GTX 950 sisteme yükseltme

Teşekkür ederim hocam, ''bir uyum problemi olur mu acaba?'' diye düşünüyordum. Sistem ve monitör hakkındaki görüşleriniz neler, bir tavsiyeniz var mı?
Sistem güzel, ama yine de şahsi önerilerim olacak.

İşlemci, i5 8400 gayet güzel bir tercih olur. Fazla paraya 8600k almanıza gerek yok.

Öbür bir konu, bana kalırsa 577 liralık bir B360 anakart almak biraz fazla geliyor. O açıdan mATX bir H310 ve mini tower, küçük, kompakt ve hoş bir kasa önerisinde bulunacağım.

Biri 3.0 USB portlu, öbürü ise bu porta sahip değil.

Zalman ZM-T1 Plus Mini Tower mAtx Psu'suz Siyah Kasa - incehesap.com
Zalman ZM-T5 1xMic, 1xUSB 3.0, 1xUSB 2.0 mini Tower Kasa Fiyatı

Uygun fiyatlı, cep dostu H310M anakart,

ASUS PRIME H310M-K INTEL H310, DDR4, LGA1151v2, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, DVI, D-SUB microATX Anakart - inventus

Bu kısıtlamalara giderek hem RAM'e, hem de ekipmanlara bol bol bütçe ayırabilirsiniz. Kabul edilebilir kalitede oyuncu kulaklıkları 300 küsür liralardan başlıyor nitekim.

Her bağlamda H310 ve B360 anakartların yükseltme seçenekleri düşük. Yani i5 8400'a kısıtlayacak ikisi de sizi. O yüzden B360'ın fazladan PCIE portları ve fazladan 3.0 USB slotları benim işime yaramaz diyorsanız, H310 seçmekte bir sorun yoktur. Fazladan PCI-E portuna ikinci bir ekran kartı, harici ses ve ethernet kartı gibi şeyler takılabiliyor.

AMA B360 seçilecekse bile, daha uygun bir anakart bulabileceğimize eminim.

Sistem güzel, ama yine de şahsi önerilerim olacak.

İşlemci, i5 8400 gayet güzel bir tercih olur. Fazla paraya 8600k almanıza gerek yok.

Öbür bir konu, bana kalırsa 577 liralık bir B360 anakart almak biraz fazla geliyor. O açıdan mATX bir H310 ve mini tower, küçük, kompakt ve hoş bir kasa önerisinde bulunacağım.

Biri 3.0 USB portlu, öbürü ise bu porta sahip değil.

Zalman ZM-T1 Plus Mini Tower mAtx Psu'suz Siyah Kasa - incehesap.com
Zalman ZM-T5 1xMic, 1xUSB 3.0, 1xUSB 2.0 mini Tower Kasa Fiyatı

Uygun fiyatlı, cep dostu H310M anakart,

ASUS PRIME H310M-K INTEL H310, DDR4, LGA1151v2, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, DVI, D-SUB microATX Anakart - inventus

Bu kısıtlamalara giderek hem RAM'e, hem de ekipmanlara bol bol bütçe ayırabilirsiniz. Kabul edilebilir kalitede oyuncu kulaklıkları 300 küsür liralardan başlıyor nitekim.

Her bağlamda H310 ve B360 anakartların yükseltme seçenekleri düşük. Yani i5 8400'a kısıtlayacak ikisi de sizi. O yüzden B360'ın fazladan PCIE portları ve fazladan 3.0 USB slotları benim işime yaramaz diyorsanız, H310 seçmekte bir sorun yoktur. Fazladan PCI-E portuna ikinci bir ekran kartı, harici ses ve ethernet kartı gibi şeyler takılabiliyor.

AMA B360 seçilecekse bile, daha uygun bir anakart bulabileceğimize eminim.
Hocam öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,
Küçük bir düzeltme yapayım i5 8600K değil İ5 8600. İ5 8400 yerine İ5 8600 tercih etme sebebim ilerleyen zamanlarda üst seviye bir ekran kartı satın alınca sorun oluşturmaması ve sistemin daha dengeli olması ama incelediğim konularda GTX 1070, GTX 1080 gibi kartlara bile i5 8400 uygun görülmüş bu sebepten bence de i5 8400 tercih etmeliyim sanırım.

Anakart ve kasa seçimi konusunda belirttiğiniz şekilde satın alım yapar isem ortalama 300 TL cebimde kalıyor.

Zaten şu an için Ekran Kartı, HDD ve güç kaynağı satın almayacağım için alacağım parçaları da bütçem doğrultusunda en kaliteli şekilde almak istiyorum, geleceğe dönük olması açısından. O sebepten Anakartı ve İşlemciyi biraz daha kaliteli seçmek istedim. ''Ekipmanlar yavaş yavaş alınabilir ama bu tip parçalar sık sık değiştirilemez'' diye düşündüm.

Hocam öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,
Küçük bir düzeltme yapayım i5 8600K değil İ5 8600. İ5 8400 yerine İ5 8600 tercih etme sebebim ilerleyen zamanlarda üst seviye bir ekran kartı satın alınca sorun oluşturmaması ve sistemin daha dengeli olması ama incelediğim konularda GTX 1070, GTX 1080 gibi kartlara bile i5 8400 uygun görülmüş bu sebepten bence de i5 8400 tercih etmeliyim sanırım.

Anakart ve kasa seçimi konusunda belirttiğiniz şekilde satın alım yapar isem ortalama 300 TL cebimde kalıyor.

Zaten şu an için Ekran Kartı, HDD ve güç kaynağı satın almayacağım için alacağım parçaları da bütçem doğrultusunda en kaliteli şekilde almak istiyorum, geleceğe dönük olması açısından. O sebepten Anakartı ve İşlemciyi biraz daha kaliteli seçmek istedim. ''Ekipmanlar yavaş yavaş alınabilir ama bu tip parçalar sık sık değiştirilemez'' diye düşündüm.
Aralarında %7lik bir fark var dostum, onun haricinde aynı çekirdek sayısına sahipler. Aralarındaki fiyat farkına değmez ve 8400 dediğiniz gibi, o kartları çok iyi bir şekilde taşıyor.

Öbür açıdan ise, H310 da gittiği yere kadar, B360 da gittiği yere kadar götürür. Yani aralarında ömür olarak bir fark yok. :) İkisinin de alabileceği işlemci yükseltmeleri aynı olacak. (muhtemelen hiç)

Selamlar, elimde 3 parça var. Bunlar:
  • Ekran Kartı: MSI GeForce GTX950 GAMING 2G 2GB GDDR5 128Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı
  • HDD: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
  • Güç Kaynağı: ZALMAN ZM500-LX SERİSİ 500W GÜÇ KAYNAĞI
4.000 TL Bütçem var. Kasa, RAM, Anakart, İşlemci ve Monitör satın alarak bir sistem oluşturacağım. Bütçem doğrultusunda bir ekran kartı eklemeyi düşündüm. 1050Ti modelini satın almayı planlıyordum lakin araştırmalarım sonucu 1300 TL vererek şu anki ekran kartından çok üstün bir performans almayacağımı fark ettim, en azından 1300 TL vermeye değecek bir performans farkı olduğunu düşünmüyorum. İlerleyen zamanlarda (1-2 yıl) sisteme bir ekran kartı takviyesi yapılabilir.
Eki Görüntüle 311020
Sistem bu şekilde, monitör ekleyince (BenQ 24'' RL2455 75Hz 1ms Full HD Led Gaming Monitör | BenQ | 75Hz Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da )3.300 TL oluyor. Aklımda bazı sorular var;

1- Geleceğe dönük olması amacıyla 200 TL fazlasıyla işlemciyi i5 8600'e yükseltmeli miyim? (Ekran kartı takviyesi yapınca sorun çıkarmaması adına)

2-RAM'i 500 TL fark ile 16 GB almalı mıyım? Şu an için gereksiz olarak görüyorum, ekran kartı takviyesi ile birlikte 16'ya yükseltilebilir.

3-Kasa ve Monitör konusunda küçük bir araştırma yaptım, tavsiyelerinizi bekliyorum.

4-Elimde bulunan güç kaynağı yeterli olur diye düşünüyorum, bir sıkıntı oluşmaması adına bilgilendirirseniz sevinirim.

Ek olarak 4.000 TL bütçeyi tamı tamına kullanmayıp, ekipman (kulaklık, klavye, mouse vs.) satın almayı planlıyorum. Bu nedenle elimde bütçe kalmasını istiyorum. Şu anda yaklaşık 700 TL kalıyor. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Aslında mevcut ekran kartınızı satıp sizin dediğiniz “kulaklık , fare ,klavye “ seçimlerini ucuza kaçıp yeni bir ekran kartı da alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı