyorum. Geçiş süreci için idare edecek kart olarak R9 270X şuan en mantıklısı duruyor.

Geçiş sürecinde her oyunu oynamayı düşünüyorsanız bu pek mantıklı değil. Ayar kısmaktansa sürekli oynanabilecek bazı oyunlar için yeterli bir ekran kartıyla 3 ay vakit geçirip ekran kartını değiştirirken daha az zarar etmek en mantıklısı.

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sıfır kart alıp minimum zararla/daha basit şekilde satmayı düşünmedim değil. Ama gerçekten berbat performans veriyorlar ve 2-3 ay kısa bir süre değil. Geçici olarak olsa alabilirdim ama maalesef R9 270X/780 Ti/980 Ti oyun performansları ele alındığında bana 2-3 ay rahat verecek kartlar. Tatmin edecek seviyede yani en azından :)

Şıklardaki 980Ti idareten alınacak kart değil. 270X ve 780Ti'ın elinde patlama riski fazla. GT1030 düşük performans verse bile satamasan dahi bir köşede bulunması sana koymayacak karttır. Atıyorum alacağın üst seviye kart sorun verir garantiye gider veya zamanla satarsın işte o zaman nerede benim GT1030 der takarsın. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı