GTX 950M nasıldır?

Eren_Deniz

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ekran kartım ile ilgili soru sormak istiyorum. Casper Nirvana C700. Sizce Nvidia GeForce GT 950M iyi bir ekran kartı mı? Son günlerde çok kafama takıldı da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gtx 950m i7-6700hq ve 16 gb ram kullanıyorum. Son zamanlarda CS:GO da 180 fps alırken 140 civarına düştü. Pubg de 1080p düşük ayarlarda 45 fps civarı alıyorum. Yeni alınacak bir kart değil ama elinde olan insanı 2 yıl götürür e spor oyunları için.

M serisi yani mobil ekran kartları normal bilgisayarda ki muadilleri kadar güçlü değiller. Örneğin GTX 950 X oyununda 60 FPS verirken 950M 45 FPS veriyor. Hatta bazı oyunlarda fark 25 FPS'e uzanıyor. Yani masaüstü PC tarafında GTX 750 ile hemen hemen eşit değerde. Bu da günümüzün oyunlarını low ayarlarda açabileceği anlamına geliyor.

M serisi yani mobil ekran kartları normal bilgisayarda ki muadilleri kadar güçlü değiller. Örneğin GTX 950 X oyununda 60 FPS verirken 950M 45 FPS veriyor. Hatta bazı oyunlarda fark 25 FPS'e uzanıyor. Yani masaüstü PC tarafında GTX 750 ile hemen hemen eşit değerde. Bu da günümüzün oyunlarını low ayarlarda açabileceği anlamına geliyor.
4 gb GDDR5 i GTX 750 den güçlü Overclockla 750 ti ile eşit yanlız.

950M li bir cihaza bütçeniz yetiyorsa bile bence en azından casper tercih etmemenizi öneririm. Çevrem de ciddi casper kullanıp çok üzülen arkadaşlarım var. Hani nirvana serisini boşverin excalibur serisi alıp pişman olduklarını gördüm. 950M'le ilgili yorumum ise oyun testlerine youtube'dan birkaç video izleyin oynadığınız oyunlardaki hangi ayarda kaç fps aldığınıza bakın. Eğer oynadığınız oyunları 60 fps ve üstü kaldırıyorsa ve düşük grafik oynamak problem değilse tercih edebilirsiniz.

Bu zamandan sonra laptop için ekran kartı en az GTX 1050 li bir laptop almalısınız. Ayrıca laptopta ki 1050 ile masaüstündeki 1050 aynıdır. Kırpılmamıştır. Fakat 1000 serisi dışında ki kartlarda M versiyonlar masaüstü versiyonlarına göre %20-25 civarı performans kaybı yaşamaktadır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı