Çözüldü GTX 960 sistem FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Serkan37

Hectopat
Daha fazla  
Yeni topladığım kasadaki Fps sorununu bi türlü çözemedim. Artık bi parçanın bozuk olduğunu düşünüyorum. Anlamadığım için 3 oyunda Low ve Ultra ayarlarda cpu, gpu bilgilerini resimledim.
Aida64 ile test yaptım. Vatan'a götürsem adamlar anlamıyacak ve geri yolluyacaklar kasayı.
Bu yüzden burada diğer konularımı birleştirerek bi konu açmak istedim.

Sistemim şöyle;
  1. i5 6500
  2. MSI GTX 960 4GB
  3. Kingston 8GB Hyperx fury black DDR4 2666MHz
  4. Asus z170-k
  5. Sandisk 128GB SSD
  6. WD blue 1TB HDD

Sorun sizce hangi parçada? Yazılımsal olması çok az ihtimal, bütün işletim sistemlerinde denedim ve bütün sürücüler güncel. Güncel sürücülerden hariç eski sürümleride denedim ama malesef sonuç aynı. Sorunun neyde olduğunu bilsem servise yolluyacam ama bi türlü bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum...
cpu 98.png
cs go low.jpg
cs go ultra.jpg
low.jpg
ultra.jpg
watch_dogs low.jpg
watch_dogs ultra.jpg
test.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
:) Nereden başlamalıyım, bilemiyorum. Kısaca şöyle söyleyeyim; işletim sisteminiz, kullandığınız donanımlara tam destek vermiyor. Windows 10'a acilen geçmelisiniz. Kullandığınız sistemin hatrına size her adımda yardımcı olacağım. :)

:) Nereden başlamalıyım, bilemiyorum. Kısaca şöyle söyleyeyim; işletim sisteminiz, kullandığınız donanımlara tam destek vermiyor. Windows 10'a acilen geçmelisiniz. Kullandığınız sistemin hatrına size her adımda yardımcı olacağım. :)

İlginiz için teşekkür ederim ama bu işletim sistemine W10'dan sonra geçtim. W7'de ultra da, LOL ve CS:GO'da yaklaşık 30FPS fazla alıyorum :)

Yapma ya. :eek: Bak sen beceriksiz İntel, nVidia ve Microsoft'a. Windows 10'a uyumlu diye çıkarttıkları bu parçalar demek Windows 7'ye daha iyi uyum sağlıyor. ( ! )
Kullandığınız işletim sistemi DX12'yi geçtim, DX11'e bile tam destek veremiyor. Resimlerden de göreceğiniz üzere ekran kartınızın ortalama olarak %70'i çalışmıyor. Bu işletim sistemi ile bu iş olmaz dostum. Seninle adım adım bu sorunu çözeceğiz. Öncelikle buradan "Aracı Şimdi İndirin" sekmesine tıklayın ve Windows 10 Home'u indirin.
Windows 10
Ardından buradan Rufus'u indirin:
Rufus - Create bootable USB drives the easy way
Buradan USB'ye nasıl yazdıracağınızı gösteriyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Format işlemi bittikten sonra beraber sürücüleri güncelleriz.

Yapma ya. :eek: Bak sen beceriksiz İntel, nVidia ve Microsoft'a. Windows 10'a uyumlu diye çıkarttıkları bu parçalar demek Windows 7'ye daha iyi uyum sağlıyor. ( ! )
Kullandığınız işletim sistemi DX12'yi geçtim, DX11'e bile tam destek veremiyor. Resimlerden de göreceğiniz üzere ekran kartınızın ortalama olarak %70'i çalışmıyor. Bu işletim sistemi ile bu iş olmaz dostum. Seninle adım adım bu sorunu çözeceğiz. Öncelikle buradan "Aracı Şimdi İndirin" sekmesine tıklayın ve Windows 10 Home'u indirin.
Windows 10
Ardından buradan Rufus'u indirin:
Rufus - Create bootable USB drives the easy way
Buradan USB'ye nasıl yazdıracağınızı gösteriyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Format işlemi bittikten sonra beraber sürücüleri güncelleriz.

Formatı ancak akşama doğru atabilirim. Attığımda yazarım, beraber kurarız sürücüleri. Şimdilik iyi geceler. :)

Format işlemi tamamdır. W10 otomatik olarak Nvidia'yı kurdu ama başka hiç bir şey kurmadım ben. Sizi bekliyorum.. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce bunu kurun:
Drivers | GeForce
Daha sonra bunu kurun:
Download Desktop Chipset Device Software (INF Update Utility)
Aygıt yöneticinizden bir resim çekip atar mısınız?
BIOS güncel mi?

Chipseti kurdum, aygıt yöneticisinde tanınmayan bir şey yok gibi. Ekran kartı iniyor, W10'nun kurduğu nVidia'nın üstüne kursam sorun olur mu? Birde BIOS'un güncel olup olmadığını nereden kontrol edeceğimi bilmiyorum. Ekran kartını kurduktan sonra bakabilirim.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    113,7 KB · Görüntüleme: 282
Chipseti kurdum, aygıt yöneticisinde tanınmayan bir şey yok gibi. Ekran kartı iniyor, W10'nun kurduğu nVidia'nın üstüne kursam sorun olur mu? Birde BIOS'un güncel olup olmadığını nereden kontrol edeceğimi bilmiyorum. Ekran kartını kurduktan sonra bakabilirim.
Sorun olmaz.

BIOS güncellemesi, anakartınızın mevcut donanıma olan uyumluluğunu ve performansını arttırır. Eğer BIOS güncellemesi yapmadıysanız, BIOS güncel değildir.

Ekran kartını kurarken "Gelişmiş Kurulum" seçeneğine basın ve "Temiz Kurulum" kutucuğunu işaretleyin.

Buradan en güncel, en tepedeki BIOS'u indirin.
Z170-K - Support
Bu rehbere bakarak BIOS'u güncelleyebilirsiniz. Benzer arayüze sahip.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı