Gtx 780ti kapanma sorunu

Makaleler
5
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba Asus gtx 780ti ekran kartımı alıp pc ye takalı daha 1 saat oldu. Siteden en güncel sürücüyü indirip kurdum, buraya kadar herşey sorunsuzdu. Kart boşta iken sıcaklık 33-35 derece arası, fakat oyunlara girince 2 dakika sonra ekran kendini kapatıyor sorun nedir sizce? Test ettiğim oyunlar; bioshock infinite ve AC 4 bu oyunlarda 2 dakika sonra kapanıyor, metro last light oynadım onda bir sorun olmadı.

Aynı ekran kartına sahip olmasam "vay canına 90 FPS ha?" derdim. Nvidia kendi sitesinde bile 70 FPS'de oynarsanız şanslısınız açıklamasını yapıyor. Oyun sakat.
Aynı şekilde boşta 30 derece olması da imkansız.
Fabrika ayarlarında gelen fan ayarlarında, fanlar 40 ila 80 derece arasında çalışmak için ayarlanmıştır. (su soğutma yok ise)
Mesela düşük grafikli oyunlarda ekran kartı 80 derecede çalışmasına rağmen fan %40'larda oluyor.
Aynı şekilde Watch Dogs'ta yine 80 derece ama fan %65 bu sefer.
Her neyse, ekran kartının sıcaklığını kontrol et derim ben, bizimle de paylaşın sonucu.

Aynı ekran kartına sahip olmasam "vay canına 90 FPS ha?" derdim. Nvidia kendi sitesinde bile 70 FPS'de oynarsanız şanslısınız açıklamasını yapıyor. Oyun sakat.
Aynı şekilde boşta 30 derece olması da imkansız.
Fabrika ayarlarında gelen fan ayarlarında, fanlar 40 ila 80 derece arasında çalışmak için ayarlanmıştır. (su soğutma yok ise)
Mesela düşük grafikli oyunlarda ekran kartı 80 derecede çalışmasına rağmen fan %40'larda oluyor.
Aynı şekilde Watch Dogs'ta yine 80 derece ama fan %65 bu sefer.
Her neyse, ekran kartının sıcaklığını kontrol et derim ben, bizimle de paylaşın sonucu.

http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_780_Ti_Direct_Cu_II_OC/28.html

temp.gif

Boşta 32 derece yükte 80 derece normal. Ayrıca Watch Dogs, AMD'li kartlarda problemli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı