GTX 960 İçin 2GB VRAM Yeterli midir?

pc251

Hectopat
Daha fazla  
GTX 960 almayı düşünüyorum. Ancak firmaların artık 4 GB versiyonlar çıkarması aklımı karıştırdı. (GTX 750 Ti'a bile 4 GB'li versiyon çıkardılar) DX12 ile birlikte 2 GB VRAM geçmişte mi kalacak? Yoksa yeterli midir ? 2 GB VRAM'li versiyonu alsam benim için bir fark olur mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada rehberler var. Bu rehberleri izle kafanda sor işareti kalmaz. 2 GB versiyonu şimdilik yeterli olur. Tabi oynayacağın oyunlara bağlı olarak durum değişebilir. Daha uzun ömürlü düşünüyor isen 4 GB versiyonu olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

teknoseyir.com: Oyuncu bilgisayarı nedir, nasıl kurulur?
Nvidia - TeknoSeyir

Eskiden evet bakılmazdı RAM miktarına. Recep beyin geçen GTX 960 ile yaptığı testte oyunlarda 1.8 GB RAM civarı kullanıyordu. Artık 2 GB Ram yetmiyor mu acaba benim sorum bu. Kampanyalı bi yerden buldum 2 GB Ram li versiyonu da. Alsam mı yoksa 4 GB Ram li olanı mı beklesem.

Burada rehberler var. Bu rehberleri izle kafanda sor işareti kalmaz. 2 GB versiyonu şimdilik yeterli olur. Tabi oynayacağın oyunlara bağlı olarak durum değişebilir. Daha uzun ömürlü düşünüyor isen 4 GB versiyonu olabilir.

teknoseyir.com: Oyuncu bilgisayarı nedir, nasıl kurulur?
Nvidia - TeknoSeyir

Artık teknoloji çok ilerledi ve oyunlarda artık vram a ihtiyaç duyuyor. 2gb artık çok sınırda full hd ultra için 2gb vram yetmez ama 960 ın 4b lik modeli var ondan alabilirsin

Artık 2 GB ram yeterli değil 1080P için bu açık artık inkar etmenin lüzumu kalmadı. Video atan arkadaş 2010 Yılında ki video'yu atmış ozamanlar da söylenenleri şimdi kinle bir tutmayın.
1080P için En az 3 GB kart olmalı.

O videoyu bir rehber olması için attım. Güncel olan video linki de verdim. Alırken o örneklere dikkat etmesi için verdim o videoları.

Uzun dönem düşünüyorum, GTX 970 mı alayım.

Şuan Vatan Bilgisayar'da Evga GTX 960 2 GB 729 TL. Diğerlerine göre avantajlı ama alıp 1-2 sene içerisinde pişman olmak istemiyorum.

Yada idarelik GTX 750 Ti mi alsam.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı