GTX 950M laptop ne kadar eder?

Makaleler
1
Daha fazla  
Monster Abra A7 V5 model bilgisayarımı satmak istiyorum.

Özellikleri:

- i7-6700HQ
- 8 GB RAM.
- GTX 950M 2 GB.
- 1 TB hard disk.
- 17.3 ınch.

Kusurları:

- Klavyedeki bazı tuşlar çalışmıyor.
- Bakıma ihtiyacı var. (termal macun temizlik vs.)
- Bataryası ölü olduğu için kablolu şekilde kullanıyorum.

Yanında MSI mouse ve Rampage rm k-7 kulaklık verebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaz kozmetik ve tuş bakımından kusursuz olsaydı, yanındaki ekipmanlarla beraber 7 bin rahat ederdi fakat, klavye değişimine yaklaşık 500TL civarı gerekli, batarya için de minimum 400 500TL. Cihaz bu haliyle 5 bin civarı eder sanırım.

Klavyeyi değiştirsen bile o tuşlar çalışmayacak o yüzden harici klavye ile kullanman gerecek bilgin olsun. Monster'ın böyle bir saçmalığı var. O Keyboard Flex'in anakart üzerinde girdiği veriyolları zamanla eriyor o yüzden çözüm yok.

, klavye değişimine yaklaşık 500TL civarı gerekli,
Servis bence en az 1000'den açar ağzını o da en az şu piyasada.

Klavyeyi değiştirsen bile o tuşlar çalışmayacak o yüzden harici klavye ile kullanman gerecek bilgin olsun. Monster'ın böyle bir saçmalığı var. O keyboard Flex'in girdiği veriyolları eriyor anakart üzerinde zamanla o yüzden çözüm yok.

Ben de bunu ilk kez duyuyorum, gerçekten üzücü ve tatsız bir durummuş. Klavye konusunda Acer ve MSI çok iyi, muadil parçayı takıyorsun LED'leri bile sorunsuz çalışıyor.

Klavyeyi değiştirsen bile o tuşlar çalışmayacak o yüzden harici klavye ile kullanman gerecek bilgin olsun. Monster'ın böyle bir saçmalığı var. O keyboard Flex'in anakart üzerinde girdiği veriyolları zamanla eriyor o yüzden çözüm yok.

Servis bence en az 1000'den açar ağzını o da en az şu piyasada.

Servis değil de kendisi bile yapabilir, ben kendim yapıyorum mesela bu tür ufak şeyleri. Termal bakım konusunda da cihazın ne kadar kompleks yapıda olduğu önemli, kendi yapamayabilir.

Ben de bunu ilk kez duyuyorum, gerçekten üzücü ve tatsız bir durummuş. Klavye konusunda Acer ve MSI çok iyi, muadil parçayı takıyorsun LED'leri bile sorunsuz çalışıyor.

Ne yazık ki hocam, arkadaşın bilgisayarı ile benim eski bilgisayarım aynı seri sayılır kasa olarak zaten aynılar sadece benimki i7 7. nesil ve ekran kartı 1050 idi aynı problemi yaşadım Çin'den muadil parça düşündük zaten teknistenlikte var hemen değiştirelim falan diye ama yemedi sorunun sonraları Flex kablosunda da değil direkt Flex'in girdiği sokette çıktı. Anakart üzerinde ki komponentlerin de ne kadar önemli olduğunu gösteren bir tecrübe oldu bize de.

MSI zaten başlı başına bir harika, üzerine biraz da para verip iyisini aldığın zaman tadından yenmiyor. Ben de bundan dolayı bilgisayar alırken tuşlarda özellikle ileride sıkıntı çıkmasın kod yazarken zevk alayım diye cherrymx Low profile opsiyonunu tercih ettim hem uzun ömürlü, hem konforlu oldu böyle.

Termal bakım konusunda da cihazın ne kadar kompleks yapıda olduğu önemli, kendi yapamayabilir.

Geçen Alienware bilgisayara termal bakım yapayım dedim 3 saatimi aldı, bilerek zorlanalım diye yapmışlar gibi bilgisayarı tamamen parçalarına ayırmadan o termal macunu sürdürtmüyor arkadaş. Bunu yapacağım sürede 5-6 tane Mac açar toplardım.

Lakin ne kadar ekmek o kadar köfte meselesi 4 tane egzoz 4 tane emme istiyorsan baş aşağı anakart kullanmak zorundasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fikirleriniz için teşekkür ediyorum. Ekranı büyük olduğu için harici klavye ile kullanılması olumsuz etkilemiyori şahsi fikrim. Ufak bir bakımdan sonra SSD takılır ise piyasadaki 5000-9000 TL bandındaki tüm laptoplardan daha performanslı olacağını düşünüyorum.

Kendim de uğraşıp kullanabilirim fakat satma sebebim, daha yüksek fiyatlarda masaüstü bilgisayar toplamak istemem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı