GTX 950 vs R7 370 Sistem

1. sistem çok daha iyi bilgisayarı aldıktan sonra bir de para bulduğunuz zaman SSD koyarsanız çok iyi olur.
İnşallah teşekkürler.

Siz dikkat etmişsinizdir büyük ihtimal ama ben yine de sorayım 500w yeterli olacaktır 1.sistem için değil mi ? veya 450w yeterli olursa elimde bulunanı kullanırım ekran kartından yada işlemciden yükseltebilirim.

R7 370'in TDP değeri 110W, GTX 950'nin TDP değeri ise 90W. Hesap et işte GTX 950 alırsan elindeki güç kaynağının yetme ihtimali R7 370'e göre daha yüksek. En azından hangi ekran kartını alırsan al güç kaynağını ilk etapta almadan önce elindekini dene derim. Ayrıca elinde HDD var mı?

R7 370'in TDP değeri 110W, GTX 950'nin TDP değeri ise 90W. Hesap et işte GTX 950 alırsan elindeki güç kaynağının yetme ihtimali R7 370'e göre daha yüksek. En azından hangi ekran kartını alırsan al güç kaynağını ilk etapta almadan önce elindekini dene derim. Ayrıca elinde HDD var mı?
Elimde HDD var fakat memnun değilim pek oldukça eski. Babamla tam olarak konuşamadım daha bu konuyu, bütçeyi daha yukarı çekme şansımda var eğer öyle olursa SSD de eklemeyi düşünüyorum.

Eğer bütçemi biraz daha aşabilirsem şöyle bi sistem düşündüm.

Dosya Ekleri

• best.png
    best.png
    57 KB · Görüntüleme: 285
@ErenKCK GTX 950 almayı düşünüyorsan dediğim gibi güç kaynağı alma, güç kaynağını sonrada alabilirsin elindeki yeter diye düşünüyorum.

HDD'yi yanlış seçiyorsun 64MB ön belleği olan 7200 rmp bir model seç.

Kingston'un 8 GB 2133MHz Fury belleği CL14, senin seçtiğin CL15 fiyat farkı çok değilse Kingston al farklı sitelerde 105 lira falan.

H110 bir anakarta 270 lira verilmez, o anakarta 270 lira verene kadar üzerine 10-20 lira daha koyup B150 alınır yada 190-200 liraya H110 alınır.

lkjbjhljh.jpg

İşlemci, anakart, bellek, ekran kartı, 120 GB SSD ve güç kaynağı olmayan bir kasa. Bu bileşenleri alıp HDD'yi daha sonra alırsın elindeki ile bir süre idare et, güç kaynağı yetmez ise bilgisayar çalışmaz ekran kartı çalışmaz gibi bir şey yok. Yetmediği zaman tam güç gereksinimi olduğunda ekran kartı ve diğer bileşenler daha çok enerji çeker ve PSU bu enerjinin tamamını karşılamadığı zaman ara ara donmalar yaşanabilir yada bilgisayar kapanabilir. Yetecek güç kaynağı alma.

gfhf.jpg

@GCN Bilgilendirmeler için teşekkürler. Eğer bütçemi biraz daha esnetirsem i5 kesinlikle düşünüyorum.
Fotodaki sistem 2.000 tl bütçem esnerse alacağım.
upload_2016-6-14_14-21-41.png

Bu arada elimdeki güç kaynağı Crosair vs450.

Anakartı en ucuz DDR4 B150 alırsan bir şey kaybetmezsin Bazooka sana onda olmayan bir şey vermiyor, led aydınlatma dışında.

O işlemcide akıllı ön bellek yok GPU daha kötü ama sana lazım değil, tek kaybedeceğin akıllı ön bellek olur, o kadar da önemli değil.

O SSD'yi tavsiye etmem 240 GB Sandisk SSD Plus yada UV300 tercih et.

@GCN Bilgilendirmeler için teşekkürler. Eğer bütçemi biraz daha esnetirsem i5 kesinlikle düşünüyorum.
Fotodaki sistem 2.000 tl bütçem esnerse alacağım.Eki Görüntüle 166855

Bu arada elimdeki güç kaynağı Crosair vs450.

Elinizdeki güç kaynağı sağlam yetecektir. En yavaş SSD en hızlı HDD'den daha hızlıdır. Ama alıyorken biraz daha üstüne para verip hem daha uzun süre kullanabileceğiniz hem de daha iyi bir SSD tercih edin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı