Selamlar, elimde 3 parça var. Bunlar:
- Ekran Kartı: MSI GeForce GTX950 GAMING 2G 2GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
- HDD: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
- Güç Kaynağı: ZALMAN ZM500-LX SERİSİ 500W GÜÇ KAYNAĞI
4.000 TL Bütçem var. Kasa, RAM, Anakart, İşlemci ve Monitör satın alarak bir sistem oluşturacağım. Bütçem doğrultusunda bir ekran kartı eklemeyi düşündüm. 1050Ti modelini satın almayı planlıyordum lakin araştırmalarım sonucu 1300 TL vererek şu anki ekran kartından çok üstün bir performans almayacağımı fark ettim, en azından 1300 TL vermeye değecek bir performans farkı olduğunu düşünmüyorum. İlerleyen zamanlarda (1-2 yıl) sisteme bir ekran kartı takviyesi yapılabilir.
Sistem bu şekilde, monitör ekleyince (
BenQ 24'' RL2455 75Hz 1ms Full HD Led Gaming Monitör | BenQ | 75Hz Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da )3.300 TL oluyor. Aklımda bazı sorular var;
1- Geleceğe dönük olması amacıyla 200 TL fazlasıyla işlemciyi i5 8600'e yükseltmeli miyim? (Ekran kartı takviyesi yapınca sorun çıkarmaması adına)
2-RAM'i 500 TL fark ile 16 GB almalı mıyım? Şu an için gereksiz olarak görüyorum, ekran kartı takviyesi ile birlikte 16'ya yükseltilebilir.
3-Kasa ve Monitör konusunda küçük bir araştırma yaptım, tavsiyelerinizi bekliyorum.
4-Elimde bulunan güç kaynağı yeterli olur diye düşünüyorum, bir sıkıntı oluşmaması adına bilgilendirirseniz sevinirim.
Ek olarak 4.000 TL bütçeyi tamı tamına kullanmayıp, ekipman (kulaklık, klavye, mouse vs.) satın almayı planlıyorum. Bu nedenle elimde bütçe kalmasını istiyorum. Şu anda yaklaşık 700 TL kalıyor. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.