GTX 850m Overclock yapmak

newdrkhckr

Kilopat
Merhaba ben Gtx 850m 2 GB GDDR5 grafik kartıma Msi Afterburner yazılımı ile overclock yapmak istiyorum.

Core Clock (boşta) : 135 Mhz
Memory Clock (boşta) :405 Mhz

Core Clock (yükte) : 954 Mhz
Memory Clock (Yükte) 2505 Mhz

Aldığım değerlen bunlar. Overclock konusuna yabancıyım . Bir de Overclock yaparken artacak performans alacağım riske sizce değer mi ? Evet yardımlarınızı bekliyorum saat hızlarını tahmini olarak kaça çıkartabilirim ?

yükte.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen laptop'ta yapmamanı öneririm. Laptoplar, PClere oranla çok daha hassastırlar. İlla da yapacağım overclock diyorsan, güzel bir laptop soğutucusu al öyle yap bari. (Zalman, üst modellerinden falan)

Kendin 10-20mhz arttır. Yavaş yavaş yap. Her frekans arttırdığında stabilite programları ile test et. Ne zaman mavi ekran hatası donma çizgi gibi hatalar alırsan o zaman daha fazla gitme. Çünkü üst sınıra ulaşmışsın demektir. Ama laptopa zarar verme ihtimalin yüksek uyarmadı deme. Eğer daha önce yapmadıysan acele etme. Varsa anlayan arkadaşın yardımcı olabilir, yada netten videolara bakarak yapabilirsin. Tekrar söylüyorum " LAPTOPA ZARAR VEREBİLİRSİN"

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı