GTX 960 Oyunlarda FPS Problemi

kaya61

Hectopat
Şu an elimde olan sistem,

AMD 8350
16 GB DDR3 1666 MHz RAM (2x8)
MSİ 970 gaming pro anakart
Asus GTX 960 DDR5 4 GB black edition ekran kartı.

Her oyunda FPS çok fazla düşük. En kötü oyunlarda bile. Dx 12 destekli denmesi halinde dxdiagta 11.00 gösteriyor sadece. Driverler güncel. İşletim sistemi olarak 7-8.1-10 pro sürümlerini denedim. Herhangi değişiklik yok. BIOS update yaptım herhangi değişen bir şey olmadı. Ekran kartını garantiye gönderdim. GPU arızası değiştirildi denildi fakat FPS yine aynı. RAM'leri değiştirdim 0 RAM aldım. Sorun hala devam ediyor. HDD değiştirdim sorun hala yerli yerinde. Ekran kartı olarak başka bir ekran kartı taktım. Sorun devam ediyor. En kötü örnek vereyim Knight online'de 8 ile 10 FPS arası oynuyorum. Normal bir VGA taksam daha fazla FPS alıcağıma eminim. Normal işlemlerde ( internete girme, video izleme, PS, otocad vs) hiçbir kasma yok. Render alırken normal. Isı derecesi 30'dan yukarı çıkmıyor. OC yapıcan 4.2 GHz'e geliyor ısı derecesi sabit 35. Power sorunludur diye gidip 800W aldım fakat herhangi bir değişiklik olmadı. Bilgisayarı değiştirmek istesem şuan değişirim fakat ben sorunu çözmek istiyorum. Başına gelen var mı? Veya problem ne olabilir ?
Şimdiden yardımlar için teşekkürler.

Edit : Dxdiagta görüntü bu. Sanki bir şeyler eksik?

1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
DX12 sadece Windows 10'da var o yüzden öyle gözüküyordur.

1666 MHz RAM var mı ben hiç görmedim de. :D Benim Dxdiag aşağıdaki gibi, ekran kartım 2 GB olmasına rağmen 8GB top. bellek gözüküyor senin kart 4 GB olmasına rağmen 3.7 GB gösteriyor ilginç.
34.png

Öncelikle merhaba. Sürücüleriniz güncel değil. Nvidia'mım sayfasında en güncel sürücüleri bulabilirsiniz.İyi günler.

Sorun arkadaşın dediği gibi işletim sisteminde. Bir ara bana da öyle oldu LoL'de 250 FPS aldığım kart bir anda 60 FPS'i geçmedi. En sonunda buldum Windows kendini yeşil moda almış, az enerji harcayacak şekilde, ona dikkat et :)

Kardeşim ASUS GTX 960 ağabeyimde de mevcut ısı problemi çok fazla, 70-80 dereceleri görüyoruz. Güzel bir hava sirkülasyonu yaratmanı tavsiye ederim kasa içerisinde.

Windows 10 işletim sistemine geçmen daha iyi olacaktır. Windows 10 Sürücüleri otomatik olarak indiriyor senin ek olarak yapacağın bir şey yok. Sadece Windows Update başlatman yeterli.

Merhaba arkadaşlar,
Görüşleriniz için ilk öncelikle teşekkür ederim. Biraz geç cevap veriyorum. Yaşayan arkadaşlar varsa eğer görsün diye cevap vermek istedim. Ekran kartının GPU su arızalıymış Garanti basbaya uğraşlarım sonucunda geri iade işlemi yaptı.
İyi günler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı