GTX 960 sistem Flash oyunlarında FPS düşüşü

Umut Özhan

Hectopat
Merhabalar, kardeşimin bilgisayarı masaüstü i7 4790, GTX 960 8 GB RAM'i var. Benim bilgisayarım dizüstü i5 10300H GTX 1650 Ti 16 GB RAM'i var. Fakat kardeşimin bilgisayarı flash oyunlarında ( darkorbit) daha akıcı bir oyun deneyimi sunuyor. Flash ayarlarını yapmayı denedim, tarayıcıyı NVIDIA'nın ekran kartında çalıştırmayı denedim fakat hala istediğim akıcılıkta bir oyun deneyimine sahip değilim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.

"Hardware Acceleration" gibi bir ayara ihtiyacınız var. Türkçesi donanım hızlandırma diye geçiyor. Sorununuz 3. parti programı kaynaklı da olabilir.

Edge üzerinden böyle erişiliyor:

1603700088579.png

Kullanılan tarayıcılar aynı, Opera GX kullanıyorum. Edge'de denedim donanım hızlandırma ayarını açarak Opera ile bir farkı yok. Hala sorunum devam ediyor.
Cihazımda Intel ekran kartını tamamen devre dışı bırakıp, bilgisayarımı NVIDIA ekran kartı üzerinden başlatmak mümkün mü , mümkün ise nasıl?
Ayrıca bir şey fark ettim, oyun içerisinde ekran kartı kullanımım %20 civarlarından bir anda %100'e çıkıyor ve bu durumlarda anlık droplar oluşup yeniden %20 haline iniyor.
Sorunum hala devam ediyor. Ayrıca moderatör arkadaş başlığı yanlış yazmış. GTX 960 ile yağ gibi akıyor fakat 1650 Ti ile yine 60FPS ama, arada 50'ye vesaire düşüyor ama görüntü olarak sanki 30FPS'miş gibi. 60FPS olduğu durumlarda bile 30FPS'miş gibi hissediyorum 60FPS olmasına rağmen.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı