Hemen hemen aynı güçteler ancak güncellik açısından ve 3GB değil 4GB VRAM açısından her türlü 1650.
Aralarında ne kadar fark var?
Dün kardeşime PC topladım, ekran kartı seçimi yaparken sıfır alayım dedim.
2000 TL'ye GTX 1650 4G aldım fakat alabileceğim bir ekran kartı daha vardı GTX 780(1700 TL).
Ben de gittim GTX 1650'yi aldım.
Sizce ne kadar pişman olmalıyım? Hangisi daha iyi? Aralarında çok fark var mı?
Hocam 780 çıktığı yılın en güçlü kartlarından biriydi yüksek olması normal. Ancak o kart eski ve tek başına çektiği gücü veremeyen PSUlar var. Aklınızda soru işareti kalmasın. Elinizde sağlam ve garantili bir kart var.Çok sağ olun hocalarım, 2000 TL'yi yakmak istemezdim.
Pişman olduğumu düşündüm de konu açınca moralim yerine geldi.
Fakat, FPS testlerinde 10 FPS kadar fark var (GTX 780 yüksek)doğru mudur?
GTX 770'le GTX 1050'nin eşdeğeri olduğunu ve GTX 1650'nin GTX 1050'den bir tık iyi olduğunu varsaydığımızda GTX 780 birkaç FPS daha iyidir ancak yenilik, VRAM ve enerji tüketimi açısından 1650 daha mantıklı. 700-800TL ile 2000TL olsaydı fiyatlar GTX 780 mantıklı olurdu ancak 1700TL ile 2000TL fiyatları var.Fakat, FPS testlerinde 10 FPS kadar fark var (GTX 780 yüksek)doğru mudur?
O testlerde genellikle işlemci ya da RAM yüksek oluyor.Çok sağ olun hocalarım, 2000 TL'yi yakmak istemezdim.
Çok sağ olun hocalarım, 2000 TL'yi yakmak istemezdim.
Cidden neden öyle? PSU'yu sömürüyor bildiğin bu kartlar.GTX 780 3,5 kat daha fazla güç tüketiyor. O trafoyu almaman iyi olmuş.
Cidden neden öyle? PSU'yu sömürüyor bildiğin bu kartlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.