İnsanlara bir şeyler öğretmek, insanları bilgilendirmek benim hoşuma gidiyor.

O yüzden kesinlikle hiç çekinmeden istediğin soruyu sorman beni mutlu eder. Öncelikle PSU'yu açıklayayım. (P)ower (Su)pply yani Türkçesi ile Güç kaynağıdır. Bilgisayarındaki her parçaya Güç (W) dağıtacak olan şey. Güç kaynağımızı neye göre seçiyoruz diye soracak olursan. Sessizliğine göre, güç tasarrufuna göre ve bilgisayarımızdaki parçaların ne kadar güç (W) kullandığına göre seçiyoruz. Bizim seçtiğimiz bütün bilgisayar bileşenlerinin harcadığı toplam tavan watt 350W... Normal şartlarda 250W falan kullanacak bu bilgisayar. 450W seçiyoruz. Neden...? Bir tık üstü olsun ne olur ne olmaz. Belki ileride 8gb ram alıcaksın. Onunda Watt ihtiyacını karşılamak zorundasın. O yüzden 450W ucuz ve ideal güç kaynağımız olacaktır. Kasaya geçecek olursak. Ben de zaten Zalman R1 Kasa var. Bana soracak olursan. Fiyatına göre çok kaliteli bir kasa. Vidalarda falan herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bir vidaya zaten nazik davranmazsan o vida yalama olur. Bir daha sökemezsin. Fanlar ise... Tamam biraz ses çıkartıyor kabul ediyorum ama çok abartılacak bir şey değil. Rahatsız etmiyor. Bizim bütçemize göre en mantıklı kasayı almaya çalışıyorum. Bizim gidip bir kasaya 400-500 TL bayılacak halimiz yok ki tamamen sessiz çalışsın.

Ekran kartı farklarına gelecek olursam. Senin seçtiğin ASUS GTX 950 - Benim seçtiğim MSI GTX 950... Aralarında performans olarak hiç bir fark yok. Sadece 3 Fark Var.
1. Tasarım Farkı
2. Soğutma Farkı
3. Sinerji'de 3 TL'lik Fiyat Farkı
1. MSI GTX 950'nin Tasarımı yani Görüntüsü bana daha hoş geliyor. Başkasına ASUS tasarımı daha hoş gelebilir.
2. MSI'ın Twin Frozr soğutması var. Asus'un ise Strix soğutması var. Bu soğutmalar markaların kendi ürettiği tasarımlardır. İkisi de sessizlik ve soğutma başarısı üzerinde durmuşlardır. İkisi de başarılı iki soğutma. Aralarında bir fark yok.
3. Sinerji'de ASUS MSI'dan 3 TL daha ucuz. Oda Sinerji'de ki indirim yüzdesinden kaynaklanmaktadır.
Benim sana neden MSI GTX 950 seçtiğimi sorarsan 2 nedeni vardır.
1. MSI'ın tasarımının benim hoşuma gitmesi
2. Anakartın MSI olması ve Ekran Kartının MSI seçilmesi... Bu ne işime yarayacak diye sorabilirsin. Diyelim ki ASUS Ekran kartı aldın ve bir sıkıntı oluştu. Garantiye gittin. ASUS sana derki. Benim Ekran Kartım düzgün çalışıyor. Problem anakartınızdaki Ekran kartı slotun da der. Bu sefer MSI anakartını garantiye götürürsün. Benim anakartım düzgün çalışıyor. Problem Ekran kartınızda der. Bunlar kâr amacı güden firmalar olduğu için bunu çok yapıyorlar. O yüzden MSI anakart ve MSI ekran kartı alırsan. Bu iki parçanın sorumluluğunu MSI almış olur. O yüzden böyle bir sorunla karşılaşmazsın. Söyleyeceklerim bu kadar.

Umarım söylediklerimin bir yardımı dokunmuştur. Başka sorularınız olursa hiç çekinmeden sorabilirsin. Yardımcı olamaya çalışırım.