GTX 950M GTA 5'te kasma sorunu

Musertu

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, öncelikle bilgisayarım Asus X550JX-XX099D (4 GB RAM, GTX 950M ekran kartı, Intel Core i5 4200H). GTA V oynarken çok kasıyor, görev yöneticisinde bellek kullanımı %70-80, disk kullanımı %98-100 olarak gösteriyor. Acaba sorun ne olabilir? Sadece RAM alsam düzelir mi, SSD de almak gerekli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasmaktan kastettiğin FPS düşmeleri mi yoksa sürekli düşük bir FPS mi? Daha açıklayıcı konuşursan daha iyi cevap verebilirim. Ayrıca GTA V oyununu 4 GB RAM ile ben de oynamak gibi bir hataya düşmüştüm FPS 70'den 20'ye düşüyordu patlamalarda 3-4 olabiliyordu RAM yükseltmesi yapmalısınız 2 GB takviye yapmanız bile yeterli GTA V oyununun en fazla kullandığı RAM miktarı (sabah baya zorladım ve en fazla bu kadar kullandı) 5600 MB idi. RAM yükseltmesi yapın SSD GTA V için ihtiyaç değil ancak bütçeniz varsa SSD almanız hem bilgisayarı rahatlatır hem de battleroyale türü oyunlarda gözle görülür değişme sağlayabilir. Ekran kartı fazlasıyla yeterli ben ASUS GT 740 2 GB DDR5 ile en yüksek ayarda 50-60 FPS alıyorum. Ancak FPS düşmesi değil de FPS kendisi 30 ve altıysa ekran kartı sürücüsünü sil ve GeForce Experience programından indirmeni öneririm.

MSI Afterburner ile oyun içi değerlerinizin fotoğrafını atar mısınız? Kasmaktan kaydınız nedir? Oyun mu akıcı değil? Yoksa takılmalar mı mevcut?

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sorumu ayrıntılı şekilde sormadığım için de özür dilerim. Kasmadan kastettiğim oyunu oynayamıyorum. Resim resim ilerliyormuş gibi. Arkadaşımda GTX 940 var, 8gb ram ile çok rahat oynayabiliyor. İnternette 4 gb ram ile medium ayarlarda 60 fps aldıklarını söyleyenler var. Acaba harddisk farkeder mi? Diskim bozulduğundan 320 gb bir harddisk takmıştım. Bilgisayarımda 70 gb boş yer var. O yüzden SSD alsam düzelir mi diye sormuştum. En kötü ihtimal ram ve SSD alacağım gibi görünüyor.

Oyun içi değerleri MSI Afterburner programı ile bize paylaşın. Ama sorun açık ve net RAM sıkıntısı. 4 GB RAM yeni gelen güncelleme ile artık yetersiz gelmeye başladı. Bu yüzden RAM dropu yiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…