GTX 960 - i5 4460 hala kullanılır mı?

Bende de 1171 soket anakart ve i5 6.nesil bir işlemci vardı. Ekran kartı da GTX 970. kasada SSD PSU vs. şeyler var diye sadece anakart ve işlemciyi güncelledim bilgisayar çağ atladı. 6K civarı tuttu ikisi. B550M-K2 anakart ve Ryzen 5 5600 işlemci aldım. 5-6k civarı tutmuştu. Uyarsa o kasaya 4K vereceğinize sadace 960 ekran kartını alıp diğer bileşenleri sıfır olarak alıp veya onları da ikinci el alarak kullanmayı deneyebilirsiniz.
Hocam ben aman aman sistem isteyen oyunlarla pek aram yok. Beni 1-2 sene idare etsin daha sonra 5000 serili bir sistem almak var kafamda.

Bende de 1171 soket anakart ve i5 6.nesil bir işlemci vardı. Ekran kartı da GTX 970. kasada SSD PSU vs. şeyler var diye sadece anakart ve işlemciyi güncelledim bilgisayar çağ atladı. 6K civarı tuttu ikisi. B550M-K2 anakart ve Ryzen 5 5600 işlemci aldım. 5-6k civarı tutmuştu. Uyarsa o kasaya 4K vereceğinize sadace 960 ekran kartını alıp diğer bileşenleri sıfır olarak alıp veya onları da ikinci el alarak kullanmayı deneyebilirsiniz.
Siz çok ileriye dönük bir upgrade yapmışsınız. Arkadaş düşük bütçeyle R5 3600 ve A320 anakartlı bir upgrade'i 3 bin liraya halleder ve yeterli olur, çağ atlama yaşanır. Mevcut anakart ve işlemci de kaça giderse artık satılıp 3 bin lira masraf süspanse edilebilir.

Siz çok ileriye dönük bir upgrade yapmışsınız. Arkadaş düşük bütçeyle R5 3600 ve A320 anakartlı bir Upgrade'i 3 bin liraya halleder ve yeterli olur, çağ atlama yaşanır. Mevcut anakart ve işlemci de kaça giderse artık satılıp 3 bin lira masraf süspanse edilebilir.

Doğru diyorsun hocam ben yapmışken düzgün olsun diye öyle yaptım yoksa sizin dediğinizle de o fark yaratabilir arkadaş.

Benzer bir kasayı 3 hafta önce iş için satın aldım işinin ehli bir bilgisayarcı gayet uyguna aldığımdan bahsetti sistemin özellikleri
i5 4460
8gb ddr3
toshiba 250gb ssd 500mb okuma 500mb yazma
asus rog strix gtx 960 4GB ekran kartı
frisby 3 fanlı kasa
asus h81 anakart
400w psu

sistemi ilk sahibinden aldım oda yıllar yıllar önce 2000 küsür dolara toplamış ben 3 hafta önce 3300 lira yani 90 dolara aldım aktif kullanıyorum ekstra 1tb samsung ssd de taktım valorant lol cs gibi oyunları grafik ayarlarına göre 70-120fps arasında oynatıyor eski hikaye oyunlarınıda 60 fps üstü oynayabiliyorsun ama rdr ve cyberpunk gibi zorlayıcı oyunlarda 40fps ile oynanmaz hale geliyor yinede çözünürlüğü kısıp 60-70 fps leri gören olmuştur ancak çözünürlüğü düşürmek bana göre değil

dipnot: lossles scaling denedim gözle görülür fps artışı oluyor fakat oynarken çok az da olsa rahatsız eden bir gecikme var bu yüzden hakiki fps den devam.

ekstra soru olursa cevaplamaya çalışırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı