GTX 960 düşük GPU kullanımı

caninthehood

Kilopat
ASUS GTX 960 4 GB turbo ekran kartım var oyunlarda GPU kullanımı %10 üstüne çıkmıyor. Bazen %20 çıkıp direk iniyor. Oyunlarda FPS sorunu olmuyor. Fakat GPU %1 bile inse 30-40 FPS düşüyor. Oyun takılıyor. Ne yapmam gerek?

Sistem:
  • İ5 4460
  • ASUS GTX 960 4 GB
  • 2X4 DDR3 1600 MHz RAM
  • H81h3m7 anakart
  • 500W PSU
  • James Donkey240 GB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını sürücüsünü ve Windowsu güncelle bilgisayarında virüs taraması yap ayrıca ısı sorunu olabilir temizlikte yapabilirsin.

İşlemci ekran kartını besleyemiyor olabilir, ekran kartında sorun olabilir. Başka oyunlarda denedin mi?

Bunu belki de 100-150'ye yakın konuya yazmışımdır. Grafik gücü düşük oyunlar üst seviye ekran kartlarında fazla GPU kullanmazlar. LOL, CS:GO gibi ülkemizde çok oynanan oyunlar bunlara örnektir.

Ani FPS düşüsüne neden olan genelde bellek ve kullandığınız disktir. Bellek oyun ve arka plan hizmetleri için sınır seviyede gezmiyorsa disk kontrol etmenizi öneririm.
SSD için firmware güncellemesi ve bağlantıdaki konuda önerilen yöntemleri uygulayabilirsin.
Eğer diskinde bir sorun varsa daha kaliteli bir marka SSD ile değiştirmeni de öneririm.
Ayrıca tam ekran iyileştirmeleri de bu soruna neden olabiliyor. Tabi her oyunda yaşanmıyor.
Ayrıca LOL oyununda Dikey senkronizasyon(V-Sync) ayarını açmanızı öneririm.

Ben de aynı sorun var PUBG'de hemde.

Ayrı bir konu aç forumdaki arkadaşlarımız yardımcı olmaya çalışırlar. @nesrager

Açtım hem de birden fazla konu açtım bir kere umursayan olmadı hatta konuda millet tartışmaya başladı.

Pubg de aynı sorun var fpsim 110 gpu kullanımı %3 iniyor oyun 2 saniye takılıyor 4 aya yakın bu sorun var.
Ekran kartını sürücüsünü ve Windowsu güncelle bilgisayarında virüs taraması yap ayrıca ısı sorunu olabilir temizlikte yapabilirsin.
Hepsini yaptım sonuç değişmiyor.

Normal PUBG için 8 GB bellek yeterli değil. 2x8 GB olmak şartıyla yükseltme yapmanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…