frknzcn
Hectopat
Daha fazla
Dün gece bilgisayarda oyunumu monitor yerine TV'den oynamaya karar verdim ama TV'ye bağlayıp oyun oynarken gözle görülür bir FPS farkı olduğunu gördüm.
Sorum şu:
Ben monitoru DVİ-D portu ile ekran kartıma bağlıyorum, TV'yi ise HDMİ kablo ile bağlıyorum ve Battlefield 1'i açıyorum 64 kişilik online bir maça giriyorum ve benim monitorde kalite ayarlarım lowda(düşük) orada sabit 60 FPS alıyorum ama ben bunu TV'de yaklaşık 90-110 FPS arasında oynadım daha sonra oyunun ayarlarını hep bir tık arttırarak ortalama 60 FPS'nin bir tık üstüne getirttim ve ayarlar ultraya kadar geldi.
TV'de bütün oyunlarımı ultra da oynamaya başladım 60 FPS sabit.
TV (HDMI-1080p)
Battlefield 1 - ultra - Ortalama: 60 FPS
Forza Horizon 3 - Very High - Ortalama 55 FPS
Monitor (DVI-D-1080p)
Battlefield 1 - low - 60 FPS
Forza Horizon 3 - Medium - 60 FPS
Her ikisinde de oynadığım ayarlar bunlardır.
Peki sizce sorunum nedir? Dönüştürücü alsam TV'deki gibi performans elde edebilir miyim?
NOT:
Sorum şu:
Ben monitoru DVİ-D portu ile ekran kartıma bağlıyorum, TV'yi ise HDMİ kablo ile bağlıyorum ve Battlefield 1'i açıyorum 64 kişilik online bir maça giriyorum ve benim monitorde kalite ayarlarım lowda(düşük) orada sabit 60 FPS alıyorum ama ben bunu TV'de yaklaşık 90-110 FPS arasında oynadım daha sonra oyunun ayarlarını hep bir tık arttırarak ortalama 60 FPS'nin bir tık üstüne getirttim ve ayarlar ultraya kadar geldi.
TV'de bütün oyunlarımı ultra da oynamaya başladım 60 FPS sabit.
TV (HDMI-1080p)
Battlefield 1 - ultra - Ortalama: 60 FPS
Forza Horizon 3 - Very High - Ortalama 55 FPS
Monitor (DVI-D-1080p)
Battlefield 1 - low - 60 FPS
Forza Horizon 3 - Medium - 60 FPS
Her ikisinde de oynadığım ayarlar bunlardır.
Peki sizce sorunum nedir? Dönüştürücü alsam TV'deki gibi performans elde edebilir miyim?
NOT:
- İşlemci : İ5 4590 3.3GHZ
- RAM: KİNGSTON HYPERX 8GB
- Ekran Kartı: Asus GTX960 4gb OC
- Anakart: Gigabyte H97M D3D
- HDD: Seageta 1 TB 7200 RPM
Son düzenleme: