GTX 960 4K 30 FPS Performansı

Gayette uçuk bir şey. İnsan gözü o kalite farkını hissetmez ayrıca 4k 30Fps oynadı peki bu 60fps oynamakla eş değer mi? 2K olsun 60Fps oynarsın stabil olarak. Benim ekranda 2K ama bir işe yaradığı yok full hd ile arasında hiç bir fark yok gibi geliyor insana.

Hakaret olarak algılamayın fakat söylediğiniz şey çok saçma. Hadi 720P ile 900P arası fark olsa neyse de arada dört kat fark var. Eğer aradaki farkı fark edemediyseniz ya bir fizyolojik sorununuz vardır ya da 4K çözünürlüğe 1080P ekranda bakmışsınızdır.

Ben bile Youtube'da 720P çözünürlükten 1080P çözünürlüğe geçince gözlerim rahatlıyor.

Gayette uçuk bir şey. İnsan gözü o kalite farkını hissetmez.
Bu "İnsan gözü en fazla 24 FPS görebilir." demek gibi bir şey. Ayrıca "Full HD ile arasında hiçbir fark yok gibi geliyor insana." demiştiniz. Cümlenizdeki "insana" kelimesini "bana" olarak değiştirmek daha uygun olur, zira kalite isteyen çoğu kişi 4K'da izlemek, 4K'da oynamak ister.

O giriş-orta seviye kartlarda bile ne cevherler var ama optimizasyon problemli ve pişmemiş oyunları piyasaya sürdükleri için potansiyellerinden oyun geliştiricileri (bilinçli olarak) yeterince yararlanmıyor aslında.

PC de karşılığı HD 7850 olan, 1.84 Teraflopsluk çok zayıf denilen PS4 bile Horizon Zero Dawn, Uncharted 4 gibi grafik şöleni yaşatan ağzımızı açık bırakan oyunların üstesinden gelebiliyor düşünün artık.

Yani her şey aslında oyun geliştiricisinin inisiyatifine kalmış.

O giriş-orta seviye kartlarda bile ne cevherler var ama optimizasyon problemli ve pişmemiş oyunları piyasaya sürdükleri için potansiyellerinden oyun geliştiricileri (bilinçli olarak) yeterince yararlanmıyor aslında.

PC de karşılığı HD 7850 olan, 1.84 Teraflopsluk çok zayıf denilen PS4 bile Horizon Zero Dawn, Uncharted 4 gibi grafik şöleni yaşatan ağzımızı açık bırakan oyunların üstesinden gelebiliyor düşünün artık.

Yani her şey aslında oyun geliştiricisinin inisiyatifine kalmış.
Konsol da ayrı bir Optimizasyon işi de giriyor.

2K çözünürlükte BF4'ü AA kapalı, kaplama vb. deteylar Ultra'da iken 64 kişilik Online Operation Locker Map'inde 60 FPS alabildim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı