GTX 950 vs GTX 1050

Thompson

Hectopat
Katılım
5 Mayıs 2018
Mesajlar
26
Öncelikle merhaba, benim yaklaşık 8 senelik bir bilgisayarım var ve bu bilgisayara birkaç takviye yapmak istiyorum.
Almak istediğim bileşenler RAM ve Ekran kartı. Şu anki bilgisayar özelliklerim şöyle;

Anakartım ASUSTeK Computer INC. Modeli M4A78LT-M-LE
İşlemci AMD Athlon (tm) II X2 250 Processor 3.00 Ghz
RAM 2 GB DDR3
Ekran Kartı AMD 760G
İşletim Sistemi Windows 7 Ultimate 32 bit

Yapmak istediğim değişiklikler; İşletim sistemini 64 bit yapıp RAM'i 8 GB'a yükseltmek ve GTX 950 ya da GTX 1050 ekran kartlarından birini almak. Hangisini almak konusunda kararsızım. Benim sorum şu, acaba ben alacağım ekran kartı ve RAM den bu anakart ve işlemci ile performans alır mıyım? Alamazsam hangi bileşenlerde değişiklik yapmam gerekir. Bu arada oynamak istediğim oyunlar çok yeni nesil oyunlar değil. Ama yinede oyunlardan iyi bir performans almak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sevgili kardesim,

Ne yazikki bu pc yi oyun oynamak adina guncelleyemezsiniz belki tv ye baglamak uzere veya HDD sini artirarak medya sunucusu olmak uzere guncellenebilir fakat oyun icin mumkun degil gibi gorunuyor.
Bütçe sıkıntısı yoksa bence gayet iyi bir bilgisayar olabilir. Takarsın anakartına en son çıkan işlemciyi, takarsın 8 GB RAM, takarsın GTX 980, al sana Gaming PC.

Kullandığı CPU AM3 soket desteğine sahip belki Fx serisine bakabilir diyeceğim ancak öylesine eski ve ölü bir platform ki ben kesinlikle tercih etmezdim, içinde bulunduğumuz zaman döviz dengesine bakacak olursak 500tl gibi bir rakamı 2.elde dahi çekeceklerini düşünürüm.

Dolayısı ile oldukça eski bir platform gibi görünüyor güncellemeye değmeyecektir diye düşünüyorum.

Her ne kadar fx dahi olsa örnek verdiğin 980 gpu 'sunda dar boğaz derdi çıkartabilir, tabii son kullanıcının takdiri bu biz ne desek boş son tercih sizlerin.

Kullanılamaz mı tabii kullanılır, Güncellenmez mi tabii güncellenir ama asıl soru değer mi :)

Öneri : 2.El tarafında i7 4790K gibi bir efsane hemen hemen aynı fiyatlara bulunabilir belki.

Teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı