GTX 960 düşük FPS sorunu

OnrCaN

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
2 gün önce ekran kartımı FPS düşük diye değiştirdim. GTX550ti yerine GTX960 4g aldım. Neredeyse eski kart ile aynı FPS'i alıyorum. İşlemci darboğazmı yapıyor anlamadım bu kadarmı kötü bu işlemci komple işlemci falan mı değiştirmem lazım. Öneride bulunabilecek var. Şimdiden teşeklürler.
  • İşlemci: AMD Fx 8350 4.0 ghz
  • Ekran kartı: Msı GTX960 4g
  • Ram: Kingston 8 GB 1333 mhz
  • Anakart: Gigabayte 970A
İşlemciyi Cooler Master su soğutma ile kullanıyorum. Sıcaklık sorunu yok sistem ortalama 35-40 derecede çalışıyor.
SSD 120 GB 550 okuma 450 yazma hızı
Psu: 600 watt
Bu arada. Testi yaptığım oyunlar ve halihazırda oynadığım oyunlar hepsi online oyun. Aşagıdaki oyunlarda FPS kalabalık alanlarda aşırı düşüyor. Nvidia experience'da blade and solul dışında diyer oyunları görüyor. Ortalama FPS 50 kalabalık alanda boss keserken bi anda 20'lere düşüyor.
  • Blade and soul
  • Tera online
  • Warface
  • Cabal2
  • Cabal online

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığın oyunlar genel olarak işlemciden 1-2 çekirdek kullanıyor. Bu yüzden ekran kartını tam performans kullanamıyorsun. Hal böyle olunca R9 390X bile kullansan alacağın performans GTX 550TI'ı fazla geçmiyor. GTA 5 veya Shadow Mordor gibi oyunları oynadığın zaman ekran kartının tam performans çalışacağını göreceksin.
Tavsiyem:
  • Windows 10'a geçmen ve BIOS'u güncellemen.
  • Sürücülerini donanım kimlikleri ile web sitelerinden güncelle.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı