GTX 850M GTA 5 Kasma Sorunu

Daha fazla  
Steam üzerinden GTA 5 aldım. Oyuna giriyorum hem ofline hem onlineda acayip bir kasma yaşıyorum(araba sürerken falan). Normal durunca sıkıntı yok ama. Oyun içerisinde Grafik ayarlarında hepsini normal yaptım en düşüğe indirmeye çalıştım 990MB kullanılan/2000MB mevcut var ama yine kasıyor da kasıyor. Ne yapabilirim? Desteklerinizi bekliyorum. Vakit ayıran herkese şimdiden teşekkür ederim.

PC özelliklerim;

Notebook MarkasıAsus
İşlemci MarkasıIntel
İşlemci Modeli4. nesil Intel® Core™ i5-4200H Çift Çekirdekli Mobil işlemci
İşlemci TipiIntel Core i5
İşlemci Hızıi5-4200H - 2.8 GHz Turbo Boost ile 3.4 GHz'e kadar
İşlemci Cache3 MB Intel® Smart Cache
Ekran Boyutu15.6
Ekran TipiLED HD
Ekran Çözünürlüğü1366x768
Ekran KartıNvidia
Ekran Kartı Belleği2 GB - Paylaşımsız
Grafik İşlemcisiNvidia Geforce GTX850M 128Bit
HDMI1 HDMI bağlantı noktası
Sistem Belleği4GB
Bellek TipiDDR3
Max Bellek12 GB
HDD Kapasitesi500 GB
Disk Hızı5400 RPM
Optik Sürücü8X DVD+/-RW Drive
[TBODY] [/TBODY]

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olacak ama az önce aynı sorun yüzünden oyunu rage quit yaparak terk ettim. Aynı ekran kartını kullanıyorum ancak benim laptopum daha üst model. Sabit dururken 75 fps alıyorum fakat arabaya falan binince fps direkt 3-4-5 seyrediyor sürekli olarak. Kafayı yemek üzereyim. Sıcaklık değerlerini takip ediyorum. İşlemcim pek ısınmıyor. Ekran kartı masaüstünde 45-50 civarı, oyunda ise 85'e kadar çıkıyor. İşin garip tarafı ise, Nvidia Gaming Experience ile oyunu optimize ettiğimde ayarları high-very high arası Full HD ayarlıyor. Ben her şeyi en düşüğe alıp çözünürlüğü de düşürmeme rağmen fps değerleri pek değişmiyor. @Recep Baltaş Abi gözünü seveyim bir fikir ver. Yumruğumu laptopun içinden geçireceğim çok az kaldı

Edit: Sistemi yazmayı unutmuşum.

Intel i7 4710HQ 2.5Ghz-3.5Ghz Boost
Nvidia GTX850M 4GB GDDR3 128bit
8GB 1600Mhz Ram
1TB 7200RPM HDD

Dostlar sorunları okudum çok ilginç,aklıma benim de yaşadığım sonradan farkettiğim durum geldi,biliyorsunuz sisteminizde çift ekran kartı var biri tasarruflu intel biri nvidia acaba intelle mi açmaya çalışıyor sistem çünkü düşük fps anlarımda 850mx 5fps verecek bir kart değil hiç değil ultra yapsan yine 5 e düşmez, nvidia ayarlarına bir baksanız.Onun dışında hdd kaynaklı olabilir, ama genelde hdd kaynaklı oldu mu anlık fps düşmeleri oluyor, yollar geç geliyor vb.

Güzel düşündün dostum fakat takdir edersin ki Intel işlemci oyunu çalıştırsa 75FPS değerlerini görmek imkansız olurdu. Zaten onu anlayabiliyorum ya. Bilgisayar ekran kartını etkinleştirdiği zaman muazzam bir fan hızı değişikliği oluyor

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı