GTX 950M sistemde mavi ekran hatası

sedo67

Femtopat
Daha fazla  
Merahaba, işi bilen birilerini bulmuşken bir şey sormak istiyorum. Ekran kartım (NVIDIA GeForce GTX 950M) aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcılarında görünmekte? Veya! Dikkat işareti yok. Sağ tıklayıp özellikler dediğimde 'bu aygıt düzgün çalışıyor diyor' ancak oyun açınca PC mavi ekran verip kapanıyor. Cihazı devre dışı bırakıp 2. ekran kartı olan Intel HD Graphics 530 ile oyunu açıp oynayabiliyorum. Sürücülerimi sitesinden indirip güncelledim yine de düzelmedi. NVIDIA kullanamıyorum şu an. Bugün PC sıfırladım her şeyi tekrar güncelledim yine de açılmıyor NVIDIA ile. Ekran kartım yanmış olabilir mi? Yanmış ise cihazı devreye soktuğumda neden: Bu aygıt düzgün çalışıyor. Yazıyor. Biri yardımcı olursa sevinirim...

Dump dosyanızı paylaşır mısınız?
Rehberi kullanın.
Orada mısınız? Yardımcı olacağım size ama dosyanızı paylaşmanız gerekli.
@sedo67

Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Olmuş, arkada şu an analizi başlattım.
McAfee kaldırın.
Hataların sebebi NVIDIA ekran kartı sürücüsü.
Ekran kartınızın şu an kurulu sürücüsünü DDU ile kaldırın.
NVIDIA resmi sitesi üzerinden en son sürümü indirin.

McAfee kaldırdım.
Ekran kartımın (nvidia gtx950m) sürücüsünü DDU ile kaldırdım.
NVIDIA resmi sitesi üzerinden en son sürümü indirip kurdum.
Denemek amaçlı oyun açmak istediğimde, oyun açılırken pc 3 4 dk dondu ve sonrasında mavi ekran hatası verip yeniden başladı.
Yeni Dump dosyası.
Ekran kartım bozulmuş, yanmış veya fiziksel bir hasar görmüş olabilir mi?
@@KojiroHyuga04 görünce yardımcı olursan sevinirim ustam.
@claus ustam sizde mavi ekran hataları için etiketleyebilirsiniz yazmışsınız. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Hata sebebi yine ekran kartı sürücüsü.
En yeni sürücüde bile hata veriyorsa bunu söylediğim için üzgünüm, buzlu su için.

Reballing yapılır ya da chip değiştirilir. Reballing genelde kartları kurtarır ama eğer GPU üzerindeki kristalde bir şey varsa yeni chip gerekli olur.
Ama sürücü sorunundan mı görmek için ben son bir şey isteyeceğim. DDU ile yine aynı şekilde kaldırıp 466.47 sürümünü kurun. Sıkıntısız bir sürüm.
İşte o zaman bu bile arıza veriyorsa ekran kartının kendisi kaynaklı diyeceğim.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Bahsetmiş olduğunuz '466.47 sürümü' sanırım masa üstü ekran kartlarına ait bir sürüm.
GeForce GTX 950 destekliyor fakat benim sahip olduğum GeForce GTX 950M modelini desteklenen ürünler arasında bulamadım. İkisinin birbirinden farklı olabileceğini düşündüğüm için denemedim.
Reballing ve chip değişimi hakkında ortalama bir fiyat verebiliyorsanız sevinirim.
Bursa ile ilginiz var ise tavsiye edeceğiniz bir firma olursa güzel olur.
@KojiroHyuga04

Hayır, masaüstü ve laptoplar için. GT 940MX var bende de. Zamanında kurdum. (Notebooks) olarak geçen yerlerde aramanız lazım.
Neyse, ben sürücüyü verdim.

Ben Bandırmada yaşıyorum, o yüzden Bursadaki firmalar ile alakalı bir bilgim yoktur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı