GTX 960 sistem donuyor

İmparatorxx

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bilgisayarım da normalde 2 oyun açabiliyorum Google Chrome yanında da açabiliyorken bir anda arada bir 1 tane oyunu bile açamaz hale geliyorum. Google Chrome sayısını bile çoğaltınca sistem donuyor. "Dırr" diye ötüp restart atıyor. Bu sorun arada bir oluyor. Bugün sabahtan beridir hiçbir sorun yokken bir anda şu an bu sorun oluyor ki haftalardır böyle.

Sistem özellikleri:

İşlemci: i5-4460.
Anakart: ASUS H81-PLUS.
RAM: G-skıll 2x4GB.
Ekran kartı: ASUS GTX960.
SSD: Toshiba TR200 240GB (555-540)
Güç: 500 Watt.

RAM'leri Memtest86 ile test edin. Uzun sürebilir.
Sadece error sayısına bakmam yeterli mi yoksa menüden birşeyler yapmam gerekiyor mu işlemler bittiğinde?

Sorunun Harddisk veya SSD kaynaklı olma ihtimali yüksek . Ekran kartından dolayı olduğunu düşünmüyorum .
Harddisk sentinal ile baktığımda %81 sağlık , %100 performans. Sıcaklık 32 derece. Maksimum tüm kullanım boyunca 47 olmuş. HD Tune ile tarattım error bulunamadı.

@İmparatorxx
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Sorunuza cevap olarak sonuca bakmanız yeterli. Fotoğrafını çekmeyi unutmayın.

@İmparatorxx
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Sorunuza cevap olarak sonuca bakmanız yeterli. Fotoğrafını çekmeyi unutmayın.

Sonucun bu olması lazım.
Yardımcı olacak var mı?
@SkyRose

Son düzenleme:

Sonucun bu olması lazım.
Etiket gelmemiş, kusura bakmayin.
RAM'lerde sorun yok, tertemiz.

Aklıma pek bir şey gelmiyor, ekran ksrtına stress testi yapmanızı öneririm, bakalım sistem kapanacak mı?

İşlemciye de aynısını yapabilirsiniz. Testlerin süresini siz belirliyorsanız çok uzun tutmayın, max. 30 dakika yetwcektir bence.

OCCT, Furmark veya Prime95 kullanabilirsiniz.

Aklıma başka bir şey gelmiyor. :(

Normalde CPU bu kadar isinmazdi , OCCT testi yaptığımda 1 dakika da 98 dereceleri görüyor. Bu sıcaklık değerini gördükten sonra da devam ettirmek istemedim . Bu testleri yaparken belirli ayarlar yapmalı mıyım? Sisteme çok fazla yüklendiği için sıcaklık uçuyor. @SkyRose

BQfOiv.jpg

qTtKBr.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde CPU bu kadar isinmazdi , OCCT testi yaptığımda 1 dakika da 98 dereceleri görüyor. Bu sıcaklık değerini gördükten sonra da devam ettirmek istemedim . Bu testleri yaparken belirli ayarlar yapmalı mıyım? Sisteme çok fazla yüklendiği için sıcaklık uçuyor. @SkyRose
Çok çok fazla bir değer. Sıcaklık 100 derece olunca zaten sistem kapanır. Belki de sorunun sebebi budur, umarım sorunun kaynağı ısınmadır. Çözmesi en kolay şey bu çünkü.

İşlemcinin fanının tozlarını alın, termal macunu yenilemeyeli 6-7 aydan fazla olduysa yenileyin. Kasanın kapağını geçici olarak açın ve tekrar test yapın. Sıcaklıklar normale dönerse günlük kullanın, kapanmazsa soğtucu vs. takviyesi yapılır. Sorunun aşırı ısınmada olduğundan emin olmadan önce soğutucu aldırmak istemem. Bu arada hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz, stok fan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok çok fazla bir değer. Sıcaklık 100 derece olunca zaten sistem kapanır. Belki de sorunun sebebi budur, umarım sorunun kaynağı ısınmadır. Çözmesi en kolay şey bu çünkü.

İşlemcinin fanının tozlarını alın, termal macunu yenilemeyeli 6-7 aydan fazla olduysa yenileyin. Kasanın kapağını geçici olarak açın ve tekrar test yapın. Sıcaklıklar normale dönerse günlük kullanın, kapanmazsa soğtucu vs. takviyesi yapılır. Sorunun aşırı ısınmada olduğundan emin olmadan önce soğutucu aldırmak istemem. Bu arada hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz, stok fan mı?
Stok fan kullanıyorum ve kasanın içinde stok fan harici bir tane fan var. Ekran kartının ben macununu hiç yenilemedim ama işlemcinin daha 1-2 hafta önce yeniledim. Aldığım macun kötü sanırım bir işe yaradığını düşünmüyorum. Bu sisteme nasıl bir soğutma uygulayabilirim. Kasanın kapağı da bu kapanma sorunu var diye açtım. Stok fan bilgisayar başlarken bir iki kere takılıyor dönmüyor daha sonra dönmeye başlıyor bu yüzden sıkıntı olmadığını düşündüm. Bazı buradan arkadaşlar psu sorunlu olduğunu söyledi değiştirmek gerektiğini söyledi bilmiyorum.

Kasa kapağında 2 tane daha fan var birisi içeri diğeri dışarı üflüyor ama bağlantıları köpük onları yaptırıcam ama bu haldeyken bile bayadir sorunsuz çalışıyordu. Fan problemi ısınma olduğunu varsayalım ama bayadır ben bu şekilde kullanıyorum.

Dün gece sürekli yeniden başlatıyordu oyun açtığımda , sabah gelip denediğimde 2-3 farklı oyun acabildim. 3-4 saat açık kaldıktan sonra 1 oyun bile açamaz duruma geliyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı