GTX 960 Düşük Performans Sorunu

Blecade

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bugün bilgisayarımı açtığımda saçma sapan bir sorun ile karşılaştım. Oyunlarda aşırı düşük FPS alıyorum. Belki yeni yüklediğim bir programdandır diye düşünerek sistem geri yükleme yaptım. Driverleri güncelledim. Bellekler normal. Harddisk kullanımı normal ( Arada çok yükseliyor). Windows güncellemeleri yapıldı. Aygıt yöneticisinde her şey sorunsuz çalışıyor. Gel gelelim oyuna girince. Yine her şey aynı fakat 10-20 arası FPS alıyorum. 7 aydır 2. defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum. İlkinde güncellemeleri yapınca düzelmişti fakat bu sefer hiçbir şey işe yaramadı.
Sistemim;
  • MSI Z97 Gaming 3 Anakart
  • Asus Strix GTX960 2GB 128bit Ekran Kartı
  • Kingston HyperX Beast 8GB (2x4) 1600MHz Ram
  • Intel i5 4690K 3.5 GHz - 3.9GHz İşlemci
  • Zalman Z11 Plus HF1 Kasa
  • Cooler Master Hyper TX3 Evo İşlemci Soğutucu
  • Cooler Master RS-600 G 600W 80+ Güç Kaynağı
  • WD 3.5" 1TB Caviar Blue Harddisk
Herkese teşekkürler.

Kullandığım Windows Sürümü: Win 10

Peki birşey soracağım. Durup dururken böyle bir sorun olması normal mi?

Ayrıca pek sürücüler hakkında bilgim yok. Sürücüleri kaldırınca ekrana görüntü gelecek mi? Eğer gelmeyecekse nasıl sürücüleri tekrardan yükleyeceğim?

Aynı sorunu 1 hafta evvel GTX970 ekran kartıyla yaşadım. NVIDIA Denetim masasına girip hiç ayarları değiştirdiniz mi? Windows 10'a geçecektim zaten, bu problemi yaşayınca direk geçiş yaptım. Dolayısıyla sürücülerde sıfırdan kuruldu ve sorun düzeldi. Sürücüleri sıfırdan kurmanızı tavsiye ediyorum. Görüntü gelir sürücüyü silseniz bile.

Teşekkürler. Ayar hiç değiştirmedim. Eve gidince sürücüleri silip kurarım.

Ekran kartı sürücüsü yeter mi yoksa başka tekrardan yüklemem gereken sürücü var mı?

DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kur. Frekans sabitleme sorunu yüksek ihtimal o yüzden de düşük FPS alıyorsun.
Dediklerinizi yaptım. Hala FPS düşüşü yaşıyorum.

Şu an aklıma 2 ihtimal geliyor.
  1. Virüs girmiş olabilir.
  2. HDD' nin hızı yetmiyordur. ( Bu düşük ihtimal. 7 aydır yetiyor da şimdi mi yetmeyecek ?)
Yardımlarınızı bekliyorum.

Hocam ne olduktan sonra bu problemi yaşamaya başladığınızı hatırlayabilirseniz daha çok yardımcı olabilirim. Bir andamı oldu bu yoksa günden güne performansımı düştü ekran kartının ? Yani gece 60 fps alırken sabah kalktınız 20 fps'emi düştü değerler ? Sıcaklık değerlerini kontrol edin yine siz.

Sadece oyunda değil. Youtube' da birşeyler izlerken, hatta sosyalde yazı yazarken bile kasıyor.

Bir şey olmadı. Bilgisayarı açayım dedim. Açıp oyuna girdiğimde bu sorunla karşılaştım.

Boşta 31C, oyuna giremiyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı